Football Talk

Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης 4-3: Αχ να μην τέλειωνε ποτέ, αυτή η ΜΑΤΣΑΡΑ Θεέ μου! (video)

Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης 4-3: Αχ να μην τέλειωνε ποτέ, αυτή η ΜΑΤΣΑΡΑ Θεέ μου! (video)
Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης παρέδωσαν μία μοναδική παράσταση στο Έτιχαντ, αντάξια των ημιτελικών του Champions League! Σε ένα παιχνίδι-αποθέωση του ποδοσφαίρου, οι «πολίτες» επικράτησαν με 4-3 (26/04), μετά από 90 λεπτά ασταμάτητων συγκινήσεων, αφήνοντας ορθάνοιχτη τη ρεβάνς της Μαδρίτης!

Ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης, παρακαλούσε να μην τελειώσει αυτό το ματς! Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης επί 90 λεπτά έκαναν ό,τι περνούσε από τα... πόδια τους στο Έτιχαντ για να ανταμείψουν τους θεατές, με το τελικό 4-3 (26/04) να βρίσκει ως μεγάλο νικητή πρώτα το ποδόσφαιρο κι έπειτα τους «πολίτες»!

Καθοριστικός για ένα ακόμα παιχνίδι ο Καρίμ Μπενζεμά, που σκόραρε δις (33', 82') και διατήρησε την ομάδα του «ζωντανή» ενόψει της ρεβάνς της Μαδρίτης (04/05, 22:00), στο πλαίσιο των ημιτελικών του Champions League!

Από την πλευρά της Σίτι, ο Φιλ Φόντεν «έγραψε» ιστορία πετυχαίνοντας το 9ο γκολ του στο Champions League! Κανένας Άγγλος ποδοσφαιριστής δεν έχει περισσότερα όντας 21 ετών ή νεότερος. Ισοφάρισε τον Γουέιν Ρούνεϊ και στη ρεβάνς του Σαντιάγο Μπερναμπέου, θα έχει την ευκαιρία να τον ξεπεράσει.


Η Μάντσεστερ Σίτι ξεκίνησε την αναμέτρηση με τον ιδανικότερο τρόπο. Ο Μάχρεζ πήρε την μπάλα εκτός περιοχής, συνέκλινε προς τον άξονα και με μία πανέξυπνη σέντρα, βρήκε τον Ντε Μπρόινε εντός περιοχής, που με κεφαλιά-ψαράκι, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του μόλις στα 93 δευτερόλεπτα, πετυχαίνοντας, παράλληλα, το γρηγορότερο γκολ των «πολιτών» στην ιστορία τους στο Champions League!



Δευτερόλεπτα μετά τη συμπλήρωση των πρώτων δέκα λεπτών, τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα! Ο Ντε Μπρόινε έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ζεσούς κατάφερε να φέρει την μπάλα μπροστά του, παρά την πίεση του Αλάμπα και με ένα ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 2-0!


Η Ρεάλ Μαδρίτης προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και λίγο έλειψε να πετύχει γκολ στο 18ο λεπτό, αλλά το σουτ του Βινίσιους Τζούνιορ, κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ, που δεν απέφερε κάτι.

Οκτώ λεπτά αργότερα, παραλίγο να δεχθεί και τρίτο τέρμα, όταν οι «πολίτες» βγήκαν στην αντεπίθεση και ο Μάχρεζ που «πάτησε» περιοχή, αντί να σιγουρέψει το γκολ, επέλεξε να σουτάρει από πλάγια θέση. Εν τέλει, την έστειλε στην πλαϊνή πλευρά των διχτύων, κάνοντας έξαλλο τον Πεπ Γκουαρδιόλα!



