Football Talk

Το φετινό Champions League δεν είναι όλο… εκπλήξεις αλλά γεμάτο θαύματα! (video)

Το φετινό Champions League δεν είναι όλο… εκπλήξεις αλλά γεμάτο θαύματα! (video)

Η πρόκριση της Βιγιαρεάλ στα ημιτελικά είναι από μόνο της μία… έκπληξη. Όχι και η μοναδική όμως. Το Champions League αυτής της σεζόν, έχει κάνει όλο το ποδόσφαιρο να παραμιλάει με αυτά που έχουν από τους ομίλους μέχρι τα ημιτελικά.

«Κάναμε πάρα πολλά λάθη μέχρι το 88ο λεπτό. Η Μπάγερν Μονάχου έκανε μόνο ένα: μας άφησε ζωντανούς. Και τους τιμωρήσαμε γι' αυτό». Αυτό ήταν το επικό σχόλιο του Ουνάι Έμερι μετά την πρόκριση της Βιγιαρεάλ επί της Μπάγερν Μονάχου στα ημιτελικά του Champions League. Μία εξέλιξη που έκανε τους πάντες να παραμιλούν και να μείνουν με το στόμα ανοιχτό.

Όμως, δεν είναι το μοναδικό. Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έχει απαντήσει με τον καλύτερο τρόπο στο European Super League, προσφέροντας αξιοζήλευτες στιγμές στο γνήσιο και ρομαντικό ποδοσφαιρικό κοινό. Από την «ελληνική» Σέριφ, στο διπλό μπαμ της Βιγιαρεάλ και από εκεί, στις απίθανες… απουσίες της 4άδας.

Μπαρτσελόνα: «Στοπ» στους ομίλους μετά από 21 χρόνια

Το μεγαλύτερο «μπαμ» των ομίλων του Champions League, ήρθε από τη Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα», σε έναν θεωρητικά νορμάλ όμιλο με Μπάγερν Μονάχου, Μπενφίκα και Ντιναμό Κιέβου, κατάφεραν να μείνουν εκτός συνέχειας. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Κούμαν (αρχικά) και του Τσάβι (στη συνέχεια), πλήρωσαν ακριβά τις δύο ήττες από τους Γερμανούς αλλά και την αδυναμία να κερδίσουν τους «αετούς». Έτσι, με συνολικά επτά βαθμούς, έμειναν στην 3η θέση και αποκλείστηκαν από τους ομίλους, έπειτα από 21 χρόνια.

Η «αρμάδα» της Σέριφ…

Βάλθηκε να μας… τρελάνει και το κατάφερε. Η Σέριφ Τιρασπόλ των Αθανασιάδη και Κολοβό, εκτός από το γεγονός πως έγινε η πρώτη ομάδα της Μολδαβίας που μπαίνει ομίλους του Champions League, έκανε τρομερή πορεία, καθώς κέρδισε μέσα στη Μαδρίτη τη Ρεάλ, Έμεινε αήττητη απέναντι στη Σαχτάρ Ντόνετσκ αλλά λύγισε επί της Ίντερ, με αποτέλεσμα να παραμείνει τρίτη και να προκριθεί στο Europa League.

Η πρώτη έκπληξη για τη Βιγιαρεάλ

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι μπορεί να μην κάνει και την καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα, όμως στην Ευρώπη είναι ένα κίτρινο… τρένο. Πέρα από το ότι έβγαλε εκτός συνέχειας στους ομίλους την Αταλάντα, έπεσε πάνω στη Γιουβέντους του Βλάχοβιτς. Το 1-1 στην Ισπανία έδωσε… ελπίδες, όμως στο Τορίνο, ήρθε ο απόλυτος θρίαμβος. Το «κίτρινο υποβρύχιο» επικράτησε με 3-0 (!) και πέρασε πανηγυρικά στους «8».

Κριστιάνο και Μέσι… out

Μπορεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο να είχε τρομερή παράδοση με την Ατλέτικο Μαδρίτης, όπως και ο Λιονέλ Μέσι με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Όμως, στη φάση των «16» είδαν τους μύθους τους να καταρρέουν. Αρχικά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είδε την ομάδα του Σιμεόνε να «αλώνει» το Ολντ Τράφορντ και σε συνδυασμό με το 1-1 της Μαδρίτης, να παίρνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Από την άλλη, η Παρί Σεν Ζερμέν του Αργεντινού αστέρα, μπορεί να πήρε προβάδισμα στο Παρίσι με 1-0 και να προηγήθηκε μέσα στη Μαδρίτη, όμως η Ρεάλ έδειξε πόσο βαριά φανέλα έχει και έκανε το comeback. Συγκεκριμένα, με ένα ρεσιτάλ του Μπενζεμά, επικράτησε με 3-1 και έφυγε ως μία εκ των ομάδων του προημιτελικού της διοργάνωσης.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0