Football Talk

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Όταν τα κορεό των «αετών» αφήνουν την Ευρώπη με το στόμα ανοικτό (video)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Όταν τα κορεό των «αετών» αφήνουν την Ευρώπη με το στόμα ανοικτό (video)

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Μπαρτσελόνα για τα προημιτελικά του Europa League και οι φίλοι της αναμένεται να κατακλύσουν την Ντόιτσε Μπανκ Αρίνα, χαρίζοντας μας μερικές ακόμα μαγικές εικόνες, ανάλογες του παρελθόντος.

Οι οπαδοί των «αετών» είναι γνωστοί για την καυτή ατμόσφαιρα που δημιουργούν στα παιχνίδια της ομάδας τους και σίγουρα ετοιμάζουν κάτι φαντασμαγορικό για το βράδυ της Πέμπτης (7/4), όταν και το χορτάρι του γηπέδου θα πατήσουν τα «αστέρια» της Μπαρτσελόνα. Οι εικόνες από προηγούμενες βραδιές άλλωστε κάτι τέτοιο μαρτυρούν.

Το 2018 λίγο πριν την έναρξη του αγώνα κόντρα στην Λάτσιο, οι οπαδοί σχημάτισαν το 1980 ως αναφορά στην χρονιά που η Άιντραχτ κατέκτησε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ενώ από δίπλα δέσποζε ένας κίτρινος αετός.

maxresdefault_23.jpg

Λίγες ημέρες μετά τους «λατσιάλι» στην Φρανκφούρτη υποδέχθηκαν τον Απόλλωνα Λεμεσού. Οι φίλοι της Άιντραχτ «πάντρεψαν» αρμονικά τα χρώματα της ομάδας με τον αετό και παρουσίασαν ακόμα ένα φανταστικό στιγμιότυπο.



Ο αγώνας με την Ίντερ στις 9 Μαρτίου 2009, μπορεί να μην είχε γκολ, είχε όμως άλλο ένα μαγικό σκηνικό. Η φράση που φαίνεται να σχηματίζουν οι Γερμανοί αναγράφει «Ένδοξες εποχές. Θλιβερές μέρες. Στεκόμαστε δίπλα στην Άιντραχτ, χωρίς καμία αμφιβολία».

w2800_h1705_x1500_y913_DPA_bfunk_dpa_5F9CCE00AE0BF60C-b3d68ec56714e99c.jpg

Την επόμενη σεζόν, η Άιντραχτ φιλοξένησε την Άρσεναλ, με τους «κανονιέρηδες» να φεύγουν νικητές από την Γερμανία. Οι νικητές στην μάχη της κερκίδας δεν υπήρχε αμφιβολία ποιοι ήταν…

Φέτος και συγκεκριμένα στην φάση των «16» του Europa League, στην Ντόιτσε Μπανκ Αρίνα η ομάδα της Φρανκφούρτης πήρε μια δραματική πρόκριση εις βάρος της Ρεάλ Μπέτις στο φινάλε της παράτασης. Φυσικά, χωρίς την καυτή ατμόσφαιρα και το ψυχολογικό boost από τον κόσμο, μπορεί η Άιντραχτ να μην είχε φτάσει στα προημιτελικά.

Εδώ και μερικές ημέρες επικράτησε ντελίριο για ένα εισιτήριο με τα αιτήματα να ξεπερνούν τις 250.000, αλλά την Ντόιτσε Μπανκ Αρίνα να χωρά μονάχα 52.300. Αν λοιπόν κρίνουμε από τα «κορεό» και την ατμόσφαιρα των προηγούμενων ευρωπαϊκών αναμετρήσεων της Άιντραχτ τότε η Μπαρτσελόνα δε θα περάσει εύκολο βράδυ στην Φρανκφούρτη.


Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0