Football Talk

Η Γουέστ Χαμ και η Λέστερ απέδειξαν ξανά πως οι αγγλικές ομάδες, έχουν πάψει να είναι… αφελείς! (video)

Η Γουέστ Χαμ και η Λέστερ απέδειξαν ξανά πως οι αγγλικές ομάδες, έχουν πάψει να είναι… αφελείς! (video)

Μπορεί τόσο η Γουέστ Χαμ, όσο και η Λέστερ να μην αποτελούν δύο ομάδες της Premier League με μεγάλη εμπειρία σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όμως ο τρόπος παιχνιδιού τους, τους έδωσε το δικαίωμα να ελπίζουν σε μεγάλες προκρίσεις στην ρεβάνς. Και όλα αυτά, πηγαίνοντας… κόντρα στην λογική, πως οι αγγλικές ομάδες αντιμετωπίζουν με μπλαζέ ύφος την Ευρώπη!

Πριν από περίπου μία δεκαετία, κάθε φορά που μία αγγλική ομάδα ή και περισσότερες, ξεκινούσαν την προσπάθειά τους σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση, υπήρχε η άποψη πως δεν θα φτάσει πιθανότατα μακριά, εξαιτίας της αφέλειας που υπήρχε στα… πέριξ.

Οι Άγγλοι αντιμετώπιζαν με ύφος μπλαζέ την Ευρώπη και στις περισσότερες των περιπτώσεων έμεναν εκτός συνέχειας, όπως ακριβώς δηλαδή συμβαίνει και με την Εθνική Αγγλίας, εξαιρώντας από την συζήτηση το EURO που παρήλθε πριν από μερικούς μήνες.

Ωστόσο, αν η εν λόγω άποψη δεν έχει καταρριφθεί πλήρως την τελευταία διετία, τότε πότε θα συμβεί αυτό; Μην ξεχνάμε πως πέρυσι είχαμε αγγλικό τελικό στο Champions League, ανάμεσα σε Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι και πως ταυτόχρονα είχαμε και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέχρι και το φινάλε του Europa League, όπου ηττήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι από την Βιγιαρεάλ.

Παράλληλα, κάτι ανάλογο συμβαίνει στα μεγάλα «σαλόνια» και φέτος, με Τσέλσι και Σίτι να συνεχίζουν στον θεσμό και να πλαισιώνονται από την Λίβερπουλ, την ώρα που μόνο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποκλείστηκε και πάλι από Ισπανούς, στο Όλντ Τράφορντ.

Η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στις δύο σεζόν όμως, αφορά το Europa League και το Europa Conference League. Στο πρώτο οι Άγγλοι εκπροσωπούνται από την Γουέστ Χαμ, που απέκλεισε την Σεβίλλη για να φτάσει στους «8», ενώ στο δεύτερο υπάρχει η Λέστερ, που συνεχίζει να πιστεύει πως μπορεί στο τέλος της σεζόν να κατακτήσει και τη νεοσύστατη διοργάνωση.



Αμφότερες, παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα συγκρατημένες στις αναμετρήσεις τους και δίχως να διέπονται από κάποια… αφέλεια. Τα «σφυριά» έμειναν με 10 παίκτες απέναντι στην Λυών, προηγήθηκαν αλλά και με την ισοφάριση που δέχθηκαν, δεν χάλασε το μυαλό τους, ενώ οι «αλεπούδες», αν και δεν φημίζονται για την ανασταλτική τους λειτουργία, δέχθηκαν μόλις μία εντός εστίας τελική από την Αϊντχόφεν στο Κινγκ Πάουερ.



Συνεπώς, τόσο η Γουέστ Χαμ, όσο και η Λέστερ, αποδεικνύουν έμπρακτα πως οι Άγγλοι πλέον αντιμετωπίζουν διαφορετικά και την Ευρώπη, ξεχωρίζοντας αυτή από την Premier League και τα πεπραγμένα τους εκεί.

Μένει να δούμε πόσες αγγλικές ομάδες θα έχουμε στα ημιτελικά των τριών διοργανώσεων που εκκρεμούν. Διότι η Σίτι και η Λίβερπουλ είναι φαβορί, η Τσέλσι λογικά θα αποκλειστεί από την Ρεάλ Μαδρίτης και το μέλλον των Μόγιες και Ρότζερς στα δικά τους ματς, είναι άγνωστο. Εκεί θα φανεί όντως, αν η λογική των Άγγλων έχει αλλάξει! Γιατί, με τέσσερις ομάδες στις 12 συνολικά που θα ονειρεύονται κάποιο από τα τρία τρόπαια, κανένας δεν θα μπορεί να μιλήσει για… αφέλεια!

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0