Football Talk

Σέλτικ – Ρέιντζερς 1-2: Τεράστια πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Σκωτίας με ανατροπή! (video)

Σέλτικ – Ρέιντζερς 1-2: Τεράστια πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Σκωτίας με ανατροπή! (video)

Την απόλυτη ρεβάνς κατάφερε να πάρει η Ρέιντζερς απέναντι στην Σέλτικ, στον ημιτελικό του Κυπέλλου Σκωτίας, με τους φιλοξενούμενους να στέλνουν το ματς στην παράταση και να παίρνουν εκεί με το τελικό 2-1, την πρόκριση για τον τελικό του θεσμού, όπου θα συναντήσουν την Χαρτς!

Μπορεί η Σέλτικ να είχε πάρει τον αέρα της Ρέιντζερς στις τελευταίες δύο αναμετρήσεις, όμως η… εκδίκηση ήρθε στο ματς που έπρεπε για την ομάδα του Φαν Μπρόνκχορστ, που έστειλε το ματς στην παράταση και εν τέλει ολοκλήρωσε μία μεγάλη ανατροπή (2-1), για να πάρει την πρόκρισή της στον τελικό του Κυπέλλου Σκωτίας, κυνηγώντας την 34η κατάκτηση!

Αναλυτικότερα, η Ρέιντζερς μπήκε καλύτερα στο ματς, έχοντας ως στόχο να μην επιτρέψει στην Σέλτικ να κάνει τρεις τις συνεχόμενες νίκες της απέναντί της. Ο Ρουφ σούταρε στο 8ο  λεπτό, με την προσπάθειά του να καταλήγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 34’ πήρε κεφαλιά στην «καρδιά» της περιοχής, αλλά η μπάλα απομακρύνθηκε προτού περάσει την τελική γραμμή.

Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ήταν επίσης για την ομάδα του Φαν Μπρόνκχορστ, με τον Λάντστραμ στο 41’ να σημαδεύει το δοκάρι, με συνέπεια το 0-0 να διατηρείται για πρώτη φορά στο εν λόγω γήπεδο, μετά τον Φεβρουάριο του 2018!

Ο ρυθμός του ματς με την έναρξη της αναμέτρησης εξακολούθησε να είναι ιδιαίτερα υψηλός, η Σέλτικ έδειξε μεγαλύτερη διάθεση να επιτεθεί και αφού στάθηκε τυχερή στην φάση του Κεντ στο 56’, πήρε προβάδισμα στο 64ο λεπτό, στην πρώτη εντός εστίας τελική της προσπάθεια!

Ο Τέιλορ άνοιξε το σκορ, με το πρώτο του γκολ στο 2022, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο «στόπερ» Κάρτερ-Βίκερς ισοφάρισε τα δοκάρια της αναμέτρησης και δεν κατάφερε να «κλειδώσει» τη νίκη για την ομάδα του.

Από εκεί και πέρα, η Ρέιντζερς είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και επιχείρησε να βρει το γκολ που θα οδηγούσε το ματς στην παράταση, αλλά η καλή ανασταλτική λειτουργία της Σέλτικ και ο σταθερότατος Χαρτ, έδειχναν ανίκητοι.

Όχι όμως για τον Άρφιλντ, που μόλις είχε μπει στο ματς και ισοφάρισε με την συμπλήρωση 80 λεπτών, με τον Καναδό να σκοράρει για 3η φορά στην καριέρα του σε Old Firm!

Οδηγηθήκαμε στην παράταση, οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερες φάσεις και τελικά τα κατάφεραν, με τον Στάρφελτ να σκοράρει με αυτογκόλ κατά της ομάδας του και να διαμορφώνει το τελικό 2-1!

Κάπως έτσι, η Ρέιντζερς διεκδικεί τον 34ο τρόπαιο της ιστορίας της και το πρώτο από το 2008-09!

Οι ενδεκάδες της αναμέτρησης:

Σέλτικ: Χαρτ, Γιουράνοβιτς (67' Ράλστον), Βίκερς, Στάρφελτ, Τέιλορ (91' Γουέλς), Ρόγκιτς (58' Φουρουχάσι), ΜακΓκρέγκορ, Χατάτε (109' Τέρνμπουλ), Αμπάντα (58' Ο' Ράιλι), Μαέντα (91' Φόρεστ), Ζότα

Ρέιντζερς: ΜακΛάφλιν, Ταβερνιέρ, Γκόλντσον, Μπάσεϊ, Μπάρισιτς (109' Μπαλογκάν), Τζακ (75' Ντέιβις), Λάντσραμ (102' Καμαρά), Ράμσεϊ (43' Ράμσεϊ), Κεντ, Αρίμπο (75' 'Αρφιλντ), Ρουφ (109' Σακαλά)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0