Football Talk

Το χειρότερο βράδυ του Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό

Το χειρότερο βράδυ του Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό

Για τρίτο σερί ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κερδίσει, δεν κατάφερε να σκοράρει με τον Πέδρο Μαρτίνς να αναλαμβάνει δικαίως την ευθύνη.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει αφήσει τα διαπιστευτήρια του στον Ολυμπιακό με την δουλειά του αυτά τα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στην άκρη του πάγκου. Ωστόσο η μοίρα του προπονητή δεν επιτρέπει την πολυτέλεια να «κάτσεις» πάνω στις επιτυχίες του παρελθόντος. Ανεξάρτητα από όλα τα ελαφρυντικά και τις ευθύνες που έχουν αναφερθεί πολλές φορές, η φετινή σεζόν ότι και να συμβεί στα ματς που απομένουν, αποτελεί πισωγύρισμα για την εξέλιξη της ομάδας που έχτιζε ο Πορτογάλος τεχνικός την προηγούμενη τριετία. 

Είναι ελάχιστα τα ματς σε ολόκληρη την σεζόν που ο Ολυμπιακός έχει πλησίασει έστω τα δικά του στάνταρ των τελευταίων χρόνων. Αυτή η κουβέντα γίνεται ήδη εντός των τειχών και οι αρμόδιοι αναλύουν τις αιτίες που το πρότζεκτ δεν προχώρησε όπως περίμεναν. Αυτή η κουβέντα θα ολοκληρωθεί όταν ολοκληρωθεί και η σεζόν και τότε θα κριθούν όλοι.

Υπό αυτή την έννοια όσα είδαμε το βράδυ της Κυριακής στο Απόστολος Νικολαΐδης ήρθαν περίπου ως λογική συνέχεια σε ότι αφορά τον Ολυμπιακό. Παρεμπιπτόντως πέρσι τέτοια εποχή για τα πλέι - οφ οι Πειραιώτες έφευγαν θριαμβευτές με 4-1 από το ίδιο γήπεδο. Φέτος αν και το αρχικό σχέδιο του Μαρτίνς φαινόταν καλό, δεν υπήρξε ανάλογη συνέχεια. 

Τα μέτρα που διάλεξε ο Πορτογάλος τεχνικός να αμύνεται η ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο και ο τρόπος που είχε τοποθετήσει τους ποδοσφαιριστές του μεσοεπιθετικά δημιούργησε αρκετά προβλήματα στους «πράσινους» στο πρώτο κομμάτι του αγώνα. Αν μάλιστα ο Μασούρας είχε πιο καθαρό μυαλό στις τελικές του αποφάσεις τότε κάλλιστα θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να έχει προηγηθεί και να επιβάλλει αυτός τους δικούς του όρους. Ο Γκάρι Ροντρίγκες ταλαιπωρούσε όποιον παίκτη είχε μπροστά του, ο Ελ Αραμπί έπαιζε πολύ τον ρόλο του έξτρα δημιουργού και οι τρεις μέσοι έστηναν παγίδες και έκλεβαν μπάλες που προκαλούσαν ανισορροπία στην άμυνα του αντιπάλου. 

Ωστόσο αντί να το πετύχει το γκολ ο Ολυμπιακός βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ πριν το ημίχρονο. Ο Λαλά έχασε δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο τον Αϊτόρ, στην πρώτη τον έσωσε ο Βατσλίκ και στην δεύτερη στο 42΄ οι «ερυθρολευκοι» το πλήρωσαν.

Αυτή η εξέλιξη πιθανότατα «θόλωσε» τον Πέδρο Μαρτίνς που έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα στο σκορ που γράφει το ταμπλό από την εικόνα των δύο ομάδων στο γήπεδο. Η αποχώρηση του Ελ Αραμπί στο ημίχρονο είναι βέβαιο πως προκάλεσε ανακούφιση στους αμυντικούς του Παναθηναικού και στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Μαροκινός όσο έπαιξε ήταν πολύ ενεργός στο ματς και αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνου. Ο Τικίνιο που τον αντικατέστησε είναι ζήτημα αν σε ένα ολόκληρο ημίχρονο έκανε μια επαφή με τη μπάλα με τα πόδια.

Σε ένα δεύτερο ημίχρονο που γενικώς κυριάρχησε η ένταση και τα δυνατά μαρκαρίσματα, για το γεγονός πως καμία ομάδα δεν έκανε μισή ευκαιρία οι γηπεδούχοι έχουν το ελαφρυντικό πως είχαν το προβάδισμα. Οι Πειραιώτες από την άλλη λειτούργησαν αυτοκαταστροφικά λόγω των επιλογών του προπονητή τους. Δεκαπέντε λεπτά μετά την αποχώρηση του Ελ Αραμπί, ο Μαρτίνς αποφάσισε και τον Εμβιλά. Τον ποδοσφαιριστή που προσφέρει ισορροπία, καλή κυκλοφορία και απειλή με τις ικανότητα του στις μακρινές μεταβιβάσεις περισσότερο από κάθε άλλον μέσο που έχει ο Ολυμπιακός. Το σύνθημα από το ξεκίνημα του δευτέρου ημίχρονου ήταν φουλ επίθεση, αλλά ευκαιρία οι ερυθρόλευκοι δεν έφτιαξαν. Μέσα και ο Φορτούνης, μέσα και ο Βαλμπουενά, αμυντικό χαφ ο Αγκιμπού Καμαρά. Χάθηκε η ηρεμία και η αυτοσυγκέντρωση που είναι εξαιρετικά σημαντικά στοιχεία σε τέτοια ματς. Ο Ολυμπιακός τελείωσε το ματς με επιθετικό δίδυμο τον Σισέ και τον Τικίνιο, ενώ στο τελευταίο ημίωρο έπαιζε χωρίς «εξάρι». Το ντέρμπι το έχασε επειδή έχασε το μυαλό του όταν βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ και γιαυτό υπεύθυνος είναι ο προπονητής του, ο οποίος τιμάται από το γεγονός πως βγήκε… μπροστά λίγη ώρα μετά το ματς. 

Το τελευταίο που πρέπει να χρεώσει κανείς στον Μαρτίνς είναι η παρουσία του Κανέ, για πρώτη φορά σε ματς πρωταθλήματος, στην ενδεκάδα. Μετά το εσωτερικό θέμα που προέκυψε με τον Μαντί Καμαρά και με τον Μπουχαλάκη να μην είναι στο 100% μετά τον τραυματισμό, η επιλογή του μέσου από τη Γουινέα αποτελούσε μονόδρομο.

Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να μαζέψουν τα κομμάτια που πάντα αφήνει μια ήττα σε ντέρμπι «αιωνίων» και να ανασυνταχθούν γιατί την Μεγάλη Πέμπτη θα δώσουν ένα ακόμα απαιτητικό ματς. Τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου απέναντι στον ΠΑΟΚ. Εκεί όπου καλούνται άπαντες να βγάλουν αντίδραση. 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0