Football Talk

5+1 πράγματα που μάθαμε από το Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ: Η κόντρα Κλοπ και Πεπ δεν μοιάζει σαν τις άλλες…

5+1 πράγματα που μάθαμε από το Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ: Η κόντρα Κλοπ και Πεπ δεν μοιάζει σαν τις άλλες…
Το παιχνίδι της χρονιάς που άπαντες στο ελληνικό κοινό περίμεναν, ήταν αναμφίβολα αυτό ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Λίβερπουλ. Ένα 90λεπτό γεμάτο ποδοσφαιρική μαγεία, που δίνει την ευκαιρία στο BN Sports να σας αναφέρει τα 5+1 πράγματα που μάθαμε μέσα από αυτή τη μάχη

Πόσο όμορφο μπορεί να γίνει το ποδόσφαιρο όταν κοντράρονται δύο εκ των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης; Ίσως ξεπερνάει τη λέξη όμορφο και εξελίσσεται στην έννοια του… συναρπαστικού. Η Μάντσεστερ Σίτι φιλοξένησε τη Λίβερπουλ, στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής της Premier League. Η πρώτη έχει κάτσει στην κορυφή όμως η δεύτερη, έχει κάνει ένα τρομερό come back και πλέον βρίσκεται στο -1. Μία διαφορά που δεν άλλαξε ποτέ μετά τα 90 λεπτά της μεταξύ τους μονομαχίας, καθώς το σκορ έμεινε στο 2-2.

Γκολ, πάθος, θέαμα και στο φινάλε, μία ποδοσφαιρική ολοκλήρωση για όποιον είδε το παιχνίδι. Το BN Sports πατάει πάνω στην ευκαιρία που του παρουσιάζεται και σας προσφέρει 5+1 πράγματα που μας έμαθε το συγκεκριμένο ματς. Ντε Μπρόινε, Μανέ, δίδυμο Κλοπ-Πεπ και μία διαφορετική ματιά στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Ντε Μπρόινε εσύ σούπερ σταρ!

Θεωρητικά, μετά το ντέρμπι με τη Λίβερπουλ, δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία ότι ο Κέβιν Ντε Μπρόινε δεν είναι ο καλύτερος χαφ που έχει περάσει από τα γήπεδα τα τελευταία χρόνια. Ο Βέλγος άσος δεν ήταν απλώς ο κινητήριος μοχλός της Μάντσεστερ Σίτι αλλά ήταν πραγματικός «εγκέφαλος». Έκοβε και έραβε στη μεσαία γραμμή, με τις πάσες να καθηλώνουν τους πάντες και τα πάντα.

Δεν είναι το γκολ στην αρχή του ματς (με αρκετή δόση τύχης) αλλά ο τρόπος που έκανε σμπαράλια την άμυνα της Λίβερπουλ με τις κάθετες μπαλιές του. Η τέλεια κάθετη και όχι μία φορά. Τουλάχιστον πέντε με έξι φορές, από τέτοια πάσα η Μάντσεστερ Σίτι έκανε τελική. Προσοχή, μιλάμε για καθαρή ευκαιρία και όχι στιγμές που χάθηκε η μπάλα στη συνέχεια. Αποκορύφωμα, η φάση των τελευταίων λεπτών, όπου παρά την κούραση, κουβαλάει τη μπάλα και υπό πίεση από τον πιο δυνατό Φαμπίνιο, περνάει μαγική μπαλιά στον Μαχρέζ.

Μανέ, ο άνθρωπος των μεγάλων αγώνων!

2016. Το καλοκαίρι του η Λίβερπουλ αποφάσισε να δαπανήσει 40 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον Σαντιό Μανέ από τη Σαουθάμπτον έπειτα από εισήγηση του Γιούργκεν Κλοπ. Πέρασε έξι χρόνια από τότε και ο Σενεγαλέζος εξτρέμ δεν έγινε απλά πολύτιμος αλλά ο άνθρωπος των δύσκολων συνθηκών. Εκείνος που μπορεί να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα και να δώσει την λύτρωση στη Λίβερπουλ.

Η επιβεβαίωση ήρθε και επί της Μάντσεστερ Σίτι. Οι «κόκκινοι» μπήκαν στα αποδυτήρια με το εις βάρος τους 2-1 αλλά ο Σαντιό Μανέ χρειάστηκε λίγα δευτερόλεπτα για να βρει τον γκολ της ισοφάρισης. Αυτό ήταν που χάρισε στη Λίβερπουλ και τον βαθμό μέσα στο Μάντσεστερ και την κράτησε ζωντανή. Δεν είναι η πρώτη φορά όμως. Ο Μανέ ουκ ολίγες φορές έχει σταθεί εκεί που πρέπει την ύστατη στιγμή. Ειδικά στα μεγάλα ματς. Όπως απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη συμπολίτισσα Σίτι, την Άρσεναλ, την Τσέλσι. Ακόμα και σε ευρωπαϊκές βραδιές (βλέπε Μπάγερν Μονάχου ή στον τελικό του Champions League με τη Ρεάλ).

