Football Talk

Εσθονία – Ελλάδα 1-3: Πρώτη νίκη στο 2022, με πρωταγωνίστρια την Κόγγουλη!

Εσθονία – Ελλάδα 1-3: Πρώτη νίκη στο 2022, με πρωταγωνίστρια την Κόγγουλη!

Την πρώτη της νίκη στο 2022 πανηγύρισε η Εθνική Ελλάδος Γυναικών απέναντι στην Εσθονία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου (1-3), με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να έχει σε εξαιρετική ημέρα την Κόγγουλη και να κερδίζει με δύο γκολ διαφορά για πρώτη φορά μετά το 2019!

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Εθνική Ελλάδος Γυναικών απέναντι στην Εσθονία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να σκοράρει τρεις φορές (3-1), έχοντας ως πρωταγωνίστρια την Σοφία Κόγγουλη.

Συγκεκριμένα, η επιθετικός της Ταβανιάκο άνοιξε το σκορ στο 14ο λεπτό και επτά λεπτά μετά «διπλασίασε» τα γκολ της, πράγμα που δεν είχε πετύχει ποτέ με τα χρώματα της Εθνικής μας ομάδας.

Από εκεί και πέρα, η Εσθονία προσπάθησε να ελέγξει τον ρυθμό, αλλά στάθηκε τυχερή στο 51ο λεπτό, με την Χαμαλίδου να σημαδεύει το δοκάρι.

Κατάφερε να μειώσει στο 63ο λεπτό με την Μπανίκοβα, αλλά 13 λεπτά μετά η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Η Σαρρή έκανε το 3-1 στο 76ο λεπτό και η Εθνική μας επικράτησε για πρώτη φορά με 2 γκολ διαφορά από το 2019 και το 4-0 επί του Μαυροβουνίου.

Η νίκη αυτή φέρνει την Ελλάδα στο -3 από την 3η Ουαλία με ματς περισσότερο. Στην επόμενη αγωνιστική συναντάμε ξανά την Εσθονία (12/03) στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, ενώ το κρισιμότερο ματς με φόντο την… πρόκριση, θα δοθεί τον Σεπτέμβριο, όπου η Εθνική θα φιλοξενήσει την Ουαλία.

Οι ενδεκάδες της αναμέτρησης:

Εσθονία: Κορκ, Μέχεβετς, Όραφ, Ράαμετ, Ζλιντνίς,  Τούμ, Ρόσεν, Χιμάνεν, (70’ Ντάουτ) Μπανίκοβα, Άαρνα (64’ Λιλεμάε), Τάμικ

Ελλάδα: Χατζηχαρίστου, Παλαμά, Σιδιρά,  Νεφρού (64’ Στράτζαλη, 70’ Πούλιου), Γεωργίου, Κακαμπούκη, Μωραίτου, Μίτκου, Σαρρή, Κόγγουλη (81’ Σπυριδονίδου), Χαμαϊλίδου

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0