Football Talk

Μέγιστης σημασίας τρίποντο για τον Παναθηναϊκό – Όπλο του η καυτή του έδρα!

Μέγιστης σημασίας τρίποντο για τον Παναθηναϊκό – Όπλο του η καυτή του έδρα!

Η ώρα του μεγάλου ντέρμπι έφτασε και ο Παναθηναϊκός είναι… ετοιμοπόλεμος για έναν πολύ σημαντικό αγώνα. Το «τριφύλλι» τα πάει καλά στους εντός έδρας αγώνες και η κατάμεστη «Λεωφόρος» θα πρέπει να αποτελέσει το όπλο του.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Η μέρα του ντέρμπι έφτασε! Ο κόσμος του Παναθηναϊκού… ξεπούλησε τα εισιτήρια και είναι έτοιμος να βρεθεί στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας για να γίνει ο «12ος παίκτης» και να βάλει το λιθαράκι του σε ένα σημαντικό τρίποντο, που είναι ζωτικής σημασίας για την ομάδα! Μετά από πολλά χρόνια η Λεωφόρος θα γεμίσει και πάλι, γεγονός που πρέπει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο η ομάδα.

Κομβικής σημασίας παιχνίδι, να πάρει τη νίκη ο Παναθηναϊκός εν όψει της... δύσκολης συνέχειας

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς βλέπει την επίθεση του… πλήρη, αλλά ταυτόχρονα έχει στο μυαλό του και τη σημαντική απώλεια του Χουάνκαρ από τη βασική ενδεκάδα. Η… άδικη απουσία του Ισπανού αμυντικού (όπως αναφέραμε) είναι «αναντικατάστατη», αλλά καλείται να τη διαχειριστεί, με τον Φακούντο Σάντσες να έχει… ιδική αποστολή. Να σημειωθεί πως την μοναδική φορά που κλήθηκε, ο Ισπανός αμυντικός, να αναλάβει χρέη αριστερού μπακ, ήταν στο Βόλο όπου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα πριν το ημίχρονο! Επίσης η αποβολή αυτή έγινε πρίν τον αγώνα της κανονικής διάρκειας με τον Ολυμπιακό.

Αφού το ξεκίνημα των play off, δεν ήταν το ιδανικό, ο Παναθηναϊκός πρέπει να… καθαρίσει το συγκεκριμένο παιχνίδι, όπως και κάθε εντός έδρας αγώνα υπερασπιζόμενος το «σπίτι» του. Η συνέχεια είναι δύσκολη, καθώς στο δεύτερο γύρο έχει δύσκολα παιχνίδια εκτός έδρας. ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός είναι οι έδρες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στη συνέχεια του πρωταθλήματος για την μάχη του εισιτηρίου για έξοδο στην Ευρώπη.

Το τρίποντο για τον Παναθηναϊκό έχει μεγάλη αξία, αν θέλει να παραμείνει στο… κυνήγι. Η ΑΕΚ φιλοξενείται στους «Ζωσιμάδες», μια έδρα που καμία ομάδα δεν έχει περάσει στα play off. Επίσης το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, θα παίξει μεγάλο ρόλο. Παρόλα αυτά και ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τη νίκη για να πάρει (βαθμολογικά) ανάσα από τον ΠΑΟΚ.

Ανεξαρτήτου αποτελεσμάτων όμως, ο Παναθηναϊκός που δεν έχει ευκολία στο σκοράρισμα, αλλά θα πρέπει να εκμεταλλευτεί όλες του τις ευκαιρίες και να κάνει το καθήκον του. Αναμενόμενα θα υπάρχει ψηλό pressing από μεριάς των «πράσινων», καθώς έτσι μας έχει συνηθίσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Αν σκοράρει μάλιστα νωρίς στο παιχνίδι, τα πράγματα γίνονται πιο ευνοϊκά.
ipiccy_image_8_2.jpg

Τα πάει καλά στη Λεωφόρο, να μην αδικήσει τον εαυτό του!

Οι πράσινοι την τρέχουσα σεζόν έχουν μετρήσει εντός έδρας μόνο δύο ήττες, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, από τον Αστέρα Τρίπολη και τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Πέρδο Μαρτίνς δεν είναι σε καλό… φεγγάρι και στα play off στους εκτός έδρας αγώνες, έχουν σημειώσει μια ισοπαλία με τον ΠΑΣ Γιάννινα και μια ήττα στο Κλεάνθης Βικελίδης με τον Άρη. Οι «ερυθρόλευκοι» την περασμένη εβδομάδα δεν αγωνίστηκαν, αφού ο αγώνας αναβλήθηκε λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ. Αυτό σημαίνει πως ο Ολυμπιακός έχει να αγωνιστεί από τις 3 Απριλίου για το πρωτάθλημα, αλλά έδωσε φιλικό αγώνα με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στο «Γ.Καραϊσκάκης». Αυτό μπορεί να είναι και καλός και κακό όμως.

Οι Πειραιώτες έρχονται ξεκούραστοι στο «Απόστολος Νικολαΐδης», γεμάτοι μπαταρίες, αλλά από την άλλη μεριά θα τους λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός. Όλα αυτά όμως θα απαντηθούν στον αγωνιστικό χώρο.

Σημασία έχει ο Παναθηναϊκός να μην αδικήσει ΠΑΛΙ τον εαυτό του και να έχει καλή εικόνα. Να εκμεταλλευτεί την υπεροχή του σε ότι έχει να κάνει με τον αγωνιστικό ρυθμό του και να επιβληθεί του Ολυμπιακού. Η νίκη αυτή δεν θα δώσει μόνο την τους τρεις βαθμούς, αλλά και ένα πολύ ισχυρό ψυχολογικό «boostάρισμα» εν όψει της συνέχειας και την λήξης του πρώτου γύρου των play off!

ΥΓ. Οι οπαδοί πρέπει να είναι κόσμιοι και να υποστηρίξουν την ομάδα μόνο με την φωνή τους, καθώς δεν υπάρχει η ευχέρεια να τιμωρηθεί η Λεωφόρος.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0