Football Talk

Μόντριτς και Αλμπιόλ: Σαν το παλιό, καλό κρασί... (video)

Μόντριτς και Αλμπιόλ: Σαν το παλιό, καλό κρασί... (video)

Οι προημιτελικοί του UEFA Champions League χάρισαν για ακόμη μία φορά μοναδικές στιγμές σε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους, όμως έδωσαν και ένα ωραίο μάθημα. Το σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν είναι απαραίτητα πάντα καλύτερο με νέους και ταχύτατους ποδοσφαιριστές και αυτό διότι η εμπειρία και η θέληση για διάκριση είναι δύο αξίες ανεκτίμητες στο άθλημα που τόσο πολύ αγαπάμε.

Λόυκα Μόντριτς και Ραούλ Αλμπιόλ, αμφότεροι βαδίζουν στο 36ο έτος της ηλικίας τους και εύλογα προς τη δύση της καριέρας τους. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να είναι ακόμη και σε αυτή την ηλικία, σημαντικοί για τις ομάδες τους, πρωταγωνιστές και παίκτες- βαρόμετρα. Το απέδειξαν και οι δύο την Τρίτη (12/4) καθώς πήραν την πρόκριση με τις ομάδες τους όντας MVP των αγώνων. Ναι, αυτοί οι «γερόλυκοι» απέδειξαν ότι στο ποδόσφαιρο ορισμένες φορές η ηλικία έρχεται σε δεύτερη μοίρα και η εμπειρία όπως και η θέληση για το «παιχνίδι» γίνονται οι κινητήριοι μοχλοί για διάκριση.

Είναι εύκολα κατανοητό πόσο σημαντική είναι η παρουσία παικτών όπως του Μόντριτς και του Αλμπιόλ σε ομάδες που θέλουν να πρωταγωνιστούν συνεχώς. H εμπειρία τους είναι πάντα εκεί, για τα δύσκολα, όποτε χρειαστεί θα βγουν μπροστά. Αυτό είναι άλλωστε το στοιχείο που τους κάνει να ξεχωρίζουν, είναι «ηγέτες», δεν φοβούνται και το απέδειξαν και οι δύο. Όταν η μπάλα έκαιγε, όταν η πίεση ήταν μεγάλη και τα πόδια πραγματικά «βαρίδια», εκείνοι έδειξαν χαρακτήρα και μαζί παρέσυραν και όλους τους συμπαίκτες τους.

Tι να πει κανείς γι’ αυτόν τον μικρόσωμο 36χρονο αρτίστα με το όνομα Λούκα Μόντριτς; Συνεχίζει να «ζωγραφίζει» και να δίνει «παραστάσεις» ακόμα και τώρα.. Το έκανε με την Παρί, το ξανάκανε με την Τσέλσι και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα το ξανακάνει και στη συνέχεια! Και το πιο αξιοσημείωτο δεν είναι ότι το κάνει, αλλά το ότι το κάνει να φαίνεται τόσο εύκολο, δείχνοντας έτσι το επίπεδο της κλάσης στην οποία ανήκει.

Μέχρι και αμυντικό χαφ έπαιξε ο Κροάτης άσος ενώ το highlight της χθεσινής του εμφάνισης ήταν αναμφίβολα η «άρρωστη» ασίστ που έβγαλε στο Ροντρίγκο για το πρώτο τέρμα των Μαδριλένων.. σκέτη μαγεία από έναν ποδοσφαιριστή για τον οποίο πραγματικά κανείς δεν θέλει να έρθει η στιγμή που θα κρεμάσει τα παπούτσια του!

Και αν ο Λούκα Μόντριτς ζωγράφισε στον αγωνιστικό χώρο του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», στη Βαυαρία, ο αρχηγός της Βιγιαρεάλ, Ραούλ Αλμπιόλ «έσβησε» την επιθετική γραμμή της Μπάγερν Μονάχου, στην ιστορική πρόκριση της ισπανικής ομάδας. Ο 36χρονος κεντρικός αμυντικός έκανε μία ηγετική εμφάνιση, ήταν πραγματικός βράχος στην άμυνα των Ισπανών και οργάνωσε με μαεστρία την άμυνα του «κίτρινου υποβρυχίου». Ένας ποδοσφαιριστής με πολύ καλά στοιχεία για τη θέση του, που έχει «κουμπώσει» τέλεια με τον έτερο κεντρικό αμυντικό Πάου Τόρες, φτιάχνοντας έτσι ένα εξαιρετικό δίδυμο στα μετόπισθεν.

Όταν βρίσκεσαι στα 36 και σε ένα τέτοιο ματς έχεις να αντιμετωπίσεις ίσως τον καλύτερο επιθετικό αυτή τη στιγμή στον κόσμο και τελικά δεν τον αφήνεις να κάνει το παιχνίδι του, δεν του αφήνεις χώρο και περιθώρια για να απειλήσει τότε προφανώς και θα είσαι MVP του αγώνα και φυσικά ο Αλμπιόλ το άξιζε.. αλάνθαστος, γεννημένος ηγέτης της άμυνας και απόλυτα προσεκτικός. 

«Στα 36 μου χρόνια πήρα τον πρώτο μου MVP. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πάντα χρόνος για να πετύχεις τους στόχους σου». Τα λόγια του μετά την ανάδειξή του σε πολυτιμότερο παίκτη του αγώνα δείχνουν ποια είναι η νοοτροπία που έχει αυτός ο ποδοσφαιριστής και γιατί ακόμα και τώρα μπορεί και πρωταγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο.


Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0