Football Talk

Μπάγερν Μονάχου – Βιγιαρεάλ 1-1: Σόκαρε ξανά τους Βαυαρούς και ολοκλήρωσε το έπος το «κίτρινο υποβρύχιο» του Έμερι! (video)

Μπάγερν Μονάχου – Βιγιαρεάλ 1-1: Σόκαρε ξανά τους Βαυαρούς και ολοκλήρωσε το έπος το «κίτρινο υποβρύχιο» του Έμερι! (video)

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Η Βιγιαρεάλ πετάει εκτός συνέχειας του Champions League την Μπάγερν Μονάχου, με «χρυσό γκολ» του Τσουκουέζε στο 87’.

Τα κατάφερε ξανά η Βιγιαρεάλ! Μετά την πρόκριση στο Τορίνο επί της Γιουβέντους, κοίταξε κατάματα το θηρίο του Μονάχου και όχι μόνο δε φοβήθηκε, αλλά έδειξε ότι είναι φτιαγμένη από ατσάλι. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι βρέθηκε πίσω στο σκορ σε ένα Αλιάντς Αρίνα που έβραζε, αλλά βρήκε στο 87' γκολ πρόκρισης με τον Τσουκουέζε. Απογοήτευσαν οι γηπεδούχοι, που παρά την ανωτερότητα τους δε μπόρεσαν να πάρουν αυτοί το εισιτήριο για τα ημιτελικά! 

«Φλύαρη» ήταν στο πρώτο 45λεπτο η Μπάγερν Μονάχου, καθώς η υπεροχή της στο χορτάρι δεν μεταφράστηκε σε γκολ, έχοντας σε σύνολο εννέα τελικών μόλις μια στην εστία, την οποία «καθάρισε» ο Ρούλι. Αντίθετα, η Βιγιαρεάλ στάθηκε στο ύψος της σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού, ενώ θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο σκορ, αν ο Ζεράρ Μορένο έκανε καλύτερο τελείωμα στις καθυστερήσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο, η εικόνα του ματς άλλαξε άρδην. Η Μπάγερν μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο και από τα πρώτα δευτερόλεπτα έδειξε τις διαθέσεις της. Η πίεση των Βαυαρών στην αμυντική γραμμή της Βιγιαρεάλ, απέδωσε καρπούς άμεσα. Ο Παρέχο «πούλησε» εύκολα την μπάλα και με δύο πάσες ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι βρέθηκε σε θέση βολής για το 1-0 στο 52’. Μέχρι το 70’ οι Γερμανοί είχαν δημιουργήσει συνολικά 12 ευκαιρίες, με τον Μίλερ να χάνει την μεγαλύτερη ευκαιρία, όταν ανενόχλητος στην καρδιά της περιοχής έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ.

Κι όσο η Μπάγερν δε μπορούσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, άφηνε ανοικτούς χώρους πίσω. Η Βιγιαρεάλ δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη, κι αφού προειδοποίησε με τον Ντανζούμα, ήρθε η στιγμή του 87’ που πάγωσε το Αλιάντς Αρίνα. Το «κίτρινο υποβρύχιο» με τρεις πάσες διένυσε το γήπεδο, ο Ζεράρ Μορένο έδωσε πάσα «πάρε-βάλε» στον Τσουκουέζε, ο οποίος κεραυνοβόλησε τον Νόιερ για το 1-1!

 

 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μπάγερν Μονάχου (Γ. Νάγκελσμαν): Νόιερ, Ουπαμεκανό, Παβάρντ, Ερνάντεζ (86’ Ντέιβις), Κίμιχ, Μουσιάλα (82’ Γκναμπρί), Γκορέτσκα, Σανέ, Κομάν, Μίλλερ (90' Τσούπο-Μοτίνγκ), Λεβαντόφσκι

Βιγιαρεάλ (Ο. Έμερι): Ρούλι, Ραούλ Αλμπιόλ, Τόρες, Εστουπινιάν, Φόιθ, Παρέχο (90+3' Οριέ), Καπού, Κοκλέν (84’ Τσουκουέζε), Ντανζούμα (84’ Αλφόνσο Πεντράθα), Λο Σέλσο, Μορένο

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0