Football Talk

ΑΕΚ: Τρία γκολ μακριά από το ΟΑΚΑ και δύο στο 1ο ημίχρονο, μισό χρόνο μετά! (video)

ΑΕΚ: Τρία γκολ μακριά από το ΟΑΚΑ και δύο στο 1ο ημίχρονο, μισό χρόνο μετά! (video)
Η ΑΕΚ επικράτησε με 3-2 (18/04) του ΠΑΣ Γιάννινα στο στάδιο των Ζωσιμάδων, «ξεσκονίζοντας» συνήθειες που είχε κλείσει για καιρό στο... συρτάρι!
Μία κυνική και πλήρως αποτελεσματική ΑΕΚ έφυγε με ένα πολύ σημαντικό «διπλό», βαθμολογικά και ψυχολογικά, από την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα, επικρατώντας των Ηπειρωτών με 3-2 (18/04). Εκτός, όμως, από τους τρεις βαθμούς, ευτύχησε να βγάλει στο «χορτάρι» συνήθειες που της είχαν λείψει!

Το γκολ του Λάζαρου Ρότα στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, σε συνδυασμό με αυτό του Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ 120 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της αναμέτρησης, σήμανε πως η ΑΕΚ μπήκε στα αποδυτήρια έχοντας βρει δύο φορές δίχτυα σε ματς πρωταθλήματος, μετά από 169 ημέρες, δηλαδή μετά από περίπου μισό χρόνο!

Η τελευταία φορά που το είχε πράξει, εντοπίζεται στις 31 Οκτωβρίου του 2021, στην εντός έδρας νίκη της με 2-1 επί του Άρη στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League. Ωστόσο, δεν ήταν η μόνη επίδοση που «ισοφάρισε».


Μία εβδομάδα ακριβώς, πριν το εν λόγω ματς με τον Άρη, η ΑΕΚ έφυγε από την έδρα του Βόλου, έχοντας νικήσει με 3-1 (24/10/2021). Ήταν η τελευταία φορά που κατάφερε να βρει τρεις φορές δίχτυα μακριά από την έδρα της.

Όπως γίνεται αντιληπτό, στα Ιωάννινα, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, εμφανίστηκε μία ΑΕΚ άκρως κυνική και αποτελεσματική, με συνήθειες και αριθμούς, που την χαρακτήριζαν στις αρχές της αγωνιστικής περιόδου, όταν και βρισκόταν εντός διεκδίκησης του τίτλου.

Στα μέσα του 2022 οι στόχοι θέλοντας και μη έχουν αλλάξει, αλλά τέτοιου είδους επιδόσεις, συνεχίζει να τις έχει ανάγκη. Ίσως μεγαλύτερη από ποτέ.

Μία από αυτές και το γκολ του Αραούχο στο 69ο λεπτό. Το πρώτο της γκολ σε δεύτερο ημίχρονο των φετινών play-offs της Super League, μετά από πέντε αγωνιστικές και το πρώτο του Αργεντίνου φορ μετά από 473 αγωνιστικά λεπτά.

Τελευταία φορά που βρήκε δίχτυα; Στην τελευταία νίκη της ΑΕΚ, στην «αυλαία» της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, στο 2-1 (06/03) επί του Αστέρα Τρίπολης.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0