Football Talk

Λίβερπουλ - Μπενφίκα 3-3: Καρδιοχτύπησαν αλλά πήραν την πρόκριση οι «κόκκινοι» με υπερηχητικό Τσιμίκα! (video)

Λίβερπουλ - Μπενφίκα 3-3: Καρδιοχτύπησαν αλλά πήραν την πρόκριση οι «κόκκινοι» με υπερηχητικό Τσιμίκα! (video)
Λίβερπουλ και Μπενφίκα χάρισαν μία εξαιρετική μονομαχία στο Άνφιλντ, με τους γηπεδούχους να παίρνουν έστω και επεισοδιακά την πρόκριση, με το τελικό σκορ να γράφει 3-3. Καθοριστικός ο εξαιρετικός Τσιμίκας, ο οποίος σέρβιρε τα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του.

Καρδιοχτύπησε αλλά θριάμβευσε στο τέλος η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, η οποία παρ' ότι πήρε κεφάλι δύο τερμάτων, είδε τους Πορτογάλους να μπαίνουν ξανά στο παιχνίδι. Τα δύο τέρματα του Φιρμίνο και οι ισάριθμες ασίστ του Τσιμίκα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξασφάλιση του εισιτηρίου για τα ημιτελικά! Λίγο έλλειψε να γίνει το απόλυτο θαύμα, καθώς στο 94ο λεπτό ακυρώθηκε γκολ του Νούνιες.

Το πρώτο μέρος βρήκε την Λίβερπουλ να έχει σε γενικές γραμμές το πάνω χέρι, γεγονός που μεταφράστηκε κυρίως από την κατοχή. Μάλιστα ευτύχισε να σημειώσει το 1-0, στο 21ο λεπτό, έπειτα από εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Τσιμίκα και εύστοχη κεφαλιά του Κονατέ.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Μπενφίκα πήρε μέτρα στο γήπεδο και κατόρθωσε να βρει την ισοφάριση. Η αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων αδράνησε και ο Ράμος βρέθηκε φάτσα με την εστία, κατορθώνοντας να στείλει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Άλισον.

Άλλη εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο με την Λίβερπουλ να μπαίνει αποφασισμένη για να καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φιρμίνο κατόρθωσε να πάρει κεφάλι δύο τερμάτων. Αρχής γενομένης το 55ο λεπτό, όταν μία αδράνεια του Βλαχοδήμου ώθησε την μπάλα στα πόδια του Ζότα, ο οποίος σέντραρε στον Βραζιλιάνο για να γραφτεί το 2-1.
 
Δέκα λεπτά αργότερα ήρθε και πάλι η ώρα του Τσιμίκα ο οποίος σέρβιρε από εκτέλεση φάουλ για να βρει και πάλι τον 30χρονο επιθετικό ο οποίος αύξησε την διαφορά.
 
Και εκεί που η πρόκριση έδειχνε να καθαρίζει, η Μπενφίκα βγήκε στην αντεπίθεση. Στο 73ο λεπτό μείωσε με τον Γιάρεμτσουκ, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή, έπειτα από ασίστ του αριστερού οπισθοφύλακα Γκριμάλντο.
 
Εννέα λεπτά αργότερα ήρθε η ώρα να καρδιοχτυπήσουν οι γηπεδούχοι, καθώς ο εξαιρετικός Νούνιες πλάσαρε αριστουργηματικά τον Άλισον, δίνοντας άλλο χρώμα στην αναμέτρηση.
 

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Ματίπ, Κονατέ, Τσιμίκας, Μίλνερ (57' Τιάγκο), Χέντερσον (57' Φαμπίνιο), Κεϊτά, Ζότα (57' Σαλάχ), Λούις Ντίαζ (66' Μανέ), Φιρμίνο (90+1' Οριγκί)

Μπενφίκα: Οδυσσέας, Ζιλμπέρτο, Οταμέντι, Βερτόνχεν, Γκριμάλντο (90+1' Ντίαζ), Βάιγκλ, Τάαραμπτ (66' Μάριο), Έβερτον (90+1 Αλμέιδα), Γκονσάλβες (46' Γιάρεμτσουκ), Ράμος (78' Μπερνάρντο), Νούνιες

Αντώνης Νιανιάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0