Football Talk

Ολυμπιακός: Να βγουν από τη… σίγαση τα «κανόνια» του αν θέλει να προκριθεί! (video)

Ολυμπιακός: Να βγουν από τη… σίγαση τα «κανόνια» του αν θέλει να προκριθεί! (video)

Σε παιχνίδι της… σεζόν έχει εξελιχθεί το ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ για τον δεύτερο αγώνα του ημιτελικού στο Κύπελλο Ελλάδας. Το BN Sports σας μεταφέρει τι είναι αυτό που χρειάζονται οι «ερυθρόλευκοι» για να προκριθούν, δείχνοντας με το δάκτυλο τρία πρόσωπα.

Μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη αλλά και την αντίστροφη μέτρηση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και μαθηματικά, ο Ολυμπιακός έχει ένα και μοναδικό στόχο. Το νταμπλ. Με το 0-0 του πρώτου ημιτελικού μέσα στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το πάνω χέρι μέσα στο Φάληρο να πάρουν την πρόκριση και να κλείσουν μία θέση στον μεγάλο τελικό του Kυπέλλου Ελλάδας.

Το συγκεκριμένο ματς έχει μετατραπεί σε έναν… πρόωρο τελικό, αφού η κατάκτηση του τίτλου είναι παραπάνω αναγκαία μετά τις εμφανίσεις της ομάδας φέτος. Το «κλειδί», ωστόσο, για να φύγει με χαμόγελα ο Ολυμπιακός, σπάει σε τρία κομμάτια. Για την ακρίβεια πρόσωπα.

Γιουσέφ Ελ Αραμπί, Γιώργος Μασούρας και Τικίνιο Σοάρες είναι τα πρώτα «βιολιά» στην επιθετική γραμμή αλλά η… αφλογιστία τους, έχει παίξει τεράστιο ρόλο στο πρόβλημα του Ολυμπιακού. Εφόσον οι μηχανές πάρουν ξανά μπρος, τότε οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες απέναντι στον Δικέφαλο. Τουλάχιστον, όχι τόσες, εφόσον τα «κανόνια» παραμείνουν σε σίγαση.

Το βαρύ του «όπλο» σε χαμηλές… πτήσεις!

Φυσικά, αν μπουν στη ζυγαριά του σκοραρίσματος ο Ελ Αραμπί μαζί με τους Τικίνιο και Μασούρα, ο Μαροκινός φορ γέρνει κατά πολύ. Ο 34χρονος φορ έχει αναπτύξει μία άκρως ερωτική επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα και η αφλογιστία του κάνει παραπάνω από… κακό στην επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού.

Ο έμπειρος άσος στην παρθενική σεζόν στον Πειραιά είχε συνολικά 27 γκολ ενώ στη δεύτερη, 28. Ο πήχης τοποθετήθηκε ψηλά, για αυτό και τα φετινά 18 τέρματα μέχρι τώρα, ξινίζουν στον κόσμο του Ολυμπιακού. Και λογικά, κιόλας, αφού η αφλογιστία του Μαροκινού, αποτυπώνεται στην δυσκολία των «ερυθρολεύκων» να σκοράρουν.

Ο ίδιος έχει να σκοράρει από το 1-1 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, κρατώντας σιγή στα μεγάλα ντέρμπι με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Βέβαια, από την άλλη, είχε σκοράρει και απέναντι στον Άρη, δείχνοντας πως βρίσκει τη φόρμα του αλλά άσκοπα.

Εκτός… λογικής να μην σκοράρουν Τικίνιο και Μασούρας!

Τη μία ήταν οι μικροτραυματισμοί, την άλλη το «κακό» φεγγάρι. Ωστόσο, πλέον, τόσο για τον Τικίνιο Σοάρες (περισσότερο) όσο και για τον Γιώργο Μασούρα (λιγότερο), η μη επίτευξη τερμάτων είναι εκτός… λογικής. Μετά τον Ελ Αραμπί, αμφότεροι αποτελούν τους πρώτους σκόρερ της ομάδας φέτος, καθώς έχουν από 12 γκολ. Η τελευταία φορά που βρήκαν δίχτυα ήταν στις 6 Φεβρουαρίου. Δηλαδή σε λίγο, θα κλείσουν τρεις μήνες (!) χωρίς γκολ.

Ναι, δεν μιλάμε για ένα ή δυο ματς. Η τελευταία φορά που σκόραραν ήταν στη Νίκαια και απέναντι στον Ιωνικό στο 3-0. Από τότε, κανείς από τους δύο δεν έχει καταφέρει να βρει δίχτυα, με τα αποτελέσματα, όπως και με τον Ελ Αραμπί, να είναι εμφανή. Το χειρότερο, είναι πως εφόσον ο Μαροκινός είναι ντεφορμέ, ο Μαρτίνς δεν έχει που να εμπιστευτεί πίσω από τον έμπειρο άσο. Καθώς και εκεί, τα όπλα του είναι εξίσου ντεφορμέ. Ή και κάτι χειρότερο μάλλον.

Μπορεί ο Τικίνιο να ήρθε με τις καλύτερες προδιαγραφές αλλά δεν έγινε ποτέ… Χασάν. Όχι στο πόσο συχνά σκοράρει αλλά το ποσό σημαντικός είναι σε κρίσιμους αγώνες (μοναδική τέτοια στιγμή, απέναντι στη Φενέρμπαχτσε στο Europa League). Από την άλλη, ο Μασούρας από κορυφαίος Έλληνας παίκτης, έκανε βουτιά μέσα στο 2022. Τα στατιστικά του είναι τραγικά και στα τελευταία δύο ματς, έχει απογοητεύσει αρκετά.

Απέναντι σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ βρέθηκε ισάριθμες φορές μπροστά από τον τερματοφύλακα στα πρώτα λεπτά αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Τη μία που το έκανε, ήταν οριακά οφσάιντ.

Είναι εύκολα αντιληπτό πως ο Ολυμπιακός αν θέλει να προκριθεί, θα πρέπει να δει τους κύριους πρωταγωνιστές της επίθεσης να προσφέρουν αυτό που χρειάζεται η ομάδα. Το γκολ. Μόνο έτσι, θα κλείσουν το ένα από τα δύο εισιτήρια του τελικού.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0