Football Talk

«Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη», ο Παναθηναϊκός είχε ανάγκη από τέτοιες επιβλητικές βραδιές! (video)

«Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη», ο Παναθηναϊκός είχε ανάγκη από τέτοιες επιβλητικές βραδιές! (video)

Σε ένα κατάμεστο γήπεδο, με πολλή ένταση και ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο, ο κόσμος έμεινε ευχαριστημένος με την εικόνα και το αποτέλεσμα που πήρε η ομάδα. Ο Παναθηναϊκός μάζεψε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο που θα τον βοηθήσει στη συνέχεια του πρωταθλήματος και του στόχου για έξοδο στην Ευρώπη.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

O Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει δώσει το απαραίτητο μέταλλο που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός. Τον έχει κάνει και πάλι «ομάδα» με όλη τη σημασία της λέξης και η ανανέωση για την παραμονή του στον πράσινο πάγκο πρέπει να αποτελεί αυτοσκοπό για το «τριφύλλι».

Με μία «Λεωφόρο» που φλεγόταν και τον κόσμο να αποτελεί τον… 12ο παίκτη της ομάδας, ο Παναθηναϊκός πήρε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο και έχει δημιουργήσει την πιο «καυτή» έδρα του πρωταθλήματος. Παράλληλα με την Κυριακάτικη νίκη, το τριφύλλι είναι πρωτοπόρο των play off περισυλλέγοντας 9 βαθμούς, ενώ ακολουθούν με ένα παιχνίδι λιγότερο ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, με 6 και 5 βαθμούς αντίστοιχα.

Μια νίκη επί του «αιώνιου» αντιπάλου αποτελεί πάντα πολύ σημαντικό γεγονός για την ομάδα που στο τέλος της βραδιάς χαμογελάει. Αυτή τη φορά ήταν ο Παναθηναϊκός. Για να μην γελιόμαστε, οι «πράσινοι» έχουν ανάγκη από τέτοιες επιβλητικές νίκες. Το «τριφύλλι» έχει μάθει να υπερασπίζεται την έδρα του και να λαμβάνει ώθηση από τον κόσμο του για να πετύχει τον απαράληπτο στόχο για ευρωπαϊκή έξοδο μετά από 4 χρόνια αποχής!

Πόσο μάλλον όταν έχει ήδη ολοκληρωθεί η αναμέτρηση ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ. Οι «κίτρινοι» άνοιξαν την ψαλίδα της βαθμολογίας στο +5, κάτι που σε περίπτωση ήττας ή ισοπαλίας του Παναθηναϊκού δεν θα ήταν καθόλου ευνοϊκό για τη συνέχεια, καθώς η ομάδα θα έμενε στο -5 ή -4 αντίστοιχα. Κάτι τέτοιο δε συνέβη όμως.

Η χαμένη ευκαιρία του Μασούρα και η αρχή από τον Κώτσιρα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την αναμενόμενη πίεση των «πράσινων» ψηλά στο τερέν. Ο Ολυμπιακός έψαξε τις… μεγάλες μπαλιές στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και κατάφερε να απειλήσει στο 5ο λεπτό με το Μασούρα. Ο Έλληνας φορ, όμως, ήταν αργός στην αντίδραση του και δεν κατάφερε να μετουσιώσει τη φάση σε γκολ. Ακόμη μια πολύ καλή προϋπόθεση για γκολ ήταν η φάση που ο Μασούρας στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, μετά από μια… καθυστερημένη μπαλιά του Γκάρι Ροντρίγκες, αφού ο παίκτης του Ολυμπιακού βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. Μέχρι εκεί ήταν οι «ερυθρόλευκοι».

Τι και αν το κέντρο του Παναθηναϊκού «δεν υπήρχε», τι και αν οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια του για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, βρήκαν τον τρόπο να κλειδώσουν τον αντίπαλο και να παίξουν με το μομέντουμ του παιχνιδιού. Στη μόνη φάση του πρώτου ημιχρόνου όπου οι γηπεδούχοι έπαιξαν, στρωτά, με κάτω τη μπάλα και γρήγορες συνεργασίες ήταν και η στιγμή του γκολ. Όλη η φάση ξεκινάει από τον Κώτσιρα όπου μοιράζει για τον Παλάσιος και εκμεταλλεύεται τον κενό χώρο. Η συνεργασία Κώτσιρα-Παλάσιος-Γκατσίνοβιτς ήταν «χάρμα οφθαλμών», με τον τελευταίο να γεμίζει στην περιοχή και ο… γνωστός ύποπτος -Αϊτόρ- βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο.

Μετάλλαξε τον Αϊτόρ ο Γιοβάνοβιτς

Θέλετε να μιλήσουμε για τα κατορθώματα του Αργεντινού επιθετικού στον Παναθηναϊκό; Από εκεί που την περασμένη χρονιά «δεν βλεπόταν» ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον έχει… μεταλλάξει σε ένα πολυεργαλείο. Είναι ο μοναδικός παίκτης των «πράσινων» όπου έχει σκοράρει απέναντι σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρη. Μπορεί ο Καρλίτος να ξεκίνησε πολύ δυναμικά τη σεζόν αλλά πλέον φαίνεται πως δεν είναι σε καλό φεγγάρι. Ο Αϊτόρ όμως είναι εκείνος που έχει ανοίξει το σκορ σε όλα τα παιχνίδια των play off στη Λεωφόρο, δηλαδή με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό (και στις τρεις περιπτώσεις κάνει το 1-0).

Στη χθεσινή αναμέτρηση πραγματικά κέρδισε η καλύτερη ομάδα τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, εξού και το «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

ΥΓ. Ο Μαυροβούνιος διαιτητής, Νταμπάνοβιτς, άφησε να γίνει πολύ σκληρό παιχνίδι, δεν έβγαλε πολλές κάρτες ούτε έκανε πολλές διακοπές στη ροή του αγώνα. Το μόνο που του πιστώνεται, τόσο σε εκείνον όσο και στον VAR είναι το «σβέρκωμα» του Παπασταθόπουλου στον Αλεξανδρόπουλο, καθώς ο αμυντικός του Ολυμπιακού τραβάει παρατεταμένα τον παίκτη των «πράσινων» και είναι ξεκάθαρη παράβαση πέναλτι.

ΥΓ2. Η είσοδος του Βιγιαφάνιες και Αλεξανδρόπουλου, ήταν κομβικής σημασίας.

ΥΓ3. Η ψυχρή αντίδραση του Γιοβάνοβιτς στο γκολ, αλλά και το... πλατύ χαμόγελο του τα λέει όλα. Ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθεια του Σέρβου τεχνικού και «φωνάζει» για παραμονή.
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0