Football Talk

Κρίστοφερ Νκουνκού: Η χρονιά που διανύει είναι το κάτι άλλο… (video)

Κρίστοφερ Νκουνκού: Η χρονιά που διανύει είναι το κάτι άλλο… (video)

Ο Κρίστοφερ Νκουνκού δεν σταματάει να σκοράρει και να εντυπωσιάζει την φετινή σεζόν στην Bundesliga, αλλά και στο Europa League, στέλνοντας το μήνυμα ότι θα πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια στο διεθνές επίπεδο με τα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ να «ερίζουν» για την απόκτηση του.

Τα τελευταία χρόνια, με τη Λειψία να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Γερμανία, ούσα στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, αρκετοί νεαροί παίκτες, έκαναν το όνομα τους γνωστό με τους «ταύρους» να δείχνουν πως ξέρουν να παράγουν και να αξιοποιούν ταλέντα. Τρανταχτά παραδείγματα, οι Νταγιό Ουπαμεκανό, Ναμπί Κεϊτά, Ιμπραΐμα Κονατέ και Τίμο Βέρνερ, που μέσω των εμφανίσεων τους έφεραν αρκετά εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία των Γερμανών.

Ο Κρίστοφερ Νκουνκού, ωστόσο, είναι μια κατηγορία μόνος του. Η ποδοσφαιρική του κλάση είναι ασυναγώνιστη, έχει τρομερή αντίληψη του παιχνιδιού και δεν σταματάει να τραβάει τα βλέμματα πάνω του, εντός και εκτός Γερμανίας. Με αφορμή την εκπληκτική παράσταση του 24χρονου στο Σαββατιάτικο νικηφόρο 4-1 της Λειψίας στο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ απέναντι στην Ντόρτμουντ, ας δούμε τα επιτεύγματα και τι έχει καταφέρει μέχρι στιγμής στην σεζόν ο Γάλλος με καταγωγή από το Λανί-συρ-Μαρν.

Οι εξωφρενικοί αριθμοί και το ρεκόρ

Ο Γάλλος διεθνής χωρίς αμφιβολία, διανύει την κορυφαία χρονιά της καριέρας του. Σε 40 αναμετρήσεις μετράει 27 γκολ (!) και 17 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, πιστοποιώντας ότι είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα. Στο πρωτάθλημα, σκοράρει ανά 143 λεπτά, έχει 2.4 σουτ ανά παιχνίδι και 81% ευστοχία στις μεταβιβάσεις του.

Είναι ο πρώτος σκόρερ και πρώτος σε ασίστ στην ομάδα του Ντομένικο Τεντέσκο και κρατάει την ομάδα του στην πρώτη τετράδα της Bundesliga στα ημιτελικά του κυπέλλου Γερμανίας και στα προημιτελικά του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει την Αταλάντα.

Επίσης, ανήκει σε ένα κλειστό κλαμπ και συγκεκριμένα στους top-5 παίκτες με τα περισσότερα γκολ και ασίστ στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

dfbv.jpg

Το one man show απέναντι στην Ντόρτμουντ

Το περασμένο Σάββατο (2/4) ο βιρτουόζος άσσος της Λειψίας πραγματοποίησε μια ακόμα απίθανη εμφάνιση στην νίκη με 4-1 απέναντι στην Ντόρτμουντ στο γεμάτο έπειτα από δύο χρόνια Σίγκναλ Ιντούνα Πάρκ για την 28η αγωνιστική.

Πέτυχε το τρίτο γκολ της Λειψίας και μοίρασε το πρώτο και το τέταρτο. Είχε 100% επιτυχημένες ντρίπλες (4/4), 76% στις μεταβιβάσεις του (22/29), 7/10 κερδισμένες μονομαχίες και 2 κλεψίματα. Ήταν αρκετά κινητικός και δημιούργησε πολλά προβλήματα στους αμυντικούς της ομάδας του Μάρκο Ρόζε.



Με αυτή την εμφάνιση μπήκε στην καλύτερη 11άδα της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Οι «μνηστήρες» από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες

Όπως είναι απολύτως αναμενόμενο, ο Κρίστοφερ Νκούνκου έχει προσελκύσει τα βλέμματα από πολλές ομάδες της Ευρώπης.

Σύμφωνα, με το ESPN η Μάντσεστερ Σίτι έχει ασχοληθεί πιο σοβαρά με την περίπτωση του, όμως ενδιαφέρον έχουν εκφράσει οι Λίβερπουλ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου, Άρσεναλ, Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

ssd.jpg

Οι διοικούντες της Λειψίας παρ’ όλα αυτά έχουν τοποθετήσει τα 75 εκατομμύρια ευρώ ως ποσό εκκίνησης για διαπραγματεύσεις αφού ο