Football Talk

Αδικήθηκε και αδίκησε τον εαυτό του ο Παναθηναϊκός – 484 λεπτά χωρίς γκολ από παίκτη του στα Γιάννενα!

Αδικήθηκε και αδίκησε τον εαυτό του ο Παναθηναϊκός – 484 λεπτά χωρίς γκολ από παίκτη του στα Γιάννενα!

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει με τον «βαθμό» από τα Γιάννενα, με μια κόκκινη… πολλών ερωτηματικών και μια χαμένη ευκαιρία για να βρεθεί στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. 

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Δεν κατάφερε τελικά να πάρει την νίκη στους «Ζωσιμάδες» ο Παναθηναϊκός μένοντας για όγδοη συνεχόμενη φορά χωρίς νίκη, σε όλες τις διοργανώσεις. Όσον αφορά το πρωτάθλημα, ήταν η έκτη συνεχόμενη φορά που δεν παίρνει το τρίποντο στα Γιάννενα και έτσι οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα βαθμό. 

Ας βάλουμε όμως τα πράγματα σε μία σειρά. Ο Παναθηναϊκός του πρώτου ημιχρόνου απείλησε την εστία του Λοντίγκιν, ενώ πάτησε περιοχή και είχε την υπεροχή στο παιχνίδι.
Η παρουσία του Μαουρίσιο, λόγω του τραυματία Βιγιαφάνιες, ήταν ηχηρή, όντας πάρα πολύ καλός στον αγωνιστικό χώρο. Συνεισέφερε στην δημιουργία του Παναθηναϊκού και ως αποκορύφωμα ήταν η ευκαιρία του με το δοκάρι στο 31ο λεπτό.

Ο Φραν Βέλεθ ήταν και αυτός ένα πρόσωπο που προσέφερε στο «τριφύλλι». Μάλιστα, ο κεντρικός αμυντικός των «πράσινων», είχε τρεις τελικές, ενώ στις εναέριες μονομαχίες είχε την υπεροχή κατά κράτος των αντιπάλων του.

Ο Αϊτόρ, ενώ στο ξεκίνημα του αγώνα έδειξε πως πατάει καλά και έχει... ρυθμό για να συνεισφέρει στην ομάδα δεν κατάφερε να κάνει γκολ, ούτε στην φάση του δεύτερου ημιχρόνου στο 62ο λεπτό όταν βρέθηκε, υπό πολύ καλές προϋποθέσεις, απέναντι στον τερματοφύλακα του ΠΑΣ και στη συνέχεια έστειλε την μπάλα απογοητευτικά άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο μπορούμε να πούμε πως γενικότερα, «δεν πήγε» στον Παναθηναϊκό, καθώς η δημιουργία της ομάδας ήταν περιορισμένη. Βέβαια και η καταρρακτώδης βροχή στο δεύτερο μισό του αγώνα (με μεγαλύτερη ένταση στο τέλος) δεν βοήθησε την προσπάθεια της αθηναϊκής ομάδας.
ipiccy_image_9_3.jpg

Αφού λοιπόν δόθηκε συνέχεια στο αρνητικό σερί του Παναθηναϊκού στα Γιάννενα και η ομάδα γυρίζει στην Αθήνα με (σχεδόν)… άδεια χέρια, καθώς δεν είναι καθόλου ευχάριστο το γεγονός πως πήρε τους ελάχιστους βαθμούς που θα μπορούσε στην Ήπειρο, όλα παίζονται στη Λεωφόρο. Το τελευταίο γκολ στο πρωτάθλημα το έχει πετύχει το Φεβρουάριο του 2018 και αυτό έχει μπει από πόδια αντιπάλου. Το τελευταίο «πράσινο» γκολ μας γυρίζει πίσω στο Φεβρουάριο του 2017, με τον Μάρκους Μπέργκ. Αυτό σημαίνει πως παίκτης του Παναθηναϊκού έχει να βάλει γκολ στον ΠΑΣ Γιάννενα 484 ολόκληρα αγωνιστικά λεπτά.

