Football Talk

Europa League: Έπος της Άιντραχτ στο Καμπ Νου - «Διέλυσε» τη Λυών η Γουέστ Χαμ! (video)

Europa League: Έπος της Άιντραχτ στο Καμπ Νου - «Διέλυσε» τη Λυών η Γουέστ Χαμ! (video)
Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης έδωσε μία μοναδική «παράσταση» στο Καμπ Νου και επικράτησε με μεγαλύτερη άνεση απ' ό,τι δείχνει το τελικό 3-2 (14/04) της Μπαρτσελόνα, στον δρόμο προς τα ημιτελικά του Europa League! Εκεί θα βρει τη Γουέστ Χαμ, που πήρε σπουδαίο «διπλό» στην έδρα της Λυών, νικώντας την με 3-0! Στην παράταση κρίθηκε η πρόκριση στο ΡέιντζερςΜπράγκα, μετά το 2-1 της κανονικής διάρκειας, με τους Σκωτσέζους να επικρατούν εν τέλει, με 3-1!

Τεράστιες συγκινήσεις, αλλά και εκπλήξεις επιφύλλασαν οι ρεβάνς των προημιτελικών του Europa League (14/04). Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης «άλωσε» χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής το Κάμπ Νου, επικρατώντας με 3-2 της Μπαρτσελόνα και «τσέκαρε» το εισιτήριό της για τα ημιτελικά του θεσμού, όπου θα βρει τη Γουέστ Χαμ. Τα «σφυριά» νίκησαν με 3-0 τη Λυών στην έδρα της, την ώρα που η Ρέιντζερς επικράτησε με 2-1 της Μπράγκα στην κανονική διάρκεια και με το «χρυσό» γκολ του Ρουφ στην παράταση, πέρασε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του θεσμού.


Δεν χωρά αμφιβολία, πως η μεγαλύτερη έκπληξη εντοπίζεται στην «τριάρα» της Άιντραχτ. Οι «αετοί» έδειξαν με το… καλημέρα πως είχαν άγριες διαθέσεις και μόλις στο 4ο λεπτό, ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ. Ο Έρικ Γκαρσία υπέπεσε σε παράβαση πέναλτι και ο Φίλιπ Κόστιτς που ανέλαβε την εκτέλεση δεν λάθεψε, γράφοντας το 1-0 για την ομάδα του!


Πριν προλάβει να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο και παρά την πίεση της Μπαρτσελόνα, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης διπλασίασε τα τέρματά της, όταν ο Μπορέ βρέθηκε σε θέση βολής και μετουσίωσε τη «χρυσή» ευκαιρία που του δόθηκε σε ένα προβάδισμα «ασφαλείας» για τους Γερμανούς, με έναν «κεραυνό»!


Καθώς φάνηκε, τα δύο γκολ δεν ήταν… αρκετά για τους «αετούς» και θέλησαν να δώσουν διαστάσεις θριάμβου σε αυτήν την επική πρόκριση. Ο σκόρερ του πρώτου γκολ, Κόστιτς, έγινε αποδέκτης μίας εξαιρετικής μπαλιάς και με όμορφο τελείωμα έγραψε το 3-0.


Φάνηκε πως αυτό θα είναι το τελικό σκορ μίας σπουδαίας αναμέτρησης, αλλά οι Μπουσκέτς και Ντεπάι είχαν διαφορετική γνώμη. Αρχικά ο πρώτος έκανε το 1-3 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ στο δέκατο του έξτρα χρόνου, ο δεύτερος διαμόρφωσε από την «άσπρη βούλα» το τελικό 2-3, που ήταν αρκετό για την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και της εξασφάλισε την παρουσία της στα ημιτελικά του Europa League.

 

Εκεί, θα συναντήσει τη Γουέστ Χαμ, η οποία μέσα σε δέκα αγωνιστικά λεπτά, «τελείωσε» την υπόθεση πρόκριση μέσα στην έδρα της Λυών. Ο Ντόουσον άνοιξε τον «χορό» των γκολ στο 38’ με κεφαλιά, ενώ έξι λεπτά αργότερα, ο Ντέκλαν Ράις, παίρνοντας ένα «ριμπάουντ» έγραψε το 2-0!

Το «κερασάκι» στην τούρτα ήρθε από τον Μπόουεν στο 48ο λεπτό, ο οποίος με έναν «κεραυνό» ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, που ήταν και το τελικό σκορ του παιχνιδιού.


Τον κανόνα των «διπλών» στις αναμετρήσεις της Πέμπτης (14/04), «έσπασε» η Ρέιντζερς, που κρατούσε ένα καθαρό 2-0 στην έδρα της, κόντρα στην Μπράγκα έως το 83ο λεπτό, αλλά δεν μπόρεσε να το διατηρήσει έως το τέλος.

Οι Σκωτσέζοι βρήκαν γκολ από τα… αποδυτήρια, αφού μόλις στο 2ο λεπτό, ο Ταβερνιέρ άνοιξε τον δρόμο για την πρόκριση. Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι βρήκαν και δεύτερο γκολ, αλλά ύστερα από επέμβαση του VAR, ακυρώθηκε.


Εν τέλει, βρήκαν το δεύτερο τέρμα με τον ίδιο δράστη στο 44ο λεπτό, που από τα «έντεκα βήματα», έγραψε το 2-0! Στη συγκεκριμένη φάση οι Πορτογάλοι έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Τορμένα.

Όλα έμοιαζαν να κυλούν ομαλά για τη Ρέιντζερς, αλλά στο 83ο λεπτό, η Μπράγκα έβαλε «φωτιά» στο ματς και το έστειλε στην παράταση. Ο Κάρμο με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ, διαμόρφωσε το 2-1, σκορ αρκετό για να διατηρήσει την ομάδα του ζωντανή. Εκεί, ωστόσο, «λύγισε», χάρις το γκολ του Ρουφ στο 101' που αποδείχτηκε «χρυσό» κι έστειλε τους Σκωτσέζους στα ημιτελικά του Europa League!

 

Τα αποτελέσματα των ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Europa League:

Αταλάντα – Λειψία 0-2 (18’ 87’ πεν. Ενκουνκού)

Λυών – Γουέστ Χαμ 0-3 (38’ Ντόουσον, 44’ Ράις, 48’ Μπόουεν)

Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-3 (90+1’ Μπουσκέτς, 90+10' Ντεπάι - 4’ 67’ πεν. Κόστιτς, 36’ Μπορέ)

Ρέιντζερς – Μπράγκα 3-1 (2’ 44’ πεν. Ταβερνιέρ, 101' Ρουφ – 83’ Κάρμο)

 

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0