Football Talk

ΟΦΗ – Απόλλων Σμύρνης 1-2: Νίκη – ανάσα για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» που ελπίζει ακόμα (video)

ΟΦΗ – Απόλλων Σμύρνης 1-2: Νίκη – ανάσα για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» που ελπίζει ακόμα (video)

Πολύ σημαντικό τρίποντο στην μάχη για παραμονή πήρε ο Απόλλων Σμύρνης στην Κρήτη εναντίον του ΟΦΗ, για την 3η αγωνιστική των play out της Super League.

Δεν παραδίνεται τόσο εύκολα ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος μετά τη νίκη επί του Παναιτωλικού, βρήκε ακόμα ένα τρίποντο στην έδρα του ΟΦΗ και δείχνει να έχει «σφυγμό». Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ευκαιρίες που της δόθηκαν και έτσι μείωσε την διαφορά από την προτελευταία Λαμία στους δύο βαθμούς.


1ο ημίχρονο

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με μια αμφισβητούμενη φάση, καθώς οι παίκτες του Απόλλωνα διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι στο 4’. Ο Νίκο Μαρτίνες έκανε ένα σουτ εκτός περιοχής, με τη μπάλα να βρίσκει στο χέρι στήριξης του Βούρου. Ο Τζοβάρας συμβουλεύτηκε το βίντεο και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.


Οι Κρητικοί είχαν την υπεροχή καθόλη τη διάρκεια του ημιχρόνου, αλλά έπεσαν πάνω σε ένα εξαιρετικό Σορκάν, ο οποίος κράτησε όρθια την ομάδα του όποτε χρειάστηκε. Έτσι, οδηγηθήκαμε στην φάση του 45+3’, με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να ανοίγει το σκορ. Συγκεκριμένα, ο αρχηγός του Απόλλωνα, Φατιόν, με ωραίο γυριστό από την μικρή περιοχή νίκησε τον Επασί.

2ο ημίχρονο

Ο Μπάμπης Τεννές με το ξεκίνημα του δεύτερου μισού επέλεξε να περάσει στον αγώνα έναν επιπλέον αμυντικό, δείγμα του ότι ήθελε να κρατήσει αυτό το πολύτιμο 1-0. Ο ΟΦΗ και πάλι ήταν ανώτερος και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 70’. Ο Λουίς Φελίπε βρέθηκε σε θέση βολής από πάσα του Νέιρα και φυσικά ο Βραζιλιάνος δεν αστόχησε.


Ωστόσο, οι παίκτες των φιλοξενούμενων είχαν ακόμα ένα… βέλος στη φαρέτρα. Στο 78’ ο Μπαλογιάννης έχασε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, δίνοντας την ευκαιρία στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» να βγει στην αντεπίθεση. Μετά από ωραία μεταφορά της μπάλας, ο Σλίβκα βρήκε το χώρο για ένα δυνατό σουτ, που νίκησε τον Επασί για δεύτερη φορά στον αγώνα.

Η φάση του αγώνα

Το γκολ του Απόλλωνα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου αναμφίβολα ήταν καθοριστικό για την έκβαση του αγώνα. Όχι μόνο έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, αλλά «έριξε» ψυχολογικά τους Κρητικούς που ως τότε είχαν τις ευκαιρίες για το γκολ.

MVP

Μπορεί να μην γράφεται το όνομά του στο πίνακα των σκορέρ, αλλά ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα, Σορκάν, ήταν ο λόγος που ΟΦΗ δεν κατάφερε να πάρει κάτι από την αναμέτρηση, κρατώντας «όρθια» την ομάδα του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Ν.Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης (54’ Μπαλογιάννης), Βούρος, Πασαλίδης (84' Βάις), Γιαννούλης, Μεγιάδο (84' Μεγιάδο), Στάικος (54’ Τοράλ), Νέιρα, Λάμπρου, Τσιλιανίδης (54’ Ντε Γκουζμάν), Φελίπε.

Απόλλων Σμύρνης (Μπ.Τεννές): Σορκάν, Ντεντάκης, Βιτλής, Άλβες, Ντομίγκες, Κάστρο, Φατιόν (64’ Τσίμπσα), Μαρτίνες (87' Φερνάντες), Σλίβκα, Ντάουντα (46’ Ρόγκνε), Ιωαννίδης (84' Εμπακόγου).

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0