Football Talk

Ας ξορκίσει επιτέλους τα… δαιμόνια στους «Ζωσιμάδες» και τα υπόλοιπα από εβδομάδα! (video)

Ας ξορκίσει επιτέλους τα… δαιμόνια στους «Ζωσιμάδες» και τα υπόλοιπα από εβδομάδα! (video)

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στα Γιάννενα για να αντιμετωπίσει τον… κακό του δαίμονα, με αυτοσκοπό να βάλει «τέλος» στο αρνητικό σερί στους Ζωσιμάδες!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Πράξη τέταρτη στα Γιάννενα για τον Παναθηναϊκό, όπου θα αντιμετωπίσει τον… κακό του δαίμονα. Οι «πράσινοι» μετά από τη νίκη της περασμένης αγωνιστικής, απέναντι στον ΠΑΟΚ στη «Λεωφόρο», έχουν αποδείξει πως μπορούν και αποτελούν κίνδυνο για όλες της ομάδες. Στο μίνι πρωτάθλημα των Play Off βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογικής συγκομιδής με πέντε βαθμούς (1 νίκη, 2 ισοπαλίες), πίσω από τον «Δικέφαλο του Βορρά», ο οποίος έχει έξι βαθμούς (2 νίκες, 1 ήττα).

Τα κατεβασμένα κεφάλια και το τελευταίο «χαμόγελο»

Στην τελευταία επίσκεψη στα Γιάννενα ο Παναθηναϊκός έφυγε με κατεβασμένο το κεφάλι, καθώς ένα γκολ στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης έκρινε το παιχνίδι, με το «τριφύλλι» να μην μπορεί καν να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή. Ωστόσο, γνωρίζουμε πως η ομάδα του Γιοβάνοβιτς, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν είχε πρόβλημα με τα εκτός έδρας ματς και δη, τα παιχνίδια στην επαρχία.


ipiccy_image_6_4.jpg
Εκτός όλων των παραπάνω, αν ψάξουμε στο… πράσινο καλεντάρι η τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού στα Γιάννενα, μας γυρίζει πίσω στο Φεβρουάριο του 2016, όταν στον πάγκο της ομάδας βρισκόταν ο Αντρέα Στροματσόνι και στην κορυφή της επίθεσης ο Μάρκους Μπέργκ. Με δύο γκολ του Σουδού, στο 82’ και το 90+1’, σφράγισε το διπλό για το «τριφύλλι». Έκτοτε, μετράει 6 ήττες και μία ισοπαλία, σε όλες τις διοργανώσεις. Όσον αφορά αμιγώς το πρωτάθλημα, μετράει 4 ήττες (οι τρεις με 1-0) και μια ισοπαλία.

Να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ ο Παναθηναϊκός και να γυρίσει με το τρίποντο

Είναι απογοητευτικό το συγκεκριμένο στατιστικό και είναι η καλύτερη ευκαιρία για να μπει ένα «τέλος» σε αυτό το αρνητικό σερί. H ομάδα του Ηρακλή Μεταξά, τα πηγαίνει καλά στα εντός έδρας παιχνίδια, καθώς και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είχε πετύχει 7 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες (από Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ). Ακόμη και στα παιχνίδια των Play Off, οι Ηπειρώτες αποδεικνύουν πως άξιζαν την επιστροφή βαθμών και η αγωνιστική τους εικόνα τους δικαιώνει. Έχει κατορθώσει να κρατήσει δύο ισοπαλίες με Ολυμπιακό και Άρη (1-1 στα Γιάννενα και 0-0 στο Βικελίδης αντίστοιχα) και μία ήττα (από ΠΑΟΚ στην Τούμπα). Το γεγονός αυτό κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για νίκη.

Από την αποστολή θα λείπουν εκτός των Λούντκβιστ και Μακέντα (ο οποίος επέστρεψε στις προπονήσεις), ο Λούκας Βιγιαφάνιες που κάνει… αγώνα δρόμου για να προλάβει το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και τον Καρλίτος που ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στη γάμπα και δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί. Αυτό σημαίνει πως στην κορυφή της επίθεση ο Γιοβάνοβιτς δεν έχει επιλογές και ο Φώτης Ιωαννίδης είναι η μοναδική επιλογή.

Αναμενόμενα οι γηπεδούχοι θα δώσουν την κατοχή της μπάλας στον Παναθηναϊκό και θα ψάξουν μπαλιές στην αντεπίθεση με τον Περέα να αποτελεί το μεγαλύτερο του όπλο. Ο Κολομβιανός επιθετικός είναι εκρηκτικός και αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της ομάδας του.

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και την αγωνιστική υπεροχή που έχει και να το χρησιμοποιήσει ως όπλο του για να σπάσει την… κατάρα στους «Ζωσιμάδες» να μαζέψει το τρίποντο και να γυρίσει στην Αθήνα για το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (17/4).

ΥΓ. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να αποδείξει πως έχει σκοπό την έξοδο στην Ευρώπη, όπως και τον τίτλο της πιο φορμαρισμένης ομάδας. Είναι σημαντική η νίκη και θα είναι ένα πολύ δυνατό, ψυχολογικό… boostάρισμα, εν όψει του «ντέρμπι αιωνίων» την ερχόμενη Κυριακή.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0