Football Talk

Απόλλων Σμύρνης – Βόλος 1-1: «Χρυσή» ισοπαλία και... συνεχίζει να ελπίζει! (video)

Απόλλων Σμύρνης – Βόλος 1-1: «Χρυσή» ισοπαλία και... συνεχίζει να ελπίζει! (video)

Μια πολύ σημαντική ισοπαλία πήρε ο Απόλλων Σμύρνης απέναντι στον Βόλο, ο οποίος παραμένει ζωντανός στη μάχη της παραμονής.

Ισοπαλία σαν νίκη για τον Απόλλωνα Σμύρνης! Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 στην έδρα της κόντρα στον Βόλο, για την 4η αγωνιστική των play out.

Ένας πολύ σημαντικός βαθμός για τον Απόλλωνα, ο οποίος δίνει τη δική του μάχη για την παραμονή στη Super League. Πλέον απλά ελπίζει σε στραβοπάτημα της Λαμίας, στη δική της αναμέτρηση με τον Ιωνικό αύριο (17/4, 17:15).

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι ξεκίνησε στο πλαίσιο ενός σχετικά καλού ρυθμού. Οι τελικές ευκαιρίες ήταν βέβαια αυτές που άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους.

Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 14ο λεπτό με τον Μπαρτόλο να μοιράζει ωραία στον Φαν Βέερτ, αλλά εκείνον να αστοχεί από πολύ κοντινή απόσταση. Δύο λεπτά αργότερα (16’) ήρθε η σειρά του Φερνάντες να απειλήσει.

Ο Ισπανός δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από την εστία του Σόρκαν.

Ο Απόλλων από πλευράς του δυσκολεύτηκε να απειλήσει. Μόλις στο 29’ η ομάδα του Πάρη Κωνσταντακόπουλου κατάφερε να φτάσει κοντά στην αντίπαλη εστία, δίχως όμως να σημειώσει τελική ευκαιρία.

Πιο συγκεκριμένα ο Ντεντάκης έκανε μια πολύ ωραία σέντρα, η οποία είχε προορισμό τον Φατιόν. Ο Κλέιμαν όμως κατάφερε να προλάβει τον επιθετικό των γηπεδούχων και να διώξει με γροθιές. Πολύ πιθανόν σε περίπτωση που ο Ισραηλινός δεν είχε προλάβει να απομακρύνει τη μπάλα, τότε ο Απόλλων θα μπορούσε να είχε πάρει προβάδισμα αφού η σέντρα του Ντεντάκη ήταν καλοζυγισμένη.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι είχαν αρχίσει να γίνονται εμφανώς πιο κινητικοί, προσπαθώντας να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Αρχικά στο 40’ ο Φατιόν έπιασε μια κεφαλία, με τον Κλέιμαν να μαζεύει εύκολα. Στη συνέχεια (42’) ήρθε και η πρώτη ουσιαστική τελική της ομάδας στο ματς από τα πόδια του Ντάουντα, ο οποίος έπιασε ένα σουτ αλλά η μπάλα πέρασε εν τέλει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε με τον Βόλο να έχει επιβάλλει τον ρυθμό του. Βέβαια αμφότερες οι ομάδες δυσκολεύτηκαν να σημειώσουν τελική στα πρώτο δέκα λεπτά.

Στο 59ο λεπτό οι γηπεδούχοι όμως, κατάφεραν να «ξεκλειδώσουν» το ματς! Συγκεκριμένα ο Ρεγκατέν πήγε να βρει τον Μπαρτόλο ο οποίος άφησε εξαιρετικά για τον Φερνάντες. Εκείνος όντας αφύλακτος, έπιασε ένα σουτ και έγραψε το 1-0.


Λίγο αργότερα ο Ντάουντα βρήκε δίχτυα, το γήπεδο ξεσηκώθηκε αλλά μαζί του σηκώθηκε και η σημαία του βοηθού. Το γκολ συνεπώς ακυρώθηκε ορθά, αφού ο επιθετικός του Απόλλωνα βρισκόταν σε εκτεθειμένη θέση.

Ο Βόλος όμως πάτησε κι άλλο το γκάζι. Στο 71’ έφτασε μάλιστα σε νέα πολύ μεγάλη ευκαιρία για ακόμη ένα γκολ. Πιο συγκεκριμένα ο σκόρερ της αναμέτρησης ανέλαβε την εκτέλεσε του φάουλ λίγα μόλις μέτρα έξω από την περιοχή, με τον Σόρκαν να πετάγεται θεαματικά και να στέλνει τη μπάλα σε κόρνερ.

Η απάντηση για τον Απόλλωνα όμως ήρθε! Στο 81ο λεπτό ο Βιτλής έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ντάουντα μπήκε στη φάση και με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Κλέιμαν και έγραψε το 1-1.


Τρία λεπτά αργότερα ο επιθετικός των γηπεδούχων απείλησε με νέα κεφαλιά, αλλά αυτή τη φορά η μπάλα πέρασε για λίγα εκατοστά άουτ. Τέλος, στο 90ο λεπτό ο Τσίμπτσαχ είχε μια μεγάλη ευκαιρία να δώσει στην ομάδα του τη νίκη, αλλά το σουτ του «εξολόθρεψε» εντυπωσιακά ο Κλέιμαν.

Πλέον η βαθμολογική διαφορά του Απόλλωνα από τη Λαμία έπεσε στον έναν βαθμό και κομβικό ρόλο θα παίξει η αυριανή αναμέτρησης της ομάδα από τη Φθιώτιδα.

Ο MVP

Χωρίς καμία αμφιβολία ο Αμπιόλα Ντάουντα. Ο επιθετικός του Απόλλωνα όχι μόνο βρήκε το γκολ της ισοφάρισης αλλά ήταν ο πιο κινητικός παίκτης της ομάδας, κυρίως στο δεύτερο μισό του ματς.

Η φάση του αγώνα

Η χαμένη ευκαιρία του Τσίμπτσαχ, καθώς οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν φύγει νικητές από το ματς σε περίπτωση που η μπάλα κατέληγε σε εκείνο το σημείο στα δίχτυα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Π. Κωνσταντακόπουλος): Σόρκαν, Ντεντάκης, Βιτλής, Άλβες (73’ Φερνάντες), Ντομίνγκες, Ρόγκνε, Κάστρο (73’ Τσίμπσαχ) , Μαρτίνεζ (87’ Κραγιόπουλος), Φατιόν, Σλίβκα (60’ Εμπακόγκου), Ντάουντα

ΒΟΛΟΣ(Κ. Μπράτσος): Κλέιμαν, Πουρίτα (77’ Κορέα), Σιέλης, Άλχο, Γκουλέν, Μεταξάς (60’ Ριένστρα), Φερνάντες (88’ Τριανταφύλλου), Ρεγκατέν, Άντε, Μπαρτόλο, Φαν Βέερτ

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0