Football Talk

Η ΑΕΚ δεν είναι απλά μία ομάδα… Η ΑΕΚ είναι ένα μοναδικό συναίσθημα!

Η ΑΕΚ δεν είναι απλά μία ομάδα… Η ΑΕΚ είναι ένα μοναδικό συναίσθημα!

Οι λόγοι που είναι πραγματικά διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης 

Σίγουρα στην προσωπική σου ζωή σου έχει τύχει να αγαπάς κάτι πάρα πολύ και να μην μπορείς να αρθρώσεις λέξη γι’ αυτό. Να θες να πεις και να γράψεις τόσα πολλά για την αγάπη σου και να μη σου βγαίνει κουβέντα. Κάπως έτσι είμαστε όλοι κάθε χρόνο τέτοια μέρα: Η ΑΕΚ έχει γενέθλια. Κλείνει 98 χρόνια ζωής. Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή και η ΑΕΚ που ήρθε στη ζωή για να θυμίζει τις χαμένες πατρίδες κλείνει τα 98. Η αθάνατη Ιδέα της γεννήθηκε σε εκείνο το κατάστημα αθλητικών ειδών του Κωνσταντίνου Δημόπουλου και των αδερφών Αιμίλιου και Μενέλαου Ιωνά στην οδό Βερανζέρου 24, σαν σήμερα, 13 Απριλίου. Ευλογημένη στιγμή. Αθάνατοι άνθρωποι…

Οι δεκαετίες κύλησαν και η ΑΕΚ μεγάλωσε. Προχώρησε. Πάτησε γερά στα πόδια της και φρόντισε να κλείσει στις φτερούγες της όχι μόνο τη μνήμη των χαμένων πατρίδων, αλλά και γενιές ολόκληρες. Για τις γενιές που πέρασαν, γι’ αυτές που είναι τώρα, για τις επόμενες η ΑΕΚ θα είναι εκεί… Και όλοι εμείς φυσικά κοντά της! Με αγάπη και μόνο, γιατί η ΑΕΚ δεν είναι απλά μία ομάδα. Η ΑΕΚ είναι συναίσθημα…

Ένα συναίσθημα που δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Γι’ αυτό και είναι μοναδικό!!! Γι’ αυτό το νιώθουν όσοι πρέπει… Γι’ αυτό και πραγματικά τον ΑΕΚτζή δεν είναι δυνατόν να τον καταλάβουν οι άλλοι… Και εδώ που τα λέμε δεν χρειάζεται να τον καταλάβουν… Είμαστε αυτοί που πρέπει στις γιορτές μας, είμαστε όσοι πρέπει στις λύπες μας.

561027_3155585922549_1815527688_n.jpg

Γιατί ΑΕΚ είναι αυτό που έγραψε η ORIGINAL σήμερα: «Η πρώτη λέξη που άκουσα από του πατέρα μου το στόμα και η τελευταία που θα πω πριν μπω μέσα στο χώμα».

Γιατί ΑΕΚ είναι ο Νεστορίδης, ο Μαύρος, ο Παπαϊωάννου, ο Σεραφείδης. Γιατί ΑΕΚ είναι το γεμάτο Καλλιμάρμαρο και η κούπα του ‘68. Η πρόκριση επί της ΚΠΡ και η Σκεπαστή. ΑΕΚ είναι το Κύπελλο του ’83 και το γκολ του Καραγκιοζόπουλου το ’89. ΑΕΚ είναι η μπαλάρα που έπαιξε την εποχή του Μπάρλου και της δεκαετίας του ’90. ΑΕΚ είναι το «τρενάκι» στη φιέστα το ’94. ΑΕΚ είναι το γκολ του Τόνι στη Γλασκώβη. ΑΕΚ είναι και ο αποκλεισμός από τη Λοκομοτίβ και την Παρί. ΑΕΚ είναι να σε αποκλείει η Φίτεσε και όλη η Σκεπαστή να τραγουδάει. ΑΕΚ είναι οι πάσες του Τόνι και του Τσιάρτα. ΑΕΚ είναι η ηδονή του Ντέμη και του Ηλία. ΑΕΚ είναι τα πνευμόνια του Κασάπη και τα χρόνια του Στέλιου. ΑΕΚ είναι ο Μπάγεβιτς πριν το ’96. ΑΕΚ είναι και μετά το ’96.

ΑΕΚ είναι να γκρεμίζεις το σπίτι σου και να βγαίνεις ξανά στην ξενιτιά. ΑΕΚ είναι να πιστεύεις και να πηγαίνεις σε ένα άδειο οικόπεδο για πάνω από 10 χρόνια σερί και να τιμάς τα χώματά σου. ΑΕΚ είναι να πηγαίνεις στον πόλεμο και να φωνάζεις «ειρήνη».

ΑΕΚ είναι να βγαίνεις στους δρόμους και να διαδηλώνεις γι’ αυτήν. ΑΕΚ είναι το γκολ του Λυμπερόπουλου στο Ηράκλειο το 2005 και μετά το γκολ του Νατσούρα. ΑΕΚ είναι να χάνεις πρωτάθλημα στα χαρτιά και από αλλαγές νόμων εν μία νυκτί.

ΑΕΚ είναι το ματς με τον Πανθρακικό… ΑΕΚ είναι το γκολ του Μπακαούκα. ΑΕΚ είναι τα παιδιά του μπάσκετ με αμαξίδιο. ΑΕΚ είναι δυο χρόνια να παίζεις στα γήπεδα της Ελλάδας και σε χωριουδάκια και ο κόσμος σου να είναι πάντα εκεί. ΑΕΚ είναι η επιστροφή και το Κύπελλο κόντρα στον Ολυμπιακό. ΑΕΚ είναι το πρωτάθλημα του 2018, το μαγικό τριήμερο του Μάη και η κούπα της Βασίλισσας στο Ρίο. ΑΕΚ φυσικά είναι και η ευκαιρία του Μασούντ στο Κίεβο και τα πέντε δοκάρια με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο. ΑΕΚ είναι να μην χάνεις από τη Ρεάλ. ΑΕΚ είναι αυτό που ζούμε την τελευταία τετραετία και που αντέχουμε... Ναι αντέχουμε!  

ΑΕΚ είναι η «Αγιά Σοφιά» που χτίστηκε και σε λίγο ανοίγει τις πόρτες της. ΑΕΚ είναι το «Σεραφείδειο». ΑΕΚ είναι η τρέλα και η γκαντεμιά που μας δέρνει. ΑΕΚ είναι να έχεις κερδίσει όλους τους τίτλους σου με μαγκιά και αξία. ΑΕΚ είναι να αντέχεις στα δύσκολα και στα πολύ δύσκολα. ΑΕΚ είναι η γκρίνια μας. ΑΕΚ είναι να ξεχνάμε τι σημαίνει το «Ε» στο όνομά της. ΑΕΚ ακόμα είναι και ό,τι μπορεί να ξεχνάμε…

Μα τι λέω; ΑΕΚ είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ συναίσθημα που νιώθει ο καθένας μας μέσα του και που δεν περιγράφεται… Από τους παππούδες, στους πατεράδες και μετά στους γιους. Και η ζωή συνεχίζεται… Και η ΑΕΚ εκεί για όσους έφυγαν, γι’ αυτούς που είναι εδώ, γι’ αυτούς που θα έρθουν. Να την αγαπάμε και να την προσέχουμε… Την ΑΕΚ ΜΑΣ!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0