Football Talk

ΑΕΚ: Ναι, το ματς με τον Άρη στο ΟΑΚΑ είναι… τελικός

ΑΕΚ: Ναι, το ματς με τον Άρη στο ΟΑΚΑ είναι… τελικός
Η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Άρη στο Στάδιο (19:30 – CosmoteTV 1) σε ένα κομβικό αγώνα με… θέα την Ευρώπη.

Με γνώμονα ότι ο Παναθηναϊκός έχει δυο δρόμους μπροστά του για να πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο (Κύπελλο και Πρωτάθλημα), επί της ουσίας η ΑΕΚ με τον Άρη θα μονομαχήσουν στο πρωτάθλημα για μία θέση που θα τους δώσει το δικαίωμα να παίξουν στην Ευρώπη το καλοκαίρι.

Απόψε στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Άρη σε ένα παιχνίδι κομβικό και για τους δύο. Ούτε η ΑΕΚ, αλλά ούτε και ο Άρης έχουν γευτεί τις τρεις πρώτες αγωνιστικές των πλέι οφ τη νίκη. Αμφότεροι φέρουν από μία ήττα και δυο ισοπαλίες. Θεωρητικά η ΑΕΚ έχει βγάλει πιο δύσκολο πρόγραμμα και δυο εκτός έδρας παιχνίδια σε Λεωφόρο και Καραϊσκάκη, ενώ παράλληλα είναι, αυτή τη στιγμή, στην 3η (ευρωπαϊκή) θέση με 48 βαθμούς, έναν παραπάνω από τον Παναθηναϊκό και τον Άρη που ακολουθούν.

Απίστευτα σημαντική λοιπόν η αποψινή μάχη του ΟΑΚΑ και για την ΑΕΚ και για τον Άρη. Μία ΑΕΚ πάντως, η οποία, όπως έδειξε στο Καραϊσκάκη δείχνει σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Όμως αυτό που της λείπει είναι από τη μία οι νίκες, από την άλλη η σταθερότητα. Ο δε Άρης συνεχίζει να δυσκολεύεται στο γκολ και έφερε δεύτερο σερί 0-0 στην έδρα του με τον ΠΑΣ, μετά το ίδιο αποτέλεσμα με τον Παναθηναϊκό στο Χαριλάου.

Εφόσον η ΑΕΚ πάρει το παιχνίδι θα φύγει 4 βαθμούς από τον Άρη και θα αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα για την Ευρώπη, ενώ παράλληλα θα πάρει ψυχολογία, που ο αντίπαλός της θα χάσει.

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος δεν υπολογίζει σε αυτό το παιχνίδι τους Σιμόες, Ανσαριφάρντ. Αντίθετα επιστρέφουν οι Τζαβέλλας και Γέβτιτς, ενώ στην αποστολή είναι και ο Μάνταλος, ο οποίος μέσα στην εβδομάδα έχασε κάποιες προπονήσεις.  

Οσον αφορά τα πλάνα του τεχνικού της ΑΕΚ το 4-2-3-1 είναι το πιο πιθανό σύστημα να εμπιστευτεί ξανά. Στο τέρμα θα είναι ο Στάνκοβιτς, δεξί μπακ θέση διεκδικούν Ρότα και Μισελέν, ενώ αριστερά Μοχαμάντι και Χατζισαφί. Στα στόπερ πάλι παίζονται οι θέσεις με τους Βράνιες, Μήτογλου και Τζαβέλλα να διεκδικούν τις δυο που υπάρχουν. Από εκεί και πέρα τα πράγματα δείχνουν πιο ξεκάθαρα. Αμυντικά χαφ θα είναι οι Σιμάνσκι και Κριχόβιακ. Τριάδα μπροστά ο Γκαρσία δεξί εξτρέμ, ο Τσούμπερ αριστερό και 10άρι ο Άμραμπατ, με τους Γέβτιτς και Μάνταλο να… απειλούν τον Μαροκινό. Στην κορυφή εννοείται ο Αραούχο.

Θοδωρής Καρβουνιάρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0