Football Talk

Ιωνικός: Η μάχη της παραμονής που έγινε… παιχνιδάκι! (video)

Ιωνικός: Η μάχη της παραμονής που έγινε… παιχνιδάκι! (video)

Μπορεί στην είσοδό του στα play out, ο Ιωνικός να είχε ένα μαξιλαράκι ασφαλείας από τις θέσεις των μπαράζ και του υποβιβασμό. Όμως, μετά από μόλις τρία 90λεπτα, η ομάδα της Νίκαιας είναι η καλύτερη του μίνι πρωταθλήματος.

Γράφει ο Νότης Χάλαρης

Το BN Sports σας είχε εξηγήσει ποιο είναι το διάστημα-«φωτιά» για τον Ιωνικό. Οι δυσκολίες που κρύβει η διαδικασία των play out και πόσα προβλήματα μπορεί να προσφέρει η κακή παράδοση με τη Λαμία, σε συνδυασμό με τον ανεβασμένο Ατρόμητο και τον πάντα, επικίνδυνο, Απόλλων Σμύρνης. Και όμως, οι Νικαιώτες πέτυχαν το καλύτερο σενάριο σε όλο αυτό.

Οι τρεις πρώτες αγωνιστικές των play out, έφεραν την ομάδα της Νίκαιας αντιμέτωπη με τις τρεις καλύτερες ομάδες της διαδικασίας. ΟΦΗ, Βόλος ΝΠΣ και Αστέρας Τρίπολης. Αμφότερες μέχρι τελευταία στιγμή πάλευαν με τον ΠΑΣ Γιάννινα για να μπουν στα play off και ο πρώτος το είχε καταφέρει μέχρι να επιστραφούν οι πέντε βαθμοί στους Γιαννιώτες.

Ο Ιωνικός όχι απλά άντεξε απέναντι σε αυτές αλλά το κατάφερε αήττητος μεν και με τους επτά από τους εννιά διαθέσιμους βαθμούς στο τσεπάκι του δε. Και είναι συγκλονιστικό αν αντιληφθεί κάποιος, ότι ΟΦΗ και Αστέρα τους είχε εκτός (!), και εκεί πήρε τους έξι βαθμούς. Κάτι που θα είχε καταφέρει και με τον Βόλο αν δεν δεχόταν την ολική ανατροπή.

Ας τα πάρουμε με την σειρά όμως. Την επόμενη αγωνιστική, ο Ιωνικός φιλοξενεί τη Λαμία. Υπό άλλες συνθήκες, όλοι θα περιμέναμε αυτό το ματς για να ξεκαθαρίσει το θέμα παραμονής, όμως για τους Νικαιώτες, ακόμα και με την ισοπαλία, θα τσεκάρει και μαθηματικά το εισιτήριο για την επόμενη σεζόν στα μεγάλα σαλόνια. Η διαφορά τους έχει ανοίξει στους 12 βαθμούς, με τέσσερα ματς να απομένουν.

Δηλαδή, η Λαμία θα πρέπει να κερδίσει όλα τα ματς και ο Ιωνικός να τα χάσει. Καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για ένα θαύμα ή αυτοκτονία αντίστοιχα, όμως οι Νικαιώτες έχουν την ευκαιρία να καθαρίσουν τα πάντα την επόμενη αγωνιστική. Αυτό, εκτός από την ικανοποίηση της επίτευξης του βασικού στόχου, θα φέρει ηρεμία και τροφή για… σχεδιασμό ενόψει της νέας χρονιάς, δεδομένου πως δύο με τρεις ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα (Άοσμαν, Λένις και Μάντζης).

Πάμε στο αγωνιστικό θέμα. Εκεί όπου ο Ιωνικός δίνει μαθήματα… παραμονής σε όλες τις ομάδες, καθώς έκανε τη μάχη της επιβίωσης, ένα απλό… παιχνίδι δίχως να έχει μπει στην τριάδα-«φωτιά». Και αυτό είναι το ωραίο και… μάγκικο. Ότι η ομάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις ομάδες που είναι κάτω από αυτή και απειλούν, με μεγάλη διαφορά αλλά και ασφάλεια στο 95%. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα και την ηρεμία που θα κοιτάξει τις συγκεκριμένες αναμετρήσεις αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και το βασικότερο.

Ο Ιωνικός, μαζί με τον Ατρόμητο (που έχει σχεδόν διπλάσιο μπάτζετ), είναι οι μόνες αήττητες ομάδες των play out αυτή τη στιγμή. Αμφότεροι έχουν συλλέξει επτά βαθμούς ενώ για τους Νικαίωτες, ο Βασίλης Μάντζης βρίσκεται στην κορυφή των σκόρερ με τέσσερα γκολ και τρία ματς. Για το «κερασάκι», η ομάδα του Σπανού οφείλει να κλειδώσει και μαθηματικά την παραμονή κόντρα στη Λαμία. Όχι για να μην μπει σε περιπέτειες αλλά για να αρχίσει τον σχεδιασμό μία ώρα αρχύτερα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0