Football Talk

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: «Λευκή» ισοπαλία έπειτα από επτά χρόνια… (video)

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: «Λευκή» ισοπαλία έπειτα από επτά χρόνια… (video)

Η λευκή ισοπαλία με 0-0 ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό μόνο συνηθισμένη δεν είναι και το BN Sports σας εξηγεί τον λόγο...

Γράφει ο Νότης Χάλαρης

Τα πάντα ανοιχτά είναι ενόψει της ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Αμφότερες έμειναν κολλημένες στο 0-0 στον πρώτο αγώνα των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας και θα τα παίξουν όλα για όλα για την πρόκριση στον τελικό.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, μόνο συνηθισμένο δεν είναι σε ένα τέτοιο ντέρμπι. Το BN Sports σας θυμίζει τις ελάχιστες φορές που ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έμειναν χωρίς γκολ για 90 λεπτά.

Πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια…

Με το τελευταίο σφύριγμα της λήξης το ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την… επταετία από την τελευταία φορά που οι δύο τους έμειναν δίχως τέρμα. Ήταν τον Φλεβάρη του 2015, όταν ο ΠΑΟΚ του Αναστασιάδη, έμεινε στο «λευκό» 0-0 με τον Ολυμπιακό του Βίτορ Περέιρα.

Πρόκειται για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τους «ερυθρολεύκους» να απολαμβάνουν την μοναξιά της πρώτης θέσης ενώ ο Δικέφαλος βρισκόταν στη 2η θέση αλλά και μακριά από την κορυφή. Το αξιοσημείωτο σε σχέση με εκείνο το ματς, είναι πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει κανέναν ποδοσφαιριστή από τότε, ενώ για τους Πειραιώτες, κοινό σημείο είναι μόνο ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος δεν ήταν στην αποστολή του τωρινού αγώνα.

Μόλις 4η φορά στον 21ο αιώνα!

Ο Ολυμπιακός έχει συναντήσει ουκ ολίγες φορές τον ΠΑΟΚ μέσα στον 21ο αιώνα. Τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο Κύπελλο Ελλάδας, είναι ένας από τους συχνότερους αντιπάλους. Για αυτό και το 0-0 έχει τόση μεγάλη ιστορία στα μεταξύ τους παιχνίδια. Η ένταση είναι τόσο μεγάλη, που δεν επιτρέπει τις δύο εστίες να μείνουν απαραβίαστες. Αυτό επαληθεύεται και σε μία μικρή αναδρομή στα ματς του 21ου αιώνα.

Το 0-0 της Τούμπας είναι μόλις το… 4ο μέσα σε αυτά τα 22 χρόνια του αιώνα που διανύουμε. Πέρα από αυτό του 2014/15, έχει ξανασυμβεί το 2012/13 αλλά και το 2008/09. Από αυτά, οι τρεις ήταν στη Θεσσαλονίκη και μόλις μία φορά στο «Γ. Καραϊσκάκης». Είναι εύκολα αντιληπτό, πόσο σημαντική θέση παίρνει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0