Football Talk

Παναθηναϊκός - Λαμία 1-0: Πήρε την νίκη, αλλά δεν εξασφάλισε την πρόκριση το «τριφύλλι» (video)

Παναθηναϊκός - Λαμία 1-0: Πήρε την νίκη, αλλά δεν εξασφάλισε την πρόκριση το «τριφύλλι» (video)
Μπορεί ο Παναθηναϊκός να κέρδισε (1-0) τη Λαμία στον πρώτο γύρο των ημιτελικών του «Κυπέλλου Ελλάδας», αλλά δεν εξασφάλισε την πρόκριση εν όψει του επαναληπτικού αγώνα στη Φθιώτιδα.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε στο «Απόστολος Νικολαΐδης» την Λαμία για τον πρώτο γύρο της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν σχεδόν πλήρης, εξαιρουμένων των γνωστών απουσιών Λούνκβιστ, Βαγιαννίδη και Αγιούμπ, ενώ «απών» ήταν και ο Κίκο Μακέντα. Από την πλευρά των φιλοξενούμενων απόντες ήταν οι Αραμπούλι, Άνχελ, Μαρτίνεθ, Αντέτζο, Γκαραβέλης και Βέλλιος.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι ήταν για τον Παναθηναϊκό, με τον Γκατσίνοβιτς να σεντράρει για τον Αϊτόρ, αλλά ο Αργεντινός δεν έπιασε καλά το σουτ και αστόχησε στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Παναθηναϊκός έλεγξε την κατοχή της μπάλας, αλλά η Λαμία ήταν κλεισμένη στα μετόπισθεν και δεν έδινε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν φάση. Παρόλα αυτά οι «πράσινοι» προσπάθησαν με σέντρες να γεμίσουν την περιοχή ανεπιτυχώς.

Στο 13ο λεπτό ο Σαράνοφ σε μια απομάκρυνση του συγκρούστηκε με ένα συμπαίκτη του και χρειάστηκε ράμματα στο σαγόνι, γεγονός που απαιτούσε ολιγόλεπτη διακοπή στο παιχνίδι για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Με την επανέναρξη του παιχνιδιού, με μια ατομική ενέργεια του Γιάννη Κώτσιρα ο οποίος «κουβάλησε» την μπάλα από την άμυνα στο κέντρο, πάσαρε στον Ιωαννίδη και αυτός με τη σειρά του με ένα αριστερό πλασέ στο 19’ άνοιξε λογαριασμό (1-0) για το «τριφύλλι».

Στο 23ο λεπτό και ενώ οι γηπεδούχοι συνέχισαν την πίεση στην ομάδα του Φέστα, ο Αϊτόρ… χόρεψε την άμυνα των φιλοξενούμενων, γέμισε για τον Γκατσίνοβιτς, αλλά ο Σέρβος αστόχησε.

Στο 31ο λεπτό, ένα σουτ του Ελευθεριάδη αποτέλεσε την πρώτη απειλή για την εστία του Μπρινιόλι, με την μπάλα να περνάει πολλά μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 33ο λεπτό, σειρά είχε και πάλι ο Παναθηναϊκός με τον Αϊτόρ να επιχειρεί ένα φιλόδοξο σουτ έξω από την περιοχή, αλλά αστόχησε.

Συνεχίζοντας την πολιορκία τους οι γηπεδούχοι ο Χουάνκαρ στο 36’ από τα αριστερά γέμισε για τον Παλάσιος, ο οποίος «τσίμπησε» την μπάλα αλλά εκείνη πέρασε άουτ, λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Με ακόμη ένα μοίρασμα του Χουάνκαρ για τον Ιωαννίδη ο οποίος βρισκόταν με κενή εστία, ωστόσο, ο Σαραμαντάς πρόλαβε και πήρε την μπουκιά από το στόμα του Φώτη.

Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ταϊρόν έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία για να ισοφαρίσουν οι φιλοξενούμενοι, αλλά το σουτ του Ισπανού λίγο μπροστά από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής πέρασε άουτ χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα ο γκολκίπερ των «πράσινων».

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε και πάλι με τον Παναθηναϊκό να έχει την υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο και στο 47ο λεπτό ο Ιωαννίδης, μετά από γύρισμα του Παλάσιος, πλάσαρε τον Σαράνοφ, αλλά ο κίπερ των φιλοξενούμενων έσωσε την ομάδα του από τον κίνδυνο.

Στο 50ο λεπτό, μετά από μία κάθετη μπαλιά του Αϊτόρ για τον Παλάσιος, ο δεύτερος επέλεξε να τελειώσει μόνος του, αλλά και πάλι ο Σαράνοφ έλεγξε την φάση.

Στο 56ο λεπτό ένα σουτ του Βιγιαφάνιες έξω από την περιοχή, ενώ ο Αργεντινός είχε καλό οπτικό πεδίο, η άμυνα της Λαμίας απομάκρυνε σε κόρνερ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αϊτόρ, σέντραρε και στην περιοχή βρέθηκε αμαρκάριστος ο Βέλεθ, ο οποίος από κοντινή απόσταση αστόχησε.

Με συνεχόμενα κόρνερ ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 62’ με τον Σαράνοφ να είναι και πάλι πρωταγωνιστής, απομακρύνοντας με μια εκτίναξη την εξαιρετική κεφαλιά του Ιωαννίδη. Ενώ στην ακριβώς επόμενη φάση, πάλι από κόρνερ, ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς αστόχησε από πολύ κοντινή απόσταση, εντελώς αφύλαχτος.

Ακόμη μια φάση για τους γηπεδούχους, ξανά από εκτέλεση κόρνερ, με τον Βέλεθ να πιάνει μια… καρφωτή κεφαλιά και την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία.

Με μια πολύ έξυπνη μπαλιά του Καρλίτος, ο Αϊτόρ βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Σαράνοφ, τον πλάσαρε αλλά ο Σέρβος γκολκίπερ έδιωξε με το γόνατο.

Ο Καρλίτος στο 90ο λεπτό βρέθηκε υπό πολύ καλές προϋποθέσεις μέσα στην περιοχξή και επιχείρησε ένα σουτ που μπλόκαρε ο Τζανετόπουλος.

Οι ενδεκάδες των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Κώτσιρας, Ρούμπεν Πέρεθ, Βιγιαφάνιες (72’ Μαουρίσιο), Γκατσίνοβιτς (72’ Καρλίτος), Αϊτόρ (80’ Βιτάλ), Παλάσιος, Ιωαννίδης (85’ Αλεξανδρόπουλος).

ΛΑΜΙΑ (Φέστα): Σαράνοφ, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Νούνιες, Ταϊρόν (70’ Τζανδάρης), Καραμάνος (62’ Μανούσος), Μπελχαράνο (88’ Γκέντσογλου), Ελευθεριάδης (70' Ρόμανιτς), Άλβες, Μαζουλουξής (46’ Σιμόν)

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0