Και όμως, για πρώτη φορά η Σίτι προηγήθηκε και δεν… νίκησε!

Ξέρουμε όλοι τι ομάδα έχει φτιάξει ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Μία «μηχανή» των γκολ, των νικών, των τίτλων. Υπερομάδα. Και το βασικό, είναι η σταθερότητα που έχει στο παιχνίδι της. Αυτό φαίνεται από το γεγονός πως έπρεπε να φτάσουμε Απρίλη μήνα για να μην φύγει με τη νίκη ενώ έχει… προηγηθεί. Όσο τρελό και αν ακούγεται, η Μάντσεστερ Σίτι, μέχρι τώρα, σε κάθε ματς που έμπαινε μπροστά στο σκορ, κέρδιζε και το παιχνίδι.

Όμως, κόντρα στη Λίβερπουλ, αυτό το σερί σταμάτησε, καθώς παρότι το έκανε και μάλιστα δύο φορές, δεν κατάφερε να φύγει με τους τρεις βαθμούς από τον αγωνιστικό χώρο. Και πάλι όμως, κανείς δεν αναιρεί το απίστευτο σερί που έγραψε μέχρι στιγμής, δείχνοντας την φιλοσοφία και το πως έχει εξελίξει τον τρόπο να προστατεύει το σκορ η ομάδα. 

FQC2W6hWYAId1tX.jpg

Η Λίβερπουλ μπήκε στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ μετά από ένα χρόνο

10 Απριλίου. Ένα χρόνο πριν. Η Λίβερπουλ φιλοξενεί την Άστον Βίλα στο Άνφιλντ και πάει στα αποδυτήρια του ημιχρόνου πίσω στο σκορ με 1-0. Ήταν και η τελευταία φορά που συνέβη. Έπρεπε να περάσει ακριβώς ένας χρόνος για να ξανασυμβεί. Συγκεκριμένα, μπορεί ο Ζότα να ισοφάρισε το γκολ του Ντε Μπρόινε αλλά ο Ζεσούς έβαλε εκ νέου τους «πολίτες» μπροστά στο σκορ.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου, η Λίβερπουλ πήγε για πρώτη φορά στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ. Αυτό, όπως και τότε με την Άστον Βίλα, δεν την έριξε, καθώς ο Σαντιό Μανέ ισοφάρισε λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους και η Λίβερπουλ έφυγε με την ισοπαλία.

Πόσο δίκιο είχε ο… Λέσκοτ;

«Η Premier League σε Λίβερπουλ ή Σίτι, μέχρι να φύγει και ο Γκουαρδιόλα και ο Κλοπ!». Αυτό είχε αναφέρει αποκλειστικά στο BN Sports ο Τζόλεον Λέσκοτ. Η επιβεβαίωση φαίνεται από τα πιθανά σενάρια για την τελική ευθεία της Premier League. Αυτή τη στιγμή, τόσο Μάντσεστερ Σίτι όσο και Λίβερπουλ έχουν μπροστά τους επτά παιχνίδια στον δρόμο για τον τίτλο.

Εφόσον αμφότερες καταφέρουν να τα κερδίσουν, τότε η Μάντσεστερ Σίτι θα έχει 95 βαθμούς και η Λίβερπουλ 94. Η πρώτη θα έχει στεφθεί πρωταθλήτρια αλλά η δεύτερη, παρότι ξεπέρασε τους 90 βαθμούς, τερμάτισε δεύτερη. Ουσιαστικά, δείχνουν πως ακόμα και υπέρβαση να κάνει μία άλλη ομάδα από το Νησί, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα είναι και πρωταθλήτρια. Δείχνει πως αλλάζουν τα πράγματα και πόσο έχουν ανοίξει την ψαλίδα Κλοπ και Πεπ.

Η στιγμής της κορύφωσης είναι το πλάνο του Κλοπ και του Πεπ στο τέλος…

Καλά όλα. Και το ματς και οι φάσεις αλλά και το… σκορ. Όμως, το αποκορύφωμα από αυτή την βραδιά, ήταν ξεκάθαρα η αγκαλιά του Πεπ Γκουαρντιόλα και του Γιούργκεν Κλοπ. Δεν ήταν τυπική αγκαλιά. Αμφότεροι έδειξαν με τον τρόπο τους πόσο χάρηκαν το ματς και το κυριότερο, πόσο απολαμβάνουν που έχουν δημιουργήσει δύο ομάδες που διαφημίζουν τόσο το ποδόσφαιρο. Βέβαια, έγιναν και… εξαίρεση στον κανόνα αν θυμηθεί κάποιος τις κόντρες που είχαν προπονητές σε τέτοιες θέσεις.

Ο ίδιος ο Πεπ με τον Ζοσέ Μουρίνιο όταν ήταν σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα ή ο Αρσέν Βενγκέρ με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον σε Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Υπάρχουν δεκάδες παραδείγματα, όμως σίγουρα, σε αυτά δεν μπορεί να μπει το δίδυμο Κλοπ-Πεπ.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0