Αλλά για να μην λέμε μόνο τα αρνητικά του Παναθηναϊκού, ο ΠΑΣ Γιάννινα διατρέχει και αυτός το δικό του σερί στα εντός έδρας παιχνίδια, όντας αήττητος το 2022 στους «Ζωσιμάδες». Το νέο έτος, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Ατρόμητος έχουν φύγει με το βαθμό, ενώ η Λαμία, ο Άρης, ο Απόλλων Σμύρνης και ο Ιωνικός έχουν φύγει με… κατεβασμένα τα κεφάλια. Στο ίδιο διάστημα έχει δεχτεί μονάχα 2 γκολ από Ολυμπιακό και Ατρόμητο.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στην κόκκινη κάρτα που δέχτηκε ο Χουάνκαρ φυσικά. Είναι ξεκάθαρο πως ο Ισπανός αμυντικός δεν έχει καμία πρόθεση να χτυπήσει τον αντίπαλο. Αντικανονική παράβαση υπάρχει, αλλά όχι με πρόθεση και ο παίκτης του Παναθηναϊκού θα έπρεπε να έχει δει την κίτρινη κάρτα στην χείριστη των περιπτώσεων.

Φαίνεται όμως πως ο Ούγγρος διαιτητής της αναμέτρησης, Ίστβαν Βαντ, είχε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Σε παρόμοια φάση, στο 18ο λεπτό της αναμέτρησης σε μια μονομαχία του Ρούμπεν Πέρεθ με τον Περέα, ο Κολομβιανός επιθετικός των γηπεδούχων χτυπάει άθελα του στο πρόσωπο τον παίκτη του Παναθηναϊκού. Το παράδοξο; Όχι απλά δεν έδειξε κάποια κάρτα στον παίκτη του ΠΑΣ, αλλά καταλόγισε αμυντικό φάουλ στον μέσο του «τριφυλλιού». Η συγκεκριμένη φάση έγινε λίγα μέτρα μπροστά από τον Γιοβάνοβιτς. Ο τεχνικός των «πράσινων» όταν αντιλήφθηκε την απόφαση του διαιτητή έγινε έξαλλος και διαμαρτυρήθηκε έντονα, πράγμα που δεν μας έχει συνηθίσει.
ipiccy_image_10_2.jpg

Ακόμη μια επίμαχη φάση όπου μας δείχνει πως υπήρχαν δύο μέτρα και δύο σταθμά, είναι το πολύ σκληρό φάουλ που γίνεται στον Παλάσιος στο 86ο λεπτό, από τον Κάργα ο οποίος έχει παρατηρηθεί ήδη με κίτρινη κάρτα και θα έπρεπε να αντικρίσει δεύτερη για σκληρό μαρκάρισμα. Ούτε σε αυτή την περίπτωση όμως δεν έγινε κάποια κίνηση από τον διαιτητή. Και αναφέρομαι στο συγκεκριμένο κομμάτι, γιατί στην περίπτωση του Χουάνκαρ, ο Βαντ, βγάζει με μεγάλη ευκολία την κόκκινη κάρτα από την τσέπη και αφήνει με 10 παίκτες την ομάδα του Παναθηναϊκού. Εκεί βέβαια το πράγμα… χάθηκε από το ρέφερι και στο χορτάρι επικρατούσε μια... αναμπουμπούλα μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων. Ο VAR έκανε τρίλεπτη εξέταση στο βίντεο και πήρε την απόφαση να μην καλέσει καν τον πρώτο διαιτητή να δει τη φάση. Η ευθύνη λοιπόν είναι μοιρασμένη.

Όλα αυτά μάλιστα, μια εβδομάδα πριν το «αιώνιο» ντέρμπι στη Λεωφόρο με τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Χουάνκαρ και θα πρέπει να βρει μια… αναγκαστική λύση σε μια νευραλγική θέση για το «τριφύλλι».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0