Football Talk

Μπάγερν Μονάχου – Λεβαντόφσκι: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι

Μπάγερν Μονάχου – Λεβαντόφσκι: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και στην Μπάγερν Μονάχου βρίσκονται σε κρίσιμο σταυροδρόμι για το τι θα κάνουν με τον Πολωνό σούπερ σταρ.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης

Ο ερχομός του Γιούλιαν Νάγκελσμαν στο Μόναχο αναμενόταν με μεγάλη ανυπομονησία. Η πρώτη χρονιά όμως δείχνει πως η μετάβαση από την Λειψία στην μεγαλύτερη ομάδας της χώρας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Και ο αποκλεισμός από την Βιγιαρεάλ στα προημιτελικά του Champions League έδειξε ότι ακόμα χρειάζεται πολλή δουλειά για να περάσει τα δικά του θέλω στην ομάδα.

Το μεγάλο όπλο των Βαυαρών για άλλη μια χρονιά ήταν ο Ρόμπερτ Λεβαντόφκσι. Το συμβόλαιο του Πολωνού σούπερ σταρ λήγει το 2023 και για άλλη μια φορά οι φήμες για το μέλλον του άρχισαν να γίνονται πρωτοσέλιδο. Αμέσως οι φήμες σε Πολωνία και Ισπανία  περί επικείμενης συμφωνίας με την Μπαρτσελόνα έκαναν την εμφάνιση τους αναδεικνύοντας πως το θέμα της ανανέωσης ή μη ακόμα είναι στον αέρα. Και αυτό το πρόβλημα δεν είναι μόνο της Μπάγερν αλλά και του ίδιου του ποδοσφαιριστή.

Νέο σήριαλ ο «Λέβα»

Οι Βαυαροί δεν έχουν αλλάξει άποψη και από την πρώτη στιγμή έχουν ξεκαθαρίσει πως επιθυμία τους είναι η παραμονή του «Λέβα». Άλλωστε, δύσκολα μπορείς να βρεις ποδοσφαιριστή σαν τον Πολωνό, ένας επιθετικός 20 γκολ και πάνω κάθε χρόνο. «Φαίνεται πως υπάρχει ανταγωνισμός για το ποιος θα πει την πιο χαζή ιστορία για τον Λεβαντόφσκι. Δεν είμαστε τρελοί, δεν πρόκειται να συζητήσουμε για μεταγραφή ενός ποδοσφαιριστή που κάθε χρόνο πετυχαίνει 30-40 γκολ», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Μπάγερν Μονάχου, Όλιβερ Καν.

Κι ενώ η πρόθεση της γερμανικής ομάδας είναι γνωστή, το γεγονός πως η υπόθεση δεν έχει προχωρήσει έχει προκαλέσει και τον εκνευρισμό του ίδιου του Πολωνού. Η Μπάγερν είναι συνηθισμένη σε τέτοιες περιπτώσεις, όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές της, ειδικά από την στιγμή που ο γερμανικός σύλλογος ακολουθεί μια συγκεκριμένη οικονομική πολιτική. Μπορεί η ίδια να είναι μία από τις πλουσιότερες ομάδες στον κόσμο, αλλά παράλληλα και ιδιαίτερα προσεκτική για να μην υπάρξει κίνδυνος χρεών. Σπατάλες με τρελά λεφτά όπως κάνει η Μάντσεστερ Σίτι και η Παρί Σεν Ζερμέν δεν θα γίνουν ποτέ από την ίδια. Και ο λόγος δεν είναι η έλλειψη χρημάτων, αλλά η διαφορετική πολιτική. Γι αυτό και όλα αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει να διατηρήσει τα οικονομικά της σε άριστο επίπεδο.

Kahn-Salihamidzic.jpg


Αν δει κανείς τα ποσά που έχουν δαπανηθεί για μεταγραφές η Μπάγερν Μονάχου βρίσκεται μόλις στην 13η θέση, με ομάδες όπως η Άστον Βίλα, η Έβερτον και η Γουέστ Χαμ, να έχουν βγάλει από τα ταμεία τους για την απόκτηση παικτών πολλά περισσότερα! Και αυτό γιατί τα χρήματα δεν αποτελούν τον βασικό παράγοντα για να πείσει έναν ποδοσφαιριστή να μετακομίσει στο Μόναχο. Την ώρα που άλλες ομάδες ξηλώνονται για να πείσουν κάποιον, η Μπάγερν την ίδια ώρα προσφέρει σταθερότητα, πρωταθλητισμό, τίτλους, αλλά κυρίως την αίσθηση της οικογένειας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2019 όταν ο Λεβαντόφσκι ανανέωσε το συμβόλαιο του, πάλι φήμες ήθελαν τις Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι, Παρί και Σίτι να ετοιμάζονται να τον κάνουν δικό τους, ενώ και το γεγονός πως η υπογραφή του νέου του συμβολαίου κράτησε αρκετές εβδομάδες είχε δημιουργηθεί ένα κλίμα αβεβαιότητας. Όταν όμως ο Πολωνός έκανε λόγο πως η Μπάγερν ήταν το αθλητικό του «σπίτι», όλοι κατάλαβαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως λειτουργεί ο γερμανικός σύλλογος.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι λειτουργεί πάντα, όπως φάνηκε στην περίπτωση του Νταβιντ Αλάμπα. Ο Αυστριακός αμυντικός ζητούσε αύξηση στο συμβόλαιο του, και μετά από πολλά επεισόδια τελικά προτίμησε τα λεφτά της Ρεάλ Μαδρίτης με τις δύο πλευρές να βγάζουν τα μαχαίρια για το ποιος είχε την ευθύνη. Η ιστορία αυτή είχε επίπτωση στην ίδια την ομάδα και στο Champions League, ενώ το ίδιο ακριβώς συνέβη και φέτος με την Βιγιαρεάλ να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την όχι και τόσο καλή κατάσταση της Μπάγερν αλλά και τις φήμες για το μέλλον του «Λέβα». Κοινό σημείο των δύο περιπτώσεων;

