Football Talk

Μπουφόν: «Ο Μαντσίνι έχει ευθύνη για τον αποκλεισμό, αν δεν έχουμε κίνητρο χάνουμε από οποιονδήποτε»

Μπουφόν: «Ο Μαντσίνι έχει ευθύνη για τον αποκλεισμό, αν δεν έχουμε κίνητρο χάνουμε από οποιονδήποτε»

«Αιχμές» κατά του Ρομπέρτο Μαντσίνι από τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ο οποίος μίλησε για τον αποκλεισμό της Ιταλίας από το Μουντιάλ του Κατάρ αλλά και για την επόμενη μέρα της «Σκουάντρα Ατζούρα».

Ο Μπουφόν επέρριψε ευθύνες στο Ρομπέρτο Μαντσίνι για τον αποκλεισμό της Ιταλίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Ο 44χρονος τερματοφύλακας μίλησε για την απρόσμενη ήττα από την Βόρεια Μακεδονία με 1-0, που κόστισε στην χώρα του το εισιτήριο για το Μουντιάλ του 2022, αλλά και για την αποχή του από την ομάδα τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα είπε: «Όταν η Σλοβακία μας απέκλεισε στο Μουντιάλ του 2010, καταλάβαινα ότι τα πράγματα αλλάζουν και πως θα έπρεπε να πανηγυρίζαμε και μόνο που είχαμε προκριθεί. Από τότε, συχνά έχουμε ψευδαισθήσεις, στιγμές δόξας όπως το Euro, αλλά δεν έκανα λάθος. Είμαστε μοναδικοί, ξέρουμε πώς να συντασσόμαστε στις δύσκολες στιγμές, αλλά όταν δεν έχουμε ιδιαίτερο κίνητρο, μπορούμε να χάσουμε από τον οποιοδήποτε.

«Ο Μαντσίνι ήταν ο βασικός αρχιτέκτονας της αναγέννησής μας, με την κατάκτηση του Euro. Ωστόσο, φέρει επίσης ευθύνη μετά από τέτοια αποτυχία. Υπήρχαν πολλοί τρόποι για να αποκλειστείς. Κανείς δεν θα έλεγε τίποτα αν αποκλειόμασταν στα πέναλτι από την Πορτογαλία. Αλλά αν χάνεις από τη Βόρεια Μακεδονία, είναι πολύ πιο δύσκολο να ξεκινήσεις πάλι από την αρχή.

«Η αξιοκρατία είναι με το μέρος μου, αλλά δεν νομίζω πως θα με καλούσαν. Έχουν προηγηθεί πράγματα και πρέπει να δείξετε σεβασμό. Δεδομένων των επιλογών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, ήταν το σωστό
».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0