Football Talk

Νάπολι: Το «Nτιέγκο Μαραντόνα» της στερεί το «σκουντέτο» - Ζει με την ελπίδα ότι θα σωθεί από τις εκτός έδρας εξορμήσεις!

Νάπολι: Το «Nτιέγκο Μαραντόνα» της στερεί το «σκουντέτο» - Ζει με την ελπίδα ότι θα σωθεί από τις εκτός έδρας εξορμήσεις!
Η συγκλονιστική μάχη για την κατάκτηση του «σκουντέτο» καλά κρατεί, με την Νάπολι να βρίσκεται σταθερά ανάμεσα σε Ίντερ και Μίλαν για την διεκδίκηση του πολυπόθητου τίτλου. Ένα τρόπαιο που για να φτάσει στον ιταλικό νότο θα χρειαστεί η υπεράσπιση της έδρας, η οποία τόσο έχει πληγώσει την ομάδα του Σπαλέτι.

Αναβίωση των χρυσών ημερών φαίνεται να βιώνει η Serie A, η οποία ανακτά και πάλι την αίγλη περασμένων ετών. Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε να βελτιωθούν οι ομάδες συλλογικά, ώστε να φτάσουμε στο σήμερα, όπου το δίπτυχο Νάπολι-Μίλαν, θυμίζει την εποχή Μαραντόνα-Φαν Μπάστεν, όσον αφορά την κούρσα διεκδίκησης τίτλου.

Οι «παρτενοπέι» ορέγονται σιωπηλά την επιστροφή στην κορυφή, 35 χρόνια μετά την τελευταία τους κατάκτηση, συναντώντας ωστόσο ένα απροσπέραστο αγκάθι. Όσο αντιφατικό και να ακούγεται, το καυτό Σαν Πάολο στερεί στην ίδια την ομάδα το προβάδισμα τίτλου, καθώς εκεί παρατηρούνται τα περισσότερα αρνητικά αποτελέσματα.

Επειδή όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχια, ας αφήσουμε τα γεγονότα να μιλήσουν. Σε 16 εντός έδρας αναμετρήσεις, η Νάπολι μετρά 9 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες! Έχει απωλέσει κοινώς 19 βαθμούς, οι 5 εκ των οποίων θα μπορούσαν να της δώσουν καθαρό προβάδισμα τριών πόντων!

Στην αντίπερα όχθη, παρουσιάζει εντυπωσιακά εκτός έδρας νούμερα. Ή μάλλον πιο ορθά, τα κορυφαία εκτός έδρας νούμερα! Σε ισάριθμους αγώνες μετρά 11 τρίποντα, 2 ισοπαλίες και μόλις 1(!) ήττα, όντας μακράν η κορυφαία ομάδα μακριά από το σπίτι της. Με συνολική συγκομιδή 37 πόντων, παραμένει σταθερά στο κυνήγι της κούπας, παρά τα συνεχόμενα στραβοπατήματα.

Απομένουν πλέον έξι στροφές για την ολοκλήρωση της Serie A και το φινάλε αναμένεται δραματικό. Με τις δύο ομάδες του Μιλάνο να μην δείχνουν ικανές να ξεφύγουν, η Νάπολι έχει την ύστατη ευκαιρία να σώσει την υπόθεση έδρα και να φτάσει στην ιστορική κατάκτηση του αλησμόνητου «σκουντέτο»!
ssss_5.jpg

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0