Ηδη, μετά τον αποκλεισμό οι Καν και Σαλιχάμιτζιτς βγήκαν στην σέντρα για το γεγονός πως δεν δείχνουν την ίδια αποφασιστικότητα όπως οι προκάτοχοι τους Χένες και Ρουμενίγκε. Το πρόβλημα σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν είναι η πανδημία. Η προσεγμένη τακτική εξισορρόπησης των οικονομικών χωρίς επιπτώσεις στο αγωνιστικό κομμάτι ώστε η ομάδα να είναι ανταγωνιστική με τις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες έχει μπει σε κίνδυνο, με τις αμέσως επόμενες εβδομάδες να είναι κρίσιμες για την επόμενη ημέρα.

Το μεγάλο δίλημμα των Βαυαρών

Όπως έγινε γνωστό οι απαιτήσεις του Γκνάμπρι είναι υψηλότερες σε σχέση με αυτά που του προσφέρουν οι πρωταθλητές Γερμανίας, ενώ η υπόθεση Λεβαντόφσκι παραμένει ακόμα στον αέρα. Από την πλευρά τους οι άνθρωποι της Μπάγερν τονίζουν ότι βρίσκονται ήδη σε επαφές με το μεγάλο τους αστέρι, την ώρα που δημοσίευμα της Bild αποκάλυψε πως η όποια κουβέντα έχει γίνει είναι σε ένα πρώιμο επίπεδο και αυτό καφενειακού επιπέδου!

Κι εδώ πλέον η Μπάγερν Μονάχου μπαίνει σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Αν δεν υπάρξει συμφωνία για νέο συμβόλαιο και με τον Λεβαντόφσκι να μένει ελεύθερος το επόμενο καλοκαίρι μπαίνει το δίλημμα: Πώληση το καλοκαίρι ή παραμονή του για άλλη μια σεζόν και να αποχωρήσει ως ελεύθερος; Ένα δίλημμα τεράστιο αν υπολογίσει κανείς πως παίκτες με το ίδιο στάτους στο συμβόλαιο τους αποφάσισαν να αρνηθούν το νέο συμβόλαιο όπως ο Αλάμπα (Ρεάλ Μαδρίτης) και ο Ζίλε (Ντόρτμουντ).

alaba.sule_.jpg

Την ίδια ώρα ο Λεβαντόφσκι δείχνει αναποφάσιστος για το μέλλον του, ενώ οι φήμες περί πιθανού ενδιαφέροντος της Μπάγερν για τον Χάλαντ και το γεγονός πως η γυναίκα του μαθαίνει ισπανικά (Μπαρτσελόνα) έρχονται να δέσουν το γλυκό. Οι δύο πλευρές φέρεται να μην βρίσκουν σημείο επαφής τόσο στο οικονομικό όσο και στην χρονική διάρκεια του συμβολαίου. Ο Νορβηγός, βέβαια, όπως όλα δείχνουν θα μετακομίσει στο Νησί με εξωπραγματικά ποσά και στην Μπάγερν ακόμα σκέφτονται τι θα πρέπει να κάνουν με το δικό τους μεγάλο σούπερ σταρ. Από την μία δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένη να δώσει τρελά λεφτά για έναν παίκτη που ναι μεν είναι ακόμα σε κορυφαίο επίπεδο αλλά τον Αύγουστο κλείνει τα 34. Από την άλλη όμως, παίκτες σαν τον «Λέβα» απλά δεν κυκλοφορούν στο μεταγραφικό παζάρι.

Ο αποκλεισμός από την Βιγιαρεάλ ήταν ένα χτύπημα στην τσέπη των Βαυαρών τόσο με τα λεφτά που χάθηκαν για τη μη πρόκριση, αλλά κι εκείνα που θα έρχονταν από τα ματς με την Λίβερπουλ στα ημιτελικά.

Μπορεί η διοίκηση να υποσχέθηκε πως τη νέα σεζόν η Μπάγερν Μονάχου θα επενδύσει με στόχο την κατάκτηση του Champions League, αλλά για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να μην χάσει άλλο βασικό στέλεχος. Μια Τρίτη απώλεια μετά τους Αλάμπα και Ζίλε θα ήταν τεράστιο χτύπημα για τον Νάιγκελσμαν ο οποίος θα πρέπει να αναθεωρήσει τα πλάνα του και να αναγκαστεί να δημιουργήσει μια νέα ομάδα από την αρχή.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0