Football Talk

Φέγενορντ - Σλάβια Πράγας 3-3: Ο «απόλυτος» αγώνας στο Ντε Κάιπ! (video)

Φέγενορντ - Σλάβια Πράγας 3-3: Ο «απόλυτος» αγώνας στο Ντε Κάιπ! (video)
Μια αναμέτρηση σπάνιας ομορφιάς μας χάρισαν Φέγενορντ και Σλάβια Πράγας, με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν μαζί έξι γκολ για το τελικό 3-3, παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο και δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες.

Ένας σπουδαίος αγώνα εξελίχθηκε στο Ντε Κάιπ, με Φέγενορντ και Σλάβια Πράγας να... μένουν στο 3-3, παρουσιάζοντας μοναδικό ποδοσφαιρικό θέαμα.

 


Η Φέγενορντ μπήκε πιο δυνατά στο αγώνα και κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, δημιουργώντας συνεχώς επικίνδυνες ευκαιρίες. Άνοιξε νωρίς το σκορ με τον Σινιστέρα, ο οποίος με ωραίο τελείωμα «εκτέλεσε» τον Κολάρ για να βάλει μπροστά την ομάδα του.

 

Οι Ολλανδοί δεν αρκέστηκαν στο προβάδισμα, συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό. Ο Κεκτσού έφτασε πολύ κοντά σε δεύτερο γκολ στο 19’ αλλά είδε το δυνατό σουτ του να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μαλάσια να απειλήσει, με το μακρινό σουτ του να περνάει λίγα εκατοστά δίπλα από την εστία της Σλάβια.

Όμως, κόντρα στην ροή του αγώνα οι Τσέχοι βρήκαν γκολ στο 42’ με τον Πίτερ Ολαγίνκα, ο οποίος με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μαρτσιάνο. Η απόφαση του διαιτητή να επικυρώσει το γκολ, όμως, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στον πάγκο της Φέγενορντ, μιας και ορθώς ζητούσαν να ακυρωθεί ως offside. Λίγο πριν η μπάλα περάσει την γραμμή, ο Σορ, ο οποίος ήταν εμφανώς εκτεθειμένος, την βρήκε με το πόδι του, με τον βοηθό όμως να μην δίνει κάτι (θυμίζουμε πως δεν υπάρχει VAR στο Europa Conference League).

Τα αίματα «άναψαν» για τα καλά με τον σκόρερ να φαίνεται ιδιαίτερα εκνευρισμένος και ανθρώπους της Φέγενορντ κυρίως να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και να διαμαρτύρονται στον διαιτητή του αγώνα, Χαλίλ Ουμούτ Μέλερ. Ο Τούρκος, μόλις η κατάσταση ηρέμησε, άρχισε να… μοιράζει κάρτες, με έναν συνεργάτη του Άρνε Σλοτ να βλέπει απευθείας την κόκκινη.

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν πιο ισορροπημένο, με την Σλάβια να παίρνει θάρρος από το γκολ που πέτυχε και να εμφανίζεται αρκετά βελτιωμένη. Μάλιστα, στο 67’ θα «πάγωνε» το Ντε Κάιπ, με τον Σορ να εκμεταλλεύεται την σέντρα του Σχρανζ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Το σκορ αυτό όμως δεν έμεινε για πολύ. Οι Ολλανδοί απάντησαν στο 74’ με μια παρόμοια φάση, με τον Σένεσι μετά από ασίστ του Ντέσερς και έφεραν ξανά τον αγώνα σε ισορροπία. Δεν έμειναν όμως μόνο εκεί. Οι γηπεδούχοι θα ολοκλήρωναν την ανατροπή στην ανατροπή στο 86’ χάρις το… δώρο του Κολάρ, ο οποίος δεν υπολόγισε καλά την πορεία της μπάλας από την εκτέλεση φάουλ του Κεκτσού.

Ο αγώνας στα τελευταία λεπτά είχε αποκτήσει μια «άγρια» ομορφιά, με την Σλάβια να προσπαθεί να βρει και τρίτο γκολ αλλά και την Φέγενορντ να μην έχει διάθεση να παίξει αμυντικά. Οι γηπεδούχοι τελικά το πλήρωσαν. Ο Τραορέ στο πέμπτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τακουνάκι, «χαρίζοντας» με... buzzer-beater μια σπουδαία ισοπαλία στην Σλάβια!

Όλα σε ισορροπία λοιπόν, με την πρόκριση πλέον να κρίνεται στην Τσεχία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Φέγενορντ (Άρνε Σλοτ): Μαρτσιάνο, Μαλάσια, Σένεσι, Τράουνερ, Κεκτσού (89’ Χέντριξ), Όρσνες, Τιλ (64’ Τούρνστρα), Σινιστέρα, Λίνσεν (64’ Ντέσερς), Νέλσον (77’ Γιαχανμπάκς)

Σλάβια Πράγας (Γίντριχ Τρπισόφσκι): Κολάρ, Μπα, Κουντέλα, Καχαράμπα, Ντόρλεϊ, Ταλοβιέροφ (66’ Λινγκρ), Χόλες (90+1’ Μάντσεν), Σχρανζ, Τραορέ, Ολαγίνκα (83’ Τεκλ), Σορ

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0