Football Talk

Παρί Σεν Ζερμέν – Μαρσέιγ 2-1: Πήραν το ντέρμπι μίσους οι Παριζιάνοι! (video)

Παρί Σεν Ζερμέν – Μαρσέιγ 2-1: Πήραν το ντέρμπι μίσους οι Παριζιάνοι! (video)
Με γκολ των Νεϊμάρ και Εμπαπέ η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε 2-1 της Μαρσέιγ στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής της Ligue 1.

Το μεγάλο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Παρί και Μαρσέιγ ξεχώριζε από την 32η αγωνιστική της Ligue 1 παρότι η βαθμολογική διαφορά ανάμεσά τους ήταν μεγάλη (12 βαθμοί) ωστόσο το γόητρο πάντα θα παραμένει μεγάλο κίνητρο για νίκη στους αγώνες μεταξύ τους. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα και μόλις στο 12’ άνοιξαν το σκορ με τον Νεϊμάρ. Ο Βεράτι έκανε τη σέντρα και ο Νεϊμάρ πρόλαβε τους αμυντικούς της Μαρσέιγ και με ψηλοκρεμαστό πλασέ νίκησε τον Λόπες, φτάνοντας έτσι τα 11 γκολ στο πρωτάθλημα.

Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 31’ όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και σύγχυση στην άμυνα των Παριζιάνων, ο Τσαλέτα-Τσαρ εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Ντοναρούμα και έφερε το ματς σε απόλυτη ισορροπία. Η Παρί στη συνέχεια είχε τον έλεγχο του αγώνα, έχασε ευκαιρίες και κατάφερε να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια όταν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και έπειτα από χρήση VAR δόθηκε πέναλτι σε χέρι υπέρ των γηπεδούχων, το οποίο και εκτέλεσε εύστοχα ο Εμπαπέ κάνοντας το 2-1.

Αυτό ήταν το 21ο γκολ του Γάλλου επιθετικού στο φετινό πρωτάθλημα και το 7ο συνολικά απέναντι στη Μαρσέιγ.  

Το δεύτερο μέρος δεν ήταν τόσο θεαματικό όσο το πρώτο, στη μεγαλύτερη διάρκειά του, με τους παίκτες να παίζουν με πάθος και να δίνουν πολλές μονομαχίες, ωστόσο το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν συναρπαστικό με πρωταγωνιστή το VAR! Η πρώτη σημαντική ευκαιρία ήρθε ουσιαστικά στο 76’ όταν ο Κιλιάν Εμπαπέ σκόραρε ωστόσο έπειτα από έλεγχο στο VAR είδε το τέρμα του να ακυρώνεται ως οφσάιντ. Στο 85’ ήταν σειρά της Μαρσέιγ να σκοράρει αλλά το τέρμα του Γουιλιάμ Σαλιμπά ακυρώθηκε και αυτό ως οφσάιντ έπειτα από χρήση VAR. Στα εναπομείναντα λεπτά η εικόνα δεν άλλαξε, κάποια σημαντική φάση δεν έγινε και το τελικό 2-1 βρήκε την Παρί μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι μίσους!



Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Παρί Σεν Ζερμέν (Ποτσετίνο) : Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Μέντες, Περέιρα, Βεράτι (88' Ράμος) Ιντρίγσα Γκέιγ (81' Βαϊνάλντουμ), Μέσι, Νεϊμάρ, Εμπαπέ (91' Ικάρντι)

Μαρσέιγ (Σαμπάολι) : Λόπες, Ρονζιέ (77' Λιρόλα), Σαλίμπα, Τσαλέτα-Τσαρ (90' Μπακαμπού), Πέρες, Γκεντουζί, Καμαρά, Πάπε Γκέιγ (81' Ντιένγκ), Ουντέρ (46' Αρίτ), Παγέτ, Ζέρσον

Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0