Football Talk

Ο Νίκος Νταμπίζας στο bwinΣΠΟΡ FM για Εθνική Ελλάδας: «Να αποκτήσουμε μία βάση ως ελληνικό ποδόσφαιρο»

Ο Νίκος Νταμπίζας στο bwinΣΠΟΡ FM για Εθνική Ελλάδας: «Να αποκτήσουμε μία βάση ως ελληνικό ποδόσφαιρο»

Για την έλευση του Γκουστάβο Πογιέτ αλλά και το ότι πρέπει να δοθεί βάση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ανέφερε ο Νίκος Νταμπίζας μιλώντας στο bwinΣΠΟΡ FM.

Κατέγραψε συνολικά 70 συμμετοχές με το εθνόσημο της Εθνικής Ελλάδας και ήταν μέλος στην κατάκτηση του EURO το 2004.

Ο Νίκος Νταμπίζας, εκτός από τον Άλαν Σίρερ, αναφέρθηκε στο bwinΣΠΟΡ FM και στην έλευση του Γκουστάβο Παγιέτ στον πάγκο της Ελλάδας ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως πρέπει να υπάρξει μία βάση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά είπε:

«Πρέπει να μπορέσουμε να αποκτήσουμε μία βάση ως ελληνικό ποδόσφαιρο και να επιλέγονται οι κατάλληλοι προπονητές σε όλα τα ηλικιακά επίπεδα των εθνικών ομάδων. Δεν έχει να κάνει με τον σχηματισμό, αλλά με τον τρόπο παιχνιδιού. Αυτό για μένα δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία. Σίγουρα πρέπει να αποκτήσουμε ταυτότητα ως ελληνικό ποδόσφαιρο. Και ταυτότητα λέγεται αυτό που σε εκφράζει ως ποδόσφαιρο και παίζονται σε όλα τα ηλικιακά επίπεδα.

Ο προπονητής πρέπει να επιλέξει τους καλύτερους 25 παίκτες. Να τους επιλέξει και με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά, να επιλέξει τον τρόπο παιχνιδιού. Να υπάρξει στη συνέχεια σταθερότητα, τι προσδοκούμε και δεν μπορούμε ξαφνικά από την πτώση να πηγαίνουμε 30 ή 40 θέσεις. Πρέπει να υπάρξει μία σταδιακά άνοδος και αυτό πρέπει να ξεκινήσει από τα μικρά τμήματα της Εθνικής»

Πηγή: bwinSport FM

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0