Football Talk

Λάτσιο - Μίλαν 1-2: Έδειξαν καρδιά πρωταθλητή οι «ροσονέρι» και με buzzer beater του Τονάλι πήραν τρίποντο - χρυσάφι (video)

Λάτσιο - Μίλαν 1-2: Έδειξαν καρδιά πρωταθλητή οι «ροσονέρι» και με buzzer beater του Τονάλι πήραν τρίποντο - χρυσάφι (video)
Νίκη με τεράστια ανατροπή στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης πήρε η Μίλαν στο Ολίμπικο απέναντι στην Λάτσιο και διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες της για κατάκτηση του τίτλου στην Serie A. Λυτρωτής για τους «ροσονέρι» ο Τονάλι, έφτασε τα 25 γκολ στη σεζόν ο Ιμόμπιλε.

Και το θρίλερ για τον τίτλο της Serie A συνεχίζεται! Η Μίλαν βρισκόταν μέχρι το 91’ στα πρόθυρα μιας γκέλας που θα έδινε τεράστιο προβάδισμα στην Ίντερ για την κατάκτηση του «Σκουντέτο», αλλά οι «ροσονέρι» έδειξαν ότι έχουν καρδιά πρωταθλητή και πήραν τεράστια νίκη με «χρυσό» σκόρερ τον Σάντρο Τονάλι!

Με το χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η αναμέτρηση για τους φιλοξενούμενους, καθώς στην πρώτη ευκαιρία της στο ματς, η Λάτσιο πήρε το προβάδισμα. Ο Τσίρο Ιμόμπιλε έλαβε μια συρτή σέντρα από τον Σεργκέι Μιλίνκοβιτς - Σάβιτς, πρόλαβε τους αμυντικούς της Μίλαν και με προβολή έκανε το 1-0, μόλις στο 4ο λεπτό. Αυτό ήταν το 25ο γκολ του Ιταλού φορ στην φετινή σεζόν, κάτι που πετυχαίνει για τρίτη φορά από το 2016/17 όταν και εντάχθηκε στους «λατσιάλι».

Το γρήγορο αυτό γκολ, επηρέασε αρκετά την Μίλαν, η οποία αλλιώς τα περίμενε, αλλιώς την ήρθαν. Χρειάστηκε περίπου ένα 15λεπτο για τους παίκτες του Ιντζάγκι να συνέλθουν και να απειλήσουν τον Στρακόσια, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τον νικήσουν στις τρεις καλές ευκαιρίες που δημιούργησαν ως το τέλος του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ σαν σε... επανάληψη του πρώτου. Αυτή τη φορά βέβαια οι «ροσονέρι» ήταν αυτοί που χαμογέλασαν. Συγκεκριμένα, στο 49’ ο Λεάο σε μια αντεπίθεση σέντραρε για τον Ολιβιέ Ζιρού στην μικρή περιοχή, με τον Γάλλο να νικά τον προσωπικό αντιπαλό του και με προβολή να φέρνει το ματς στα ίσα! Φυσικά, αυτό το γκολ ανέβασε αρκετά την ψυχολογία των φιλοξενούμενων, που άρχισαν ένα ανελέτητο «σφυροκόπημα» στην άμυνα των «λατσιάλι».

Μάλιστα, ο Μεσίας στο 62’ έφτασε πολύ κοντά σε ένα δεύτερο τέρμα για την ομάδα του, όμως το σουτ που επιχείρησε από διαγώνια θέση πέρασε μόλις μερικά εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Στρακόσια. Σε εκείνο το σημείο περίπου, Σάρρι και Ιντζάγκι προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές στη σύνθεση των ομάδων τους, με αποτέλεσμα ο ρυθμός να πέσει αρκετά. Η Μίλαν συνέχισε να έχει το «πάνω χέρι», αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει μέχρι το 82’, όταν και ο Ράφαελ Λεάο είδε τον «κεραυνό» που εξαπέλησε να απομακρύνεται σε κόρνερ από τον γκολκίπερ της Λάτσιο.

Τελικά, η πίεση των «ροσονέρι» απέδωσε καρπούς στις καθυστερήσεις. Ο Ατσέρμπι δεν κατάφερε να καθαρίσει ένα γέμισμα του Ρέμπιτς στο 90+2’, η μπάλα έφτασε στον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος έκανε ένα γύρισμα μέσα στην μικρή περιοχή και σαν... από μηχανής θεός ο Τονάλι βρέθηκε στο σωστό σημείο για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

 

Το σφύριγμα της λήξης έδωσε το έναυσμα για έντονους πανηγυρισμούς στο στρατόπεδο της Μίλαν, που κατάφερε χάρη σε αυτό το γκολ στις καθυστερήσεις να παραμείνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στο +2 από την Ίντερ, που βέβαια εξακολουθεί να έχει ένα ματς λιγότερο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λάτσιο (Μ. Σάρι): Στρακόσα, Λάτσαρι (80’ Χισάι), Πάτρικ (80’ Φελίπε), Ατσέρμπι, Ράντου (62’ Μάρουσιτς), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Λούκας (60’ Κατάλντι), Αλμπέρτο (60’ Μπάσιτς), Άντερσον, Ιμόμπιλε, Τζακάνι

Μίλαν (Σ. Ιντζάγκι): Μενιάν, Καλάμπρια, Καλουλού, Τομόρι, Ερναντέζ, Τονάλι, Κεσιέ, Μεσίας (70’ Κρούνιτς), Ντίαθ (67’ Ιμπραΐμοβιτς), Λεάο, Ζιρού (67’ Ρέμπιτς)

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0