Football Talk

UEFA: Οι ομάδες που «σέρνονται» στο πρωτάθλημα αλλά διαπρέπουν στην Ευρώπη!

UEFA: Οι ομάδες που «σέρνονται» στο πρωτάθλημα αλλά διαπρέπουν στην Ευρώπη!

Το BN Sports σας παρουσιάζει τις 5+1 ευρωπαϊκές ομάδες (Λυών, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Λέστερ, Αταλάντα, Μπράγκα και Βιγιαρεάλ) που συνεχίζουν ψηλά στις διοργανώσεις της UEFA, αλλά βαθμολογούνται με… κάτω από τη βάση στα πρωταθλήματά τους. 

Λυών, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Λέστερ, Αταλάντα, Βιγιαρεάλ και Μπράγκα. Με αυτή τη σειρά, από την χειρότερη κατάταξη μέχρι την καλύτερη στα εγχώρια πρωταθλήματα. Αμφότερες στα προημιτελικά, παλεύουν για ένα εισιτήριο στο ημιτελικά, με την Βιγιαρεάλ να πραγματοποιεί το «όνειρο», μιας και έχει εξασφαλίσει την θέση της στους «4» της κορυφαίας διασυλλογικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αποκλείοντας την Μπάγερν Μονάχου στην Allianz Arena.      

Λυών 

Όσο τρέχει και δεν φτάνει στην Ligue 1 η 10η στη βαθμολογία Λυών, άλλο τόσο συνεχίζει τις τρομερές της εμφανίσεις στη διοργάνωση του UEFA Europa League και περιμένει την Γουέστ Χαμστο στάδιο Groupama για έναν «τελικό» που θα κρίνει ποιος από τους δύο θα βρει στα ημιτελικά το ζευγάρι του Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Μπαρτσελόνα. 

Πραγματικά αδιανόητη η «μεταμόρφωση» που υπάρχει στην ομάδα του Πέτερ Μπος στο Europa League σε σχέση με το γαλλικό πρωτάθλημα. Οι «λυωναί» μπορεί να έχουν τερματίσει πρώτοι στον όμιλο με Ρέιντζερς, Σπάρτα Πράγας και Μπρόντμπι και στη συνέχεια να έχουν αποκλείσει τους πρωτοπόρους της Πορτογαλίας, Πόρτο, όμως στη Γαλλία το σενάριο είναι… διαφορετικό. 46 βαθμούς έπειτα από 31 αγωνιστικές και 13 βαθμούς πίσω από την 2η Μαρσέιγ με κακό της δαίμονα τις… ισοπαλίες που φτάνουν τις 11. Μόλις μία λιγότερη από τις νίκες της που είναι 12 και τρεις περισσότερες από τις ήττες (8) της. 

Desktop_2122_UK_L1_Lyon_Aouar.jpg

Άιντραχτ Φρανκφούρτης 

Περίεργη χρονιά και για τους «Αετούς» που έχουν κάνει την υπέρβαση και βρίσκονται «ζωντανοί» ενάντια στην Μπαρτσελόνα για τα ημιτελικά του Europa League. Παρόλα αυτά, στις τάξεις της Bundesliga τα στραβοπατήματα απέναντι σε ομάδες κάτω της μέσης της βαθμολογίας είναι πολλά περισσότερα απ’ όσα θα ήθελε ο Όλιβερ Γκλάσνερ, κατατάσσοντάς, ύστερα από 29 παιχνίδια στην 9η θέση με 39 βαθμούς. Με χαρακτηριστικά παραδείγματα τα παιχνίδια με Γκρόιτερ Φιρτ (0-0), Βόλφσμπουργκ (2-0), Αρμίνια Μπίλεφελντ (2-0), Μπόχουμ (2-0), Χέρτα (2-0) και αρκετά ακόμα. 

