Football Talk

Η (ελληνική) κοινή συνισταμένη των ομάδων που παλεύουν να μείνουν στην Eredivisie

Η (ελληνική) κοινή συνισταμένη των ομάδων που παλεύουν να μείνουν στην Eredivisie

Το ολλανδικό πρωτάθλημα μπαίνει στην τελική ευθεία και τέσσερις ομάδες παλεύουν για την παραμονή τους στα μεγάλα σαλόνια. Το κοινό τους σημείο; Το ελληνικό στοιχείο που έχει η καθεμιά από αυτές.

Απρίλιος. Ο μήνας που τα πρωταθλήματα μπαίνουν στην τελική ευθεία προς την ολοκλήρωσή τους. Οι πρωταθλητές κλειδώνουν μαθηματικά τον τίτλο, τα εισιτήρια για Ευρώπη εξαντλούνται και οι ομάδες που είναι πέσουν ετοιμάζονται για την… επαναφορά τους στα μεγάλα σαλόνια.

Υπάρχουν, ωστόσο, και οι λίγκες που τα πράγματα βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού. Στην Ολλανδία, στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα επικρατεί ένα… θρίλερ. Τέσσερις ομάδες παλεύουν για την παραμονή στην κατηγορία. Μόλις μία θέση μένει και άλλη μία θα στείλει την ομάδα στα μπαράζ με τον 3ο της δεύτερης κατηγορίας. Η κοινή συνισταμένη σε αυτές τις ομάδες, είναι πως σε όλες υπάρχει τουλάχιστον ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής.

Φορτούνα Σιτάρντ: Ανδρέας Σάμαρης, Δημήτρης Σιόβας

Η νίκη με 3-0 επί της Σπάρτα Ρότερνταμ, ήταν το «κλειδί» για τη Φορτούνα Σιτάρντ ώστε να κερδίσει την μοναδική θέση που μένει για την παραμονή στην κατηγορία. Η ομάδα είναι γεμάτη εμπειρία, με τους Ανδρέα Σάμαρη και Δημήτρη Σιόβα να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της.

Αμφότεροι είναι βασικοί κρίκοι και με το βιογραφικό που κουβαλούν μαζί τους, θέλουν να βοηθήσουν όσο περισσότερο γίνεται για να σωθεί ο σύλλογος. Φέτος, ο έμπειρος χαφ μετράει 16 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις ενώ ο διεθνής στόπερ έχει συνολικά εννιά ματς με ένα γκολ στο ενεργητικό του.

samaris-fortuna_120300_1.jpg

Τσβόλε: Κωνσταντίνος Λάμπρου

Πρόκειται για έναν τερματοφύλακα που βρίσκεται στην Ολλανδία από το 2004 αλλά μετά τον Άγιαξ έχει αρχίσει να παίρνει λεπτά συμμετοχής. Ο Κωνσταντίνος Λάμπρου είναι ο βασικός πορτιέρο της Τσβόλε, η οποία βρίσκεται τρεις βαθμούς μακριά από την Φορτούνα Σιτάρντ.

Ήδη ο Έλληνας άσος μετράει 32 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με 47 γκολ στο ενεργητικό του και έξι ανέπαφες εστίες. Ο ολλανδικός σύλλογος δεν έχει εύκολο πρόγραμμα λόγω Άγιαξ και Αϊντχόφεν αλλά και ντέρμπι με την Σπάρτα Ρότερνταμ την προτελευταία αγωνιστική.

FGX7_cVWYAEWuvM_1.jpg

Σπάρτα Ρότερνταμ: Γιάννης Μασούρας

Η ήττα από τη Φορτούνα Σιτάρντ, την βύθισε στην τελευταία θέση. Η Σπάρτα Ρότερνταμ είδε την «ψαλίδα» να ανοίγει στους τέσσερις βαθμούς από την έξοδο των θέσεων του υποβιβασμού και βρίσκεται στον πάτο του πίνακα με 22 βαθμούς. Βέβαια, έχει ένα ματς λιγότερο. Αυτό απέναντι στη Φίτεσε στο Άρνεμ, όπου θα ταξιδέψει για να παίξει μόλις έξι… λεπτά (!) αλλά προηγούμενη στο σκορ με 1-0.

Στο ρόστερ βρίσκεται ο δανεικός από τον Ολυμπιακό, Γιάννης Μασούρας που πρωταγωνιστεί στο δεξί άκρο της άμυνας. Συνολικά μετράει 17 συμμετοχές φέτος και θα μπορούσε να πάρει μία ευκαιρία με την επιστροφή του στον Πειραιά, όμως όλα θα φανούν στο τέλος της σεζόν.

E-pZCupXsAA39et_1.jpg

Βίλεμ: Νίκος Μιχελής, Αργύρης Καμπέτσης

Από τις θέσεις της Ευρώπης, στη μάχη με τον υποβιβασμό. Η Βίλεμ είδε τις απώλειες βασικών στελεχών της (μεταξύ αυτών και του Βαγγέλη Παυλίδη), να την ρίχνουν κατακόρυφα στην βαθμολογία. Αυτή τη στιγμή είναι στους ίδιους βαθμούς με τη Τσβόλε και τρεις μακριά από την Φορτούνα Σιτάρντ, με τις τελευταίες στροφές να μην περιέχουν «μεγαθήρια» αλλά συλλόγους που μπορεί να αντιμετωπίσει.

Στην ομάδα υπάρχουν τόσο ο Νίκος Μιχελής, όσο και ο Αργύρης Καμπέτσης. Αμφότεροι είναι δανεικοί από Μίλαν και Παναθηναϊκό αντίστοιχα μέχρι το τέλος της σεζόν, ωστόσο δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα. Ο πρώτος έχει στο ενεργητικό του 13 συμμετοχές ενώ ο δεύτερος 18 με δύο ασίστ στο παλμαρέ του. Φυσικά, δεν θυμίζουν σε τίποτα τις παρουσίες των Τσιμίκα, Βρουσάι και Παυλίδη.

TILBURG, NETHERLANDS - DECEMBER 10: Nikolaos Michelis of Willem II and Argyris Kampetsis of Willem II during the Dutch Eredivisie match between Willem II and SC Cambuur at Koning Willem II Stadion on December 10, 2021 in Tilburg, Netherlands. (Photo by Geert van Erven/BSR Agency/Getty Images)

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0