Football Talk

Λειψία – Αταλάντα 1-1: Δοκάρια και… Μούσο, άφησαν τα πάντα ανοιχτά για την ρεβάνς στο Μπέργκαμο! (video)

Λειψία – Αταλάντα 1-1: Δοκάρια και… Μούσο, άφησαν τα πάντα ανοιχτά για την ρεβάνς στο Μπέργκαμο! (video)

Μπορεί η Αταλάντα να προηγήθηκε στην Γερμανία απέναντι στην Λειψία, όμως οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να φτάσουν σε μία επική ανατροπή, που θα τους έδινε πλεονέκτημα για την πρόκριση στους «4» του Europa League! Ωστόσο, τα δοκάρια και ο εξαιρετικός Μούσο, κράτησαν το ματς στην ισοπαλία (1-1) και όλα θα κριθούν στο Μπέργκαμο!

Μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη φάνηκε αρχικά πως μπορούσε να πανηγυρίσει η Αταλάντα στην Γερμανία απέναντι στην Λειψία, με τους Ιταλούς που απέκλεισαν τον Ολυμπιακό να προηγούνται, αλλά να προδίδονται από την ανασταλτική τους λειτουργία! Οι Γερμανοί άλλωστε ισοφάρισαν, είχαν δύο δοκάρια, έχασαν πέναλτι και στο τέλος της ημέρας, μπορούν να αισθάνονται πως αδικούνται από το τελικό 1-1!

 

Αναλυτικότερα, το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να ελέγξουν τον ρυθμό, αλλά τους φιλοξενούμενους να έχουν την ουσία, καθώς πήραν προβάδισμα στο 17ο λεπτό, με τον Μουριέλ, ο οποίος βρήκε δίχτυα για  δεύτερη φορά στα τελευταία τρία ματς της ομάδας του Γκασπερίνι στον θεσμό!


Εν συνεχεία, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν απάντηση, αλλά στάθηκαν άτυχοι στο 24’, όταν ο Αντρέ Σίλβα σούταρε αλλά η προσπάθειά του κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Μούσο, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Πάσαλιτς έχασε την ευκαιρία να κάνει δύο τα γκολ της ομάδας του, καθώς νικήθηκε από τον γκολκίπερ της Λειψίας από κοντά.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Λειψία ήταν υποχρεωμένη να κυνηγήσει την ισοφάριση, αλλά ο Αντρέ Σίλβα αστόχησε στο 58ο λεπτό στο πέναλτι που ανέλαβε να εκτελέσει, με τον Μούσο να αντιδρά εξαιρετικά.

Ο Αργεντίνος γκλοκίπερ έμοιαζε ανίκητος, αλλά στην επιστροφή της μπάλας, ο Ζαπακόστα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, με την συμβολή Ανχελίνο και ισοφάρισε σε 1-1!


Από εκεί και πέρα, αμφότερες προσπάθησαν να μην χάσουν και τα κατάφεραν, με τις καλές στιγμές να περιορίζονται αισθητά, πλην του δοκαριού της Λειψίας με τον Σομποσλάι στο 82’, και τις δύο αντιπάλους να αφήνουν όλα τα σενάρια της πρόκρισης ανοιχτά, για την ρεβάνς στο Μπέργκαμο σε μία εβδομάδα.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάσι, Γκβάρντιολ (73΄ Χάλστενμπεργκ), Ορμπάν, Κλόστερμαν, Ανχελίνο, Καμπλ, Λάιμερ, Χένρικς (87’ Μουκιέλε), Όλμο, Ενκουνκού (87΄ Ράμος), Αντρέ Σίλβα (62΄ Φόρσμπεργκ)

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Μούσο, Ντε Ρουν, Ντεμιράλ, Παλομίνο, Χατεμπόερ, Κουπμάινερς, Φρόιλερ (67΄ Μίραντσουκ), Ζαπακόστα (89' Πετσέλα), Πεσίνα (61’ Σκαλβίνι), Πάσαλιτς (62΄ Μπογκά), Μουρίελ (62’ Ζαπάτα)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0