Στο 28’ χάθηκε ακόμα μία τεράστια ευκαιρία. Μαχρέζ και Ντε Μπρόινε συνδυάστηκαν άψογα και ο δεύτερος έβγαλε μία εξαιρετική μπαλιά στον Φόντεν, βγάζοντας τον τετ-α-τετ ουσιαστικά. Το πλασέ του, ωστόσο, δεν ήταν το ιδανικό και πέρασε ξυστά από το δοκάρι του Κουρτουά.


Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου αποφάσισε να τιμωρήσει τους σπάταλους Άγγλους. Στο 33ο λεπτό, ο Μεντί έγινε αποδέκτης της μπάλας στα αριστερά και με μία καλοζυγισμένη σέντρα βρήκε τον Μπενζεμά. Ο Γάλλος φορ με κάποιον μαγικό τρόπο, κατάφερε να στείλει την μπάλα προς την εστία του Έντερσον και να μειώσει σε 2-1!

Μάλιστα, ένα λεπτό αργότερα, ο Ροντρίγκο έχασε μεγάλη ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα, αλλά το σκορ δεν άλλαξε έως το τέλος του πρώτου μέρους.



Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Μάντσεστερ Σίτι έχασε μία από τις ευκαιρίες που δεν… χάνονται! Στο 47ο λεπτό ο Μάχρεζ βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Κουρτουά, αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο δοκάρι του Βέλγου. Η μπάλα «στρώθηκε» στον Φόντεν που σούταρε, αλλά την έστειλε πάνω στον Καρβαχάλ, με την άμυνα των Μαδριλένων να απομακρύνει στη συνέχεια!



Εν τέλει, εξιλεώθηκε για τη μεγάλη ευκαιρία του στο 53ο λεπτό! Ο Φερναντίνιο με κίνηση… κλασικού δεξιού μπακ (!), θέση όπου αναγκάστηκε να αγωνιστεί μετά την αλλαγή του Στόουνς, έβγαλε μία γλυκιά σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Φόντεν με καρφωτή κεφαλιά έδωσε ξανά «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του!



Ωστόσο, η χαρά των «πολιτών» δεν κράτησε για πολύ. Ο Βινίσιους Τζούνιορ «κουβάλησε» την μπάλα από την γραμμή του κέντρου, έως τη μικρή περιοχή του Έντερσον και με όμορφο τελείωμα μείωσε ξανά στο γκολ για τη Ρεάλ Μαδρίτης!



Ο ρυθμός του παιχνιδιού φάνηκε να «πέφτει», αλλά μία οβίδα του Μπερνάντο Σίλβα στο 74' ήρθε για να... ξυπνήσει ξανά το Έτιχαντ!

Ο Ζιντσένκο κράτησε την μπάλα εκτός περιοχής, του έγινε φάουλ, οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης περίμεναν να ακούσουν το σφύριγμα του διαιτητή, αλλά εν τέλει είδαν την μπάλα στα δίχτυα του Κουρτουά, από το φοβερό σουτ του 27χρονου Πορτογάλου εκτός περιοχής!


Η Ρεάλ Μαδρίτης, όμως, για ακόμα μία φορά, είχε απάντηση! Ο Λαπόρτ βρήκε την μπάλα με το χέρι στο 80ο λεπτό,ο διαιτητής υπέδειξε την «εσχάτη» των ποινών. Ο Μπενζεμά ανέλαβε την εκτέλεση ένα λεπτό αργότερα και με πέναλτι αλά Πανένκα, διαμόρφωσε το 4-3 για την ομάδα του, που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, αφήνοντας «ορθάνοιχτη» τη ρεβάνς της Μαδρίτης (04/05, 22:00).


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Στόουνς (36’ Φερναντίνιο), Ντίας, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Ντε Μπρόινε, Ρόδρι, Σίλβα, Μάχρεζ, Φόντεν, Ζεσούς (83' Στέρλινγκ)

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα (46' Νάτσο), Μεντί, Μόντριτς (79' Θεμπάγιος), Κρόος, Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (70' Καμαβινγκά), Βινίσιους Τζούνιορ (88' Ασένσιο), Μπενζεμά

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0