Football Talk

Ολυμπιακός: Η μπάλα στον Γκάρι και η τρίτη και… φαρμακερή του Μασούρα (video)

Ολυμπιακός: Η μπάλα στον Γκάρι και η τρίτη και… φαρμακερή του Μασούρα (video)
Ο Πέδρο Μαρτίνς στηρίζει πολλά στους δύο εξτρέμ ενόψει της ρεβάνς του Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ. Το πλάνο του Πορτογάλου τεχνικού και η πιθανή ενδεκάδα
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα το ματς με τον ΠΑΟΚ στο “Γεώριος Καραισκάκης” είναι από τα πιο σημαντικά της φετινής σεζόν για τους “ερυθρόλευκους”. Μια πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στον ΠΑΟΚ θα επαναφέρει την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς στον σωστό δρόμο και θα δώσει χαρά στον κόσμο που προβληματίζεται από τις εμφανίσεις της ομάδας στα πλέι οφ. 

Το 0-0 του πρώτου αγώνα άφησε τα πάντα ανοιχτά και οι Πειραιώτες θέλουν να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα της έδρας με τον Πέδρο Μαρτίνς να υπολογίζει πολύ μάλιστα σε αυτόν τον παράγοντα. Ο Πορτογάλος τεχνικός έζει ζητήσει από τους παίκτες του να μπουν επιθετικά στο παιχνίδι, να πιέσουν τον ΠΑΟΚ με την ώθηση που θα πάρουν από την εξέδρα και να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό. Πιθανότατα να έχει να κάνει και με τις δυνάμεις, αλλά είναι γεγονός πως από τις αρχές Μαρτίου,  σε όλα τα παιχνίδια,τα καλά ημίχρονα του Ολυμπιακού είναι τα πρώτα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως τελευταία φορά που οι “ερυθρόλευκοι” σκόραραν σε κανονική ροή αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν στο 5-1 επί του Αστέρα Τρίπολης στις 2 Μαρτίου. Σε όλα τα παιχνίδια των πλέι οφ και στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου έχουν μόνο ένα γκολ σε δεύτερο ημίχρονο χάρη στο πέναλτι του Ελ Αραμπί (85΄) στη νίκη με 2-1 επί του Άρη στο Φάληρο.

Σε αντίθεση με ότι συνέβη στα δύο τελευταία ματς σε Τούμπα και Λεωφόρο, απαντες αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικό θα είναι αυτή τη φορά να εξαργυρώσουν την υπεροχή τους στο “καλό” τους ημίχρονο και η έδρα μπορεί να βοηθήσει σε αυτό. Ωστόσο, ο κόσμος δε μπορεί να βάλει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να έχει με καθαρό μυαλό όλα τα… βαριά του χαρτιά. Ο Γιώργος Μασούρας είναι ένα από αυτά. Ο μοιραίος με τις χαμένες ευκαιρίες απέναντι σε ΠΑΟΚ και Παναθηναικό. Σκόραρε και στα δύο αυτά παιχνίδια αλλά τα γκολ ακυρώθηκαν ως οφσάιντ και ο Μαρτίνς πιστεύει πως την Τετάρτη θα είναι η τρίτη και… φαρμακερή για τον 28χρονο διεθνή εξτρέμ, ο οποίος μετράει ήδη 3 γκολ απέναντι στον ΠΑΟΚ στο “Γεώργιος Καραισκάκης”. Ο Μασούρας έχει αποκτήσει χημεία με τον Γκάρι Ροντρίγκες και από τις μεταξύ τους συνεργασίες έχουν προκύψει οι πιο επικίνδυνες φάσεις που έχουν φτιάξει οι Πειραιώτες στα τελευταία παιχνίδια.

Ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι διανύει τις καλύτερες του μέρες από τότε που μετακόμισε στον Ολυμπιακό. Ταλαιπωρεί κάθε αμυντικό που βρίσκεται μπροστά του, δημιουργεί είτε με το ατομικό ταλέντο είτε με συνδυαστικό ποδόσφαιρο και δείχνει φοβερή διάθεση να κουβαλήσει την ομάδα στις πλάτες του. Ολα αυτά θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο και ο Πέδρο Μαρτίνς καθώς η εντολή είναι “η μπάλα στον Γκάρι”.

Γενικώς, ο προπονητής του Ολυμπιακού έμεινε ικανοποιημένος με το σχήμα που ξεκίνησε στην Τούμπα και δεν αναμένονται ιδιαίτερες αλλαγές. Ο Βατσλίκ θα βρίσκεται στα δοκάρια, η άμυνα θα παραμείνει ίδια αφού Μανωλάς και Παπασταθόπουλος τα πήγαν εξαιρετικά στο πρώτο ματς, έχοντας στα πλάγια τους Ρέαμπτσιουκ και Λαλά. Στη μεσαία γραμμή σίγουροι είναι οι Εμβιλά και Μπουχαλάκης, με τους Ζοάο Καρβάλιο και Αγκιμπού Καμαρά να απειλούν για την θέση του Μαντί Καμαρά. Φυσικά στα εξτρέμ θα ξεκινήσουν οι Μασούρας και Γκάρι Ροντρίγκες, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Ελ Αραμπί έχει το προβάδισμα αντί του Τικίνιο

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0