3337247-68225208-2560-1440.jpg

Λέστερ 

Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς τις τελευταίες δύο χρονιές στην Premier League έχει βάλει δυνατή υποψηφιότητα για την 4η θέση, όμως στο τέλος… δεν πετυχαίνει την έκπληξη και δεν εκμεταλλεύεται την ευκαιρία που της παρουσιάζεται. Τη φετινή σεζόν όμως οι «αλεπούδες» διανύουν μία κάκιστη χρονιά καθώς κατατάσσονται στην 9η θέση του πρωταθλήματος, ενώ έχουν υποβιβασθεί στην 3η κατηγορίας διοργάνωση της UEFA (Europa Conference League). Εκεί όπου θεωρούνται και το φαβορί για την κατάκτηση, χωρίς όμως να εντυπωσιάζουν. Παρόλα αυτά σαν «ελαφρυντικό» μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι η ομάδα του Λέστερ αντιμετωπίζει διαρκώς τραυματισμούς, όπως οι Φοφανά, Εντιντί, Περέιρα, Τζάστιν κλπ. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως η ίδια έχει τρία παιχνίδια λιγότερα στο πρωτάθλημα και αρχίζει να ανεβάζει τις επιδόσεις της, ελπίζοντας για ένα… photo-finish με ευρωπαϊκή θέση. 

Leicester-F365-1200x630.jpg

Αταλάντα

Από Ιταλία πλευρά, η Αταλάντα σαφέστατα έχει σταθεί κατώτερη των προσδοκιών για τις τάξεις του πρωταθλήματος, καθώς οι απαιτήσεις για την ίδια έχουν αλλάξει, όντας τρεις συνεχόμενες χρονιέςστην πρώτη 4άδα της Serie A. Βέβαια, κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή η ομάδα του Τζιανπέρο Γκασπερίνιδεν το βλέπει ούτε με κιάλια, διότι βρίσκεται στην 8η θέση, σαφώς γιατί το «βάρος» έχει πέσει στην κατάκτηση του Europa League. Και γιατί όχι; Είναι ομάδα Champions League που… δεν χάνει εκτός έδρας! 3-0 τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη1-0 την Μπάγερ Λεβερκούζεν στην έδρα της και πιο πρόσφατα 1-1 με την Λειψία, που πρέπει να νικήσει στο Μπέργκαμο για να περάσει στα ημιτελικά

cisse_atalanta.jpg

Μπράγκα 

Παραδόξως, η Μπράγκα (μέχρι στιγμής) πραγματοποιεί το «όνειρο» στη διοργάνωση του EuropaLeague, αφού βρίσκεται στα προημιτελικά με προβάδισμα 1-0 κόντρα στην αντίπαλό της, Ρέιντζερς.Βρίσκοντας και αποκλείοντας στο διάβα της τις Σέριφ Τίρασπολ και Μονακό. Παρόλα αυτά στη Primeira Liga έχει «λερωθεί» και φαίνεται να μην… καθαρίζει. Η ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ μπορεί να βρίσκεται στην… συνηθισμένη 4η θέση, όμως η διαφορά της από την πρώτη Πόρτο είναι στους 24 βαθμούς και αυτό οφείλεται σε στραβοπατήματα που την καθιστούν μακριά από… πρωταθλητισμό στη Πορτογαλία. Όπως τα παιχνίδια με την Ζιλ Βιθέντε (1-0), Βιτόρια Γκιμαράες (2-1), Μαρίτιμο (1-0).

braga-festa-new.jpg

Βιγιαρεάλ

Τέλος, σε παρόμοια κατάσταση με τη Μπράγκα βρίσκεται και η Βιγιαρεάλ, όσον αφορά τη κατάταξή της στη La Liga (7η), καθώς βρίσκεται οκτώ βαθμούς μακριά από την 6η Ρεάλ Σοσιεδάδ και επιχειρεί να μην χάσει την θέση της πια, από τις Αθλέτικ Μπιλμπάο αλλά και Βαλένθια. Αλλά η ομάδα του Ουνάι Έμερι είναι μία διαφορετική ιστορία, μιας και έρχεται για να κλείσει αυτή την εξάδα ως η μόνη που βρίσκεται στα ημιτελικά του UEFA Champions League. Η απόλυτη ποδοσφαιρική ιστορία για μία ομάδα και μία πόλη που αποτελείται από 50.000 κατοίκους. Μπορεί να μην εντυπωσιάζει εντός συνόρων και να κάνει απλά την… δουλειά της, όμως αυτό σίγουρα μπορεί να δικαιολογηθεί, διότι ο τεχνικός της δίνει έμφαση και παρατάσσει στις συνθέσεις του Champions League τα πιο δυνατά του «όπλα». 

UBY2YK2UMC32RKJIJDZX6ZJVFY.jpg

Φοίβος Πεφάνης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0