Football Talk

Απόλλων Σμύρνης: Οι (πολλές) ελπίδες παραμονής και το «όπλο» Σορκάν (video)

Απόλλων Σμύρνης: Οι (πολλές) ελπίδες παραμονής και το «όπλο» Σορκάν (video)

Ο Απόλλων είναι ένα βήμα πριν φτάσει στην υπέρβαση, ανατρέψει τα πάντα και εν τέλει βγει νικητής στη μάχη της παραμονής. Το μυστικό του; Ο Σλοβένος κίπερ ονόματι Γκρέγκα Σορκάν.

Αγνώριστος μοιάζει ο Απόλλων Σμύρνης στη φάση των play out στη Super League. Σίγουρα όταν βρίσκεσαι με το μαχαίρι στον λαιμό και τον υποβιβασμό να καραδοκεί στη γωνία, τότε σίγουρα πιστεύεις παραπάνω στις δυνάμεις σου.

Το 2-1 επί του ΟΦΗ ήρθε την ιδανικότερη στιγμή που θα μπορούσε. Μια νίκη-χρυσάφι για την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ, η οποία «ψαλίδισε» την βαθμολογική διαφορά από τη Λαμία μόλις στους 3 βαθμούς (21-19).

«Νομίζω ότι θα μπορέσουμε να το παλέψουμε με περισσότερες πιθανότητες και ελπίδες. Μια μεγάλη νίκη απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Οι δυνατότητες των παικτών ήταν δεδομένες και πριν έρθω. Επενδύσαμε λίγο στην ψυχολογία και στο πειθαρχημένο παιχνίδι και αυτό βγήκε μέσα στο γήπεδο», ήταν μερικά από τα λόγια του πολύπειρου τεχνικού έπειτα από τη λήξη της αναμέτρησης. Σίγουρα τις δυνατότητες των παικτών δεν μπορεί να τις αμφισβητήσει κανείς, ωστόσο μια σημαντική αλλαγή κρύβεται πίσω από αυτές.


Όχι τόσο εκείνη του προπονητή όμως. Όλοι γνωρίζουν τα… κατορθώματα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» όσον αφορά στο θέμα της τεχνικής ηγεσίας, καθώς η ομάδα έχει αναγκαστεί να αλλάξει 4 πρόσωπα μέσα σε μόλις μία σεζόν. Σίγουρα ο 68χρονος έχει βάλει το λιθαράκι του -κυρίως στην ψυχολογική ευημερία των παικτών- αλλά κομβικό ρόλο έχει παίξει η παρουσία του Γκρέγκα Σορκάν.

Μπορεί με την έλευσή του τον Ιανουάριο να είδε απευθείας τον πάγκο ή ακόμη και να παρέμεινε σε πολλές περιπτώσεις εκτός αποστολής, όμως τα πράγματα εξομαλύνθηκαν στη συνέχεια. Ο Νταβίνο Βέρχουλστ πλέον δεν υπολογίζεται, με τον Σλοβένο να παίρνει την ευκαιρία του στην αναμέτρηση και νίκη επί του Παναιτωλικού, την οποία δεν άφησε να πάει χαμένη. Οι εντυπωσιακές επεμβάσεις του και η γενικότερη παρουσία του τον καθιέρωσαν στην ενδεκάδα και δεν είναι διόλου απίθανο να πάρει φανέλα βασικού στο επερχόμενο ματς με τον Βόλο (16/4, 15:00).

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός πως ο Απόλλων έχει πάρει δύο νίκες στις τρεις αγωνιστικές των play out μέχρι στιγμής. Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει πως έχει γράψει τον ίδιο αριθμό τριπόντων που είχε καταφέρει να πάρει συνολικά μέσα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος φέτος!
5563275.jpg

Όπως και να ‘χει η «Ελαφρά Ταξιαρχία» βρίσκεται στο καλύτερο φεγγάρι που την έχουμε δει την τρέχουσα σεζόν και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να το αφήσει να πάει χαμένο. Μοναδικός στόχος η προτελευταία θέση και η σωστή εκμετάλλευση των αρνητικών αποτελεσμάτων της Λαμίας. Για να δούμε…

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0