Football Talk

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 0-0: Στα ημιτελικά οι «πολίτες» με συνταγή αλά… Σιμεόνε! (video)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 0-0: Στα ημιτελικά οι «πολίτες» με συνταγή αλά… Σιμεόνε! (video)
Η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της (0-0) στο «καυτό» Γουάντα Μετροπολιτάνομε τακτική στυλ… Σιμεόνε στο δεύτερο ημίχρονο από τον Πεπ Γκουαρδιόλα για να περάσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά στους «4» του UEFA Champions League.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης φιλοξένησε τους «πολίτες» για τη ρεβάνς του 1-0 στο Έτιχαντ, όμως δεν κατάφερε να βρει ούτε το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση και η Μάντσεστερ Σίτι πανηγύρισε τη μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ Μαδρίτης του Καρίμ Μπενζεμά.

Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την κατοχή (70%) και επιχειρούσαν διαρκώς να «σπάσουν» την άμυνα που είχε στήσει ο Ντιέγκο Σιμεόνε, με μεγαλύτερες χαμένες ευκαιρίες αυτές του Τζον Στόουνς στο 10ο λεπτό, ύστερα από κόρνερ αλλά και το δοκάρι του Ιλκάι Γκουντογκάν στο 30ο λεπτό που πήγε να γίνει γκολ λίγο αργότερα από προσπάθεια του Κέβιν Ντε Μπρόινε, αλλά η άμυνα των «ροχιμπλάνκος» ήταν και πάλι εκεί.

Από εκεί και έπειτα ο Ριγιάντ Μαχρέζ ήταν «πονοκέφαλος» για τους γηπεδούχους, καθώς ο Αλγερινός ντριμπλέρ έβγαινε συνεχώς νικητής στις προσωπικές δοκιμασίες με τον Ρενάν Λόντι.

Βέβαια, στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου οι ισορροπίες άλλαξαν αρκετά και ο Αντουάν Γκριεζμάν αρχικά απείλησε στο 46ο λεπτό αλλά το σουτ του δέχθηκε παρέμβαση από τρομερό τάκλιν του Εμερίκ Λαπόρτ και κατέληξε σε κόρνερ. Ενώ έντεκα λεπτά αργότερα ο Γάλλος επιθετικός με τρομερό βολέ εκτός περιοχής «έξυσε» το δοκάρι του Έντερσον και «σήκωσε» στο πόδι το Γουάντα Μετροπολιτάνο. Από την πλευρά της ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα το σύμπαν «πάγωσε» στο 65ο λεπτό, όταν ο Ντε Μπρόινε αναγκάστηκε να φύγει ως τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο.

Μάλιστα, στο 77ο λεπτό ο Ροντρίγκο Ντε Πολ απείλησε με ένα συναρπαστικό σουτ που κατέληξε λίγο πιο πλάγια από την εστία του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα της Σίτι. Στο φινάλε ακολούθησαν διαδοχικές ευκαιρίες για τους Μαδριλένους έτσι ώστε να στείλουν την αναμέτρηση στη παράταση αλλά η κόκκινη κάρτα του Φελίπε έβαλε τέλος στα όνειρα της ομάδας του και τελικά η Σίτι πήρε το «χρυσό» εισιτήριο για τα ημιτελικά με ήρωα τον Έντερσον που έκανε τρομερή επέμβαση στο 101ο λεπτό. 

Οι ενδεκάδες:

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Φελίπε, Σάβιτς, Ρεϊνίλντο, Γιορέντε, Ρενάν Λόντι (70’ Κορέα), Κοντογκμπιά, Κόκε (69’ Ντε Πολ), Λεμάρ (82’ Σουάρες), Ζοάο Φέλιξ (82’ Κούνια), Γκριεζμάν (69’ Καράσκο)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ (74’ Ακέ), Στόουνς, Λαπόρτ, Κανσέλο, Ρόντρι, Γκουντογκάν, Μπ. Σίλβα (79’ Φερναντίνιο), Ντε Μπρόινε (65’ Στέρλινγκ), Φόντεν, Μάχρεζ

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0