Football Talk

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-0: Επαγγελματική νίκη από τους «πράσινους» με λυτρωτή Αϊτόρ! (video)

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-0: Επαγγελματική νίκη από τους «πράσινους» με λυτρωτή Αϊτόρ! (video)

Ο Παναθηναϊκός με τον Αϊτόρ πήρε τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό, μέσα στην κατάμεστη Λεωφόρο. Πήρε τους τρεις βαθμούς και διατήρησε τους δύο βαθμούς διαφοράς από τον τρίτο στη βαθμολογία Άρη.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό για το ντέρμπι αιωνίων στη «Λεωφόρο» στα πλαίσια της τελευταίας αγωνιστικής (5η) του πρώτου γύρου των play off της Super League. Οι «πράσινοι»… καθάρισαν το παιχνίδι με το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο κλείσιμο του πρώτου ημιχρόνου με σκόρερ τον Αϊτόρ.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι πολύ κινητικές. Ο Παναθηναϊκός άσκησε από την αρχή ψηλό πρέσινγκ και οι φιλοξενούμενοι έψαξαν μεγάλες μπαλιές στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας.

Πρώτη καλή ευκαιρία ήταν για τον Ολυμπιακό στο 4’ με τον Μασούρα βρίσκεται στο ύψος του πέναλτι ελεύθερος, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε την θέση του, άργησε να εκτελέσει και έτσι η άμυνα των γηπεδούχων έλεγξε.

Στο 6’ ήταν σειρά του Παναθηναϊκού να πατήσει αντίπαλη περιοχή, με τον Αϊτόρ να μην κάνει καλό τελείωμα και να σουτάρει πάνω στο Βατσλίκ κερδίζοντας το κόρνερ. Εκεί που ο Σάντσες βρέθηκε στο έδαφος σε μια εναέρια μονομαχία και τον «πράσινο» πάγκο να διαμαρτύρεται για παράβαση πέναλτι.

Μετά από μια εξαιρετική ατομική ενέργεια του Ροντρίγκες ο οποίος μοίρασε στον Εμβιλά και επιχείρησε ένα φιλόδοξο σουτ, κερδίζοντας το κόρνερ στο 17’.

Στο 20ο λεπτό ο Ολυμπιακός με μια αντεπίθεση βγήκε με υπεραριθμία στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων με το Γκάρι Ροντρίγκες να κάνει μια σέντρα-σουτ και ο Μασούρας με μια επαφή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, ο Έλληνας επιθετικός βρισκόταν σε θέση οφσάιντ και η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε με την μπάλα να κινείται κυρίως στη μεσαία γραμμή.

Στο 30ο λεπτό ο Αϊτόρ επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Βατσλίκ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, αλλά ο Τσέχος ήταν σε ετοιμότητα και έλεγξε τη φάση.

Στο 37ο λεπτό, μια ενέργεια του Ρέαμπτσιουκ έβγαλε υπό καλές προϋποθέσεις τον Μασούρα ο οποίος γέμισε στον άδειο χώρο, χωρίς να υπάρχει αποδέκτης.

Μετά από εξαιρετική συνεργασία των παικτών του Παναθηναϊκού με Παλάσιος-Κώτσιρα-Γκατσίνοβιτς, o τελευταίος… σέρβιρε μέσα στην περιοχή. Εκεί βρέθηκε ο Αϊτόρ, ο οποίος εκτέλεσε την αντίπαλη εστία και άνοιξε το σκορ λίγο πριν την ανάπαυλα (42').

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το δεύτερο μισό με υψηλή πίεση και πάλι. Έτσι κέρδισε ένα κόρνερ που δεν κατάφερε να αξιοποιήσει.

Στο 59ο λεπτό ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε τριπλή αλλαγή φρεσκάροντας τον κεντρικό άξονα της ομάδας του με τους Φορτούνη, Βαλμπουενά και Μπουχαλάκη να περνάνε στις θέσεις των Κανέ, Μασούρα και Εμβιλά αντίστοιχα.

Με τη σειρά του και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, τέσσερα λεπτά αργότερα, έβαλε τον Βιγιαφάνιες και Βιτάλ, οι οποίοι πέρασαν στη θέση των Μαουρίσιο και Γκατσίνοβιτς αντίστοιχα.

Οι μονομαχίες στον αγωνιστικό χώρο ήταν πολύ δυνατές και ο Μαυροβούνιος διαιτητές είχε μεγάλη επιείκεια χωρίς να κάνει πολλές διακοπές στο παιχνίδι.

Στο 70ο λεπτό ο Βαλμπουενά «κουβάλησε» την μπάλα από το κέντρο και επιχείρησε ένα σουτ έξω από την περιοχή χωρίς πολύ δύναμη και ο Μπρινιόλι έλεγξε εύκολα.

Ο Καρλίτος με ένα φιλόδοξο σουτ από το κέντρο προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα των «ερυθρόλευκων», αλλά εκείνος με πίσω βήματα πρόλαβε τη μπάλα και την έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 85ο λεπτό, ο Καρλίτος έφυγε στην αντεπίθεση, με τον Βιτάλ να γίνεται αποδέκτης μιας μπαλιάς του Ισπανού, αλλά ο Σισέ παρενέβη στη φάση και απομάκρυνε σε κόρνερ.

 

Ο MVP

Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Αϊτόρ, τον μεγάλο σκόρερ της βραδιάς, καθώς πέτυχε το «χρυσό γκολ».

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η πρώτη φάση του παιχνιδιού με τον Μασούρα να καθυστερεί στην αντίδραση του, θα μπορούσε να είχε αλλαγή όλη τη ροή του παιχνιδιού.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Σάντσες, Μαουρίσιο (63’ Βιγιαφάνιες), Γκατσίνοβιτς (63’ Βιτάλ), Πέρεθ, Αϊτόρ (71’ Αλεξανδρόπουλος), Παλάσιος (90+1' Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (71’ Καρλίτος)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Παπασταθόπουλος, Λαλά, Κανέ (59’ Φορτούνης), Εμβιλά (59’ Μπουχαλάκης), Ροντρίγκες, Α. Καμαρά, Μασούρας (59’ Βαλμπουενά, λ.τ. 77' Καρβάλιο), Ελ Αραμπί (46’ Τικίνιο)

 
Δημήτρης Φεραδούρος 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0