Football Talk

Mπάγερν Μονάχου - Ντόρτμουντ 3-1: Πανηγύρισε στο σπίτι της το 10ο συνεχόμενο πρωτάθλημα (video)

Mπάγερν Μονάχου - Ντόρτμουντ 3-1: Πανηγύρισε στο σπίτι της το 10ο συνεχόμενο πρωτάθλημα (video)

Η Μπάγερν Μονάχου, νίκησε με 3-1 την Μπορούσια Ντόρτμουντ στην Allianz Arena και κατέκτησε το 32ο πρωτάθλημα της ιστορίας της και δέκατο συνεχόμενο, τρείς αγωνιστικές πριν το τέλος της φετινής Bundesliga.

Για ακόμη μια χρονιά στη Bundesliga, η «σαλατιέρα» του πρωταθλητή παρέμεινε στο Mόναχο. Η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε με 3-1 της Ντόρτμουντ χάρη σε γκολ των Γκνάμπρι, Λεβαντόφσκι και Μουσιάλα , αυξάνοντας τη διαφορά της από τους Βεστφαλούς στους δώδεκα βαθμούς, τρείς αγωνιστικές πριν το τέλος της κούρσας.

Η Μπάγερν δεν είχε διάθεση να μπει σε «περιπέτειες» κι έτσι κυνήγησε το ματς από την αρχή, θέλοντας να εκμεταλλευτεί τις σημαντικές απουσίες της Ντόρτμουντ. Το πάρτι ξεκίνησε μόλις στο 15ο λεπτό, όταν οι γηπεδούχοι κέρδισαν κόρνερ από τα δεξιά. O Kίμιχ το εκτέλεσε, η μπάλα έφτασε στον Γκνάμπρι, ο οποίος κοντρόλαρε και σούταρε με το δεξί αφήνοντας «άγαλμα» τον Χιτζ για το 1-0.
Στο 30Ο λεπτό η Μπάγερν πέτυχε και δεύτερο γκολ και πάλι με τον Γκνάμπρι, το οποίο ωστόσο ακυρώθηκε ως οφσάιντ, με τη βοήθεια του VAR. Το ακυρωθέν γκολ ωστόσο, δεν πτόησε την ομάδα του Νάγκελσμαν, η οποία διπλασίασε τα τέρματα της στο 34ο λεπτό με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να πετυχαίνει το 33ο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, κάνοντας το 2-0, που ήταν και το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Ντόρτμουντ να μπαίνει αποφασισμένη να αλλάξει το εις βάρος της σκηνικό. Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι. Ο Εμρέ Τσαν, ανέλαβε την εκτέλεση, στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Νόιερ, μειώνοντας σε 2-1, δίνοντας έτσι νέο ενδιαφέρον στο «Κlassiker». Το γκολ αναπτέρωσε το ηθικό των παικτών του Ρόζε που στο 54ο λεπτό έχασαν τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσουν. Ο αρχηγός Μάρκο Ρόις, με ένα πολύ δυνατό σουτ, απείλησε την εστία της Μπάγερν, με τον Νόιερ, να δείχνει τα αντανακλαστικά του.
Στο 70ο λεπτό, η Μπάγερν λίγο έλειψε να «κλειδώσει» τη νίκη με τον Λεβαντόφσκι να επιχειρεί να πλασάρει τον Χιτζ, και τον τερματοφύλακα της Ντόρτμουντ να επεμβαίνει, σώζοντας την εστία του. Στο 82ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έκαναν ξανά αισθητή την παρουσία τους, όταν ο Χάαλαντ βρήκε χώρο στην περιοχή και σούταρε, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Νόιερ. Ό,τι δεν κατάφερε ο Χάαλαντ για τη Ντόρτμουντ, το κατάφερε ο Μουσιάλα για τη Μπάγερν στο 84’.
Ο νεαρός, πήρε τη μπάλα μετά από πάσα του Σάμπιτζερ που είχε περάσει στο γήπεδο δύο λεπτά νωρίτερα, σούταρε χαμηλά στην αριστερή γωνία του Χίτζ για το τελικό 3-1, που «σφράγισε» τη νίκη τίτλο της Μπάγερν Μονάχου.

Οι «Βαυαροί» με αυτόν τον τρόπο, κατέκτησαν το 32ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους και δέκατο συνεχόμενο, μετατρέποντας την υπόθεση πρωτάθλημα σε «μονοπώλιο».

 

Mπάγερν Μονάχου (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ερναντέζ, Ντέιβις, Κίμιχ (90+4 Ζίλε) Γκορέτσκα, Γκνάμπρι (63’ Μουσιάλα), Κομάν (82’ Σανέ), Μίλερ (82’ Σάμπιτζερ), Λεβαντόφσκι (90+3 Tσούπο-Μότινγκ)

Μπορούσια Ντόρτμουντ( Μάρκο Ρόζε): Χιτζ, Τσαν, Ακάντζι, Ζαγκαντού, Βόλφ (88’ Πάσλακ), Γκερέιρο, Μπέλινχαμ, Μπράντ, Ρέινιερ (67’ Μπίνοε-Γκίτενς), Ρόις, Χάαλαντ (88’ Μουκοκό)

Γιώργος Ζαχαρίου


www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0