Football Talk

Ολυμπιακός: «Λειψυδρία» εποχής… 2007 με Παναθηναϊκό και το εφιαλτικό 2022 μακριά από το Καραϊσκάκης (video)

Ολυμπιακός: «Λειψυδρία» εποχής… 2007 με Παναθηναϊκό και το εφιαλτικό 2022 μακριά από το Καραϊσκάκης (video)

Και πως να μην έχει αρνητικά ρεκόρ μετά από μία τέτοια… πορεία μέσα στο 2022; Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε πως δεν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι και το BN Sports σας παρουσιάζει τι… κατάφερε επί του Παναθηναϊκού.

Από να το πιάσεις και που να το αφήσεις αυτό που έγινε στη Λεωφόρο το βράδυ της Κυριακής (17/4). «Αιώνιο» ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό για την 5η αγωνιστική των play off. Τα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας δεν έδιναν και σιγουριά για το θέαμα που θα βλέπαμε, όμως η διάψευση ήρθε γρήγορα με την ένταση, το πάθος και την ποιότητα παιχνιδιού σε πολύ καλά επίπεδα.

Για τον Ολυμπιακό, ωστόσο, ήταν ένα εφιαλτικό βράδυ. Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και το τελικό 1-0, θύμισε αρκετά αρνητικά ρεκόρ. Βέβαια, δεν έχει να κάνει μόνο για την ιστορία αλλά για το 2022, όπου για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, μόνο καλά δεν έχει ξεκινήσει.

Τρία συνεχόμενα παιχνίδια στο… μηδέν μετά από 15 χρόνια!

Η ήττα με 1-0 για τον Ολυμπιακό, ήταν το τρίτο παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό φέτος που συμβαίνει. Να θυμίσουμε πως η κανονική διάρκεια, και εντός και εκτός έδρας, το σκορ έμεινε στο «λευκό» 0-0. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι «ερυθρόλευκοι» δεν σκοράρουν τρία σερί παιχνίδι επί του Παναθηναϊκού. Για την ακρίβεια, πρέπει να ανατρέξουμε πίσω στο 2007, όταν συνέβη κάτι παρόμοιο.

Στην αρχή του 2006/07, ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει με 1-0 στην έδρα του, χάρη στο τέρμα του Κωστούλα. Ήταν ένα τρίποντο βέβαια που δεν μπόρεσε να κατεβάσει τους «ερυθρόλευκους» από την κορυφή. Όπως συνέβη και στη δεύτερη συνάντησή τους μέσα στη σεζόν.

Συγκεκριμένα, στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έκλεψε τη μπάλα από τον Ανατολάκη και έδωσε στον συνονόματο Παπαδόπουλο, ο οποίος νίκησε τον Νικοπολίδη για το 1-0 στο 89ο λεπτό. Το κακό… τρίτωσε στην πρεμιέρα της σεζόν 2007/08, όταν αμφότερες έμειναν στο 0-0 στην έδρα του «τριφυλλιού». 15 χρόνια μετά, το έργο επαναλαμβάνεται για τον Ολυμπιακό, με μόνη διαφορά πως έχασε το ένα ματς και στα άλλα δύο έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας.

2022: Το έτος που του απαγορεύει να χαρεί μακριά από τον Πειραιά

Όλοι ξέραμε πως ο Ολυμπιακός δεν θα μπει δυναμικά στο 2022, όταν η μισή ομάδα βρισκόταν στο Κόπα Άφρικα. Ωστόσο, παρά την επιστροφή των παικτών του, η απόδοση δεν ανέβηκε ποτέ. Οι «ερυθρόλευκοι» προβληματίζουν αρκετά μέχρι τώρα, με τα στατιστικά που υπάρχουν στα εκτός έδρας, να το επαληθεύουν.

Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να… χαμογελάσει μακριά από τον Πειραιά. Συγκεκριμένα, σε δέκα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κερδίσει μόλις δύο παιχνίδια ενώ μόλις τέσσερις φορές έχουν πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας. Η ήττα από τον Παναθηναϊκό ήταν η 4η μέσα σε αυτό το διάστημα, δείγμα της κατάστασης που επικρατεί.

Φυσικά, δεν περνάει απαρατήρητο πως ο Ολυμπιακός δέχθηκε γκολ για 6ο σερί παιχνίδι. Για την ακρίβεια, από τις 27 Φλεβάρη είχε να κρατήσει την εστία του ανέπαφη, όταν αντιμετώπισε τον ΟΦΗ στον Πειραιά. Από τότε, δέχεται γκολ σε κάθε ματς, με την αμυντική λειτουργία να χάνει έδαφος στην ποιότητα που διατηρούσε τα ματς σε φυσιολογικά πλαίσια στην κανονική σεζόν.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0