Football Talk

Μάντσεστερ Σίτι: Αποκαλύψεις για δωροδοκίες ανήλικων παικτών, «κρυφά» συμβόλαια και παράνομη οικονομική υποστήριξη από τα ΗΑΕ

Μάντσεστερ Σίτι: Αποκαλύψεις για δωροδοκίες ανήλικων παικτών, «κρυφά» συμβόλαια και παράνομη οικονομική υποστήριξη από τα ΗΑΕ

Το γερμανικό περιοδικό «Spiegel» έφερε στο φως αποκαλύψεις σχετικά με οικονομικές παρανομίες της Μάντσεστερ Σίτι και βάζει ξανά τους «πολίτες» στο μάτι του κυκλώνα.

Οι νέες αυτές αποκαλύψεις αφορούν παράνομες πληρωμές ανήλικων ποδοσφαιριστών, «κρυφά» συμβόλαια, αλλά και οικονομική στήριξη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Μάντσεστερ Σίτι το 2020 είχε τιμωρηθεί αρχικά από την ΟΥΕΦΑ με διετή αποκλεισμό και πρόστιμο 25 εκατομμυρίων λιρών για παράβαση κανονισμών του Financial Fair Play, αλλά στη συνέχεια δικαιώθηκε και η υπόθεση έληξε εκεί.

Βέβαια, η Premier League το Μάρτιο του 2019 είχε ξεκινήσει και εκείνη δική της έρευνα σχετικά με τα οικονομικά των «πολιτών», χωρίς ωστόσο να καταφέρει να βρει κάτι το μεμτό. Με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από το γερμανικό μέσο όμως, η Premier League ίσως αναγκαστεί να εντείνει τις έρευνές της.

100823-017-Man_City_Liverpool.jpg

Συγκεκριμένα, το «Spiegel» αναφέρει ότι η Μάντσεστερ Σίτι ανήλικοι ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίο ο Τζέιντον Σάντσο και ο Μπραχίμι Ντιαζ, δέχονταν πιέσεις για να υπογράψουν συμβόλαια, έναντι χρηματικής αμοιβής, κάτι που αποτελεί δωροδοκία και φυσικά παράβαση των κανονισμών.

Επιπλέον, αποκαλύπτεται η οικονομική σχέση του ιδιοκτήτη της ομάδας, Σεΐχη Μανσού, με εταιρεία στο Άμπου Ντάμπι, η οποία είναι χορηγός της Σίτι. Μάλιστα, αποδεικνύεται ότι η εισροή χρημάτων στα ταμεία των «πολιτών» γίνεται μέσω κρατικών πληρωμών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τέλος, η έρευνα αναφέρει ακόμα ότι ο Ρομπέρτο Μαντσίνι που διετέλεσε προπονητής στο Μάντσεστερ από το 2009 ως το 2013 λάμβανε «κρυφές» πληρωμές από σύλλογο των ΗΑΕ, τον οποίο στηρίζει οικονομικά ο Σεΐχης Μανσούρ.

c00537b0-dfee-11eb-95fc-e111a788b164.jpg

Για την ακρίβεια, την ημερομηνία που υπέγραψε συμβόλαιο με την Μάντσεστερ Σίτι, ο Μαντσίνι φαίνεται να προσλήφθηκε ως σύμβουλος στην Αλ Τζαζίρα. Έτσι, εκτός από το σχεδόν 1,5 εκατομμύριο λίρες στην Αγγλία, έπαιρνε ακόμα 1.750.000 λίρες μέσω παράνομων τριγωνικών πληρωμών.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0