Football Talk

Europa League: Τα βρήκε σκούρα στη Γερμανία η Μπαρτσελόνα, άντεξε η Γουέστ Χαμ! (video)

Europa League: Τα βρήκε σκούρα στη Γερμανία η Μπαρτσελόνα, άντεξε η Γουέστ Χαμ! (video)

Μπορεί η Μπαρτσελόνα να μοιάζει το απόλυτο φαβορί, τόσο για πρόκριση, όσο και για κατάκτηση του Europa League, αλλά η Άιντραχτ Φρανκφούρτης δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση, με το τελικό 1-1 να αφήνει μάλλον ικανοποιημένους τους… Καταλανούς. Την ίδια ώρα, η Γουέστ Χαμ άντεξε με 10 παίκτες για ένα ημίχρονο και δεν έχασε από την Λυών (1-1), ενώ η Μπράγκα επικράτησε ευκολότερα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ της Ρέιντζερς (1-0).

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από τις αναμετρήσεις του Europa League για να διαπιστώσουμε πως σε τέτοιου είδους ματς, δεν υπάρχουν φαβορί, δεν υπάρχει. Η Μπαρτσελόνα έμεινε στο 1-1 στην Φρανκφούρτη, η Γουέστ Χαμ με την Λυών ήρθαν ισόπαλες στο Λονδίνο με το ίδιο σκορ, ενώ η Μπράγκα έγινε η μοναδική ομάδα στην 8άδα του θεσμού, που επικράτησε στον πρώτο ημιτελικό!

Με μεγάλες προσδοκίες αναμέναμε τις πρώτες αναμετρήσεις των προημιτελικών του Europa League στην φάση των «8», όμως αυτό που είδαμε στα πρώτα ημίχρονα και των τριών παιχνιδιών που έκλειναν το πρόγραμμα, ήταν κόντρα σε κάθε πρόβλεψη.

Και όλα αυτά διότι, ούτε η Μπαρτσελόνα κατάφερε να πάρει προβάδισμα και να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο πρώτο 45άλεπτο, αλλά ούτε και η Γουέστ Χαμ με την Λυών έπαιξαν με τέτοιον τρόπο ώστε να καταφέρουν να βάλουν την μπάλα στο πλεχτό, με τους γηπεδούχους να βλέπουν τον Κρέσγουελ να αποβάλλεται στο τέλος του πρώτου μέρους και να παρατάσσονται στην επανάληψη με αριθμητικό μειονέκτημα.

Όσον αφορά τους «μπλαουγκράνα», ο απόλυτος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Τσάβι στο εναρκτήριο ημίχρονο ήταν αδιαμφισβήτητα ο Φεράν Τόρες, ο οποίος στο 4ο λεπτό δεν κατάφερε να απλοποιήσει την κατάσταση για την ομάδα του, ενώ το ίδιο συνέβη και στο 19’, με την πάσα του στον Ομπαμεγιάνγκ να μην γίνεται ασίστ, εξαιτίας του κακό τελειώματος που έλαβε χώρα από τον Γκαμπονέζο.

Από την άλλη πλευρά, η καλύτερη στιγμή της Άιντραχτ Φρανκφούρτης έγινε στο 43’, με τον Γιοβάνοβιτς να ζητά πέναλτι, αλλά τον VAR να μην υποδεικνύει καμία παράβαση.

Έχοντας λοιπόν ως απολογισμό του πρώτου μέρους από τα δύο ντέρμπι την «λευκή» ισοπαλία, την διαφορά έκανε το ματς της Μπράγκα με την Ρέιντζερς, το οποίο είχε δύο γκολ, με το ένα να μετρά και το άλλο να ακυρώνεται.

Ο Όρτα άνοιξε το σκορ στο 26’, αλλά η τεχνολογία κόπασε τους πανηγυρισμούς, αλλά στο 40ο λεπτό, δεν συνέβη το ίδιο. Ο Ρουίς έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του και έκανε τους Σκωτσέζους να αναζητήσουν την ισοφάριση στην επανάληψη, ώστε να πάρουν εκείνοι το πάνω χέρι για την ρεβάνς.

Τηρουμένων των αναλογιών, έμοιαζε μαθηματικά βέβαιο πως η εικόνα των αναμετρήσεων δεν θα ήταν η ίδια και με την έναρξη των δευτέρων και καθοριστικότερων ημιχρόνων. Σε αυτή την περίπτωση, τα προγνωστικά… επιβεβαιώθηκαν!

Αναλυτικότερα, η πρώτη που άνοιξε λογαριασμό στο δεύτερο μέρος, ήταν η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία προηγήθηκε στο 48ο λεπτό, με φοβερό σουτ του Κνάουτ, στο οποίο δεν ήταν δυνατό να έχει αντίδραση ο Τερ Στέγκεν.


Οι Γερμανοί συνέχισαν να πιέζουν, με τον Λίντστρομ να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 50’ με σουτ εντός περιοχής, αλλά όταν η Μπαρτσελόνα αισθάνθηκε πως κινδυνεύει, έβγαλε αντίδραση και ισοφάρισε με τον Φεράν Τόρες, που εξιλεώθηκε για τις δύο προηγούμενες ενέργειές του στο 66’ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Επιπλέον στο 78ο λεπτό ο Τούτα αντίκρισε κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη), με αποτέλεσμα να χάνει την ε


Την ίδια ώρα, κόντρα στην ροή του ματς, αναλογικά με την τροπή που είχε πάρει η αναμέτρηση, η Γουέστ Χαμ άνοιξε το σκορ κόντρα στην Λυών, χάρη στο δεύτερο συνεχόμενο γκολ του Μπόουεν σε όλες τις διοργανώσεις αλλά δεν άντεξε…


Ισοφαρίστηκε στο 67’ από τον Εντομπελέ, αλλά όπως και να έχει, διατήρησε τις ελπίδες της για πρόκριση στην ρεβάνς της Γαλλίας!


Αντιθέτως, στην αναμέτρηση της Μπράγκα το 1-0 διατηρήθηκε, καθώς οι Πορτογάλοι είδαν τους φιλοξενούμενους να ολοκληρώνουν το ματς με μηδέν τελικές εντός εστίας.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα των πρώτων προημιτελικών του Europa League:

Λειψία – Αταλάντα 1-1 (58 αυτ. Ζαπακόστα – 17’ Μουριέλ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Μπαρτσελόνα 1-1 (48΄ Κνάουφ – 66’  Φεράν Τόρες)

Γουέστ Χαμ – Λυών 1-1 (52΄ Μπόουεν – 66’ Εντομπελέ)

Μπράγκα – Ρέιντζερς 1-0 (40’ Ρουίς)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0