Football Talk

Οι «μικροί» πρωταθλητές της Μπενφίκα που είναι έτοιμοι για μεγάλη… καριέρα! (video)

Οι «μικροί» πρωταθλητές της Μπενφίκα που είναι έτοιμοι για μεγάλη… καριέρα! (video)

Η κατάρα… έσπασε. Η Μπενφίκα της Κ19 δεν «αντέγραψε» τους άντρες και κατέκτησε το UEFA Youth League, διασύροντας τη Σάλτσμπουργκ, ωστόσο, μεγαλύτερο νόημα έχει, το ποιοι από αυτούς θα κάνουν τεράστια πράγματα στην πορεία.

2017. Η Σάλτσμπουργκ επικρατεί με 2-1 της Μπενφίκα στον μεγάλο τελικό του UEFA Youth League και συνεχίζει την τραγική παράδοση των «αετών». Πέντε χρόνια μετά, όμως, έρχεται η απόλυτη δικαίωση. Τρεις αποτυχημένες προσπάθειες και σε ισάριθμους τελικούς, λαμβάνουν τέλος, μπροστά το εκκωφαντικό 6-0 απέναντι στη Σάλτσμπουργκ.

Τα «μικρά» των Πορτογάλων ήταν εκπληκτικά και έκαναν όλη την Ευρώπη να τους κοιτάξει για ακόμα μία φορά. Το BN Sports, ωστόσο, μπαίνει ακόμα πιο βαθιά στον σύλλογο και σας παρουσιάζει τα ταλέντα αυτής της ομάδας που ετοιμάζονται για μεγάλη καριέρα. Ή τουλάχιστον, αυτό δείχνουν.

Ενρίκε Αραούχο

Το «πολυβόλο» του τμήματος. Ο Ενρίκε Αραούχο μετράει συνολικά 17 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις φέτος με την Κ19 αλλά το χατ-τρικ του τελικού, ήταν το καλύτερο για εκείνον. Ο 20χρονος επιθετικός έχει αποδείξει περίτρανα την ικανότητά του στο σκοράρισμα και είναι από τους ποδοσφαιριστές που το καλοκαίρι, δεν θα είναι έκπληξη να πάρει μέρος στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας. Ήδη έχει κάνει πέντε επίσημες συμμετοχές σε επαγγελματικό επίπεδο, έχοντας ένα γκολ στο ενεργητικό του.

Μάρτιμ Νέτο

Μαζί με τον Εντούρ συνθέτουν ένα από τα πιο ολοκληρωμένα δίδυμα της μεσαίας γραμμής σε αυτές τις ηλικίες. Ο Μάρτιμ Νέτο είναι από τα χαφ που προσφέρουν στα μέγιστα στο επιθετικό κομμάτι. Επτά γκολ και πέντε ασίστ έως τώρα είναι ο απολογισμός του σε όλες τις διοργανώσεις με τέσσερα από τα τέρματα, να είναι στο UEFA Youth League. Εκρηκτικός και πανέξυπνος ποδοσφαιριστής με εξαιρετικά προσόντα. Ικανά για να σταθεί στην πρώτη ομάδα μέσα στους επόμενους μήνες.

Τόμας Αραούχο

Ο ηγέτης της Κ19. Ο Τόμας Αραούχο είναι ένα παιδί που του έχει προσφερθεί απλόχερα η ικανότητα να ηγείται και σε μεγάλο βαθμό. Ο νεαρός στόπερ έχει πάρει το περιβραχιόνιο… σπίτι του, όπως και με την αντίστοιχη ηλικιακή κλίμακα της Εθνικής Πορτογαλίας. Είναι από τους ποδοσφαιριστές που στη Μπενφίκα θεωρούν πως θα ηγηθεί σε μεγάλο βαθμό της την ομάδα στο μέλλον. Ήδη έχει κάνει τα πρώτα του βήματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τώρα την οδήγησε και στην κατάκτηση ενός τίτλου.

Λουίς Σεμέδο

«Βενιαμίν» στο… μάτι. Ο 18χρονος Λουίς Σεμέδο μπορεί να είναι σχεδόν δύο χρόνια μικρότερο του Αραούχο αλλά έχει ακριβώς τα ίδια στατιστικά. Δηλαδή 17 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις. Στον τελικό μπορεί να ήρθε από τον πάγκο αλλά μετάτρεψε την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο σε… γκολ. Το 7ο του στον θεσμό φέτος και η επιβεβαίωσή του στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της ομάδας του. Μία ακόμα περίπτωση που θα μας απασχολήσει στο άμεσο μέλλον.

Ντιέγκο Μορέιρα

Μπορεί να μην έχει κλείσει καν τα 18, όμως ο Ντιέγκο Μορέιρα έχει αποδείξει ήδη πως πρόκειται για ένα κορυφαίο project. Ο νεαρός εξτρέμ μετακόμισε το καλοκαίρι του 2020 από τη Σταντάρ Λιέγης στη Μπενφίκα και έκτοτε, κάνει τρομερά πράγματα στον πορτογαλικό σύλλογο. Αξιοσημείωτο είναι πως έχει αγωνιστεί με τις μικρές εθνικές τόσο της Πορτογαλίας όσο και του Βελγίου. Παράλληλα, στην γλώσσα των αριθμών, έχει απολογισμό 26 συμμετοχές με έξι γκολ και πέντε ασίστ στο ενεργητικό του.

Ζοάο Τομέ

Και καταλήγουμε στο μπακ της νέας… εποχής. Ο Ζοάο Τόμε είναι η επιτομή του φουλ μπακ, κάτι που φαίνεται από τις συνολικά πέντε ασίστ που μοίρασε στη διοργάνωση. Έχει πάνω του 33 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις φέτος και έχει κάνει κάθε προπονητή να υμνεί για εκείνον. Ο 19χρονος μπακ έχει συνολικά πέντε παρουσίας με την Πορτογαλία Κ19 και είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα της Κ21. Δεν θα είναι έκπληξη να προλάβει να μπει στην αποστολή για το παιχνίδι με την Ελλάδα στα προκριματικά του EURO U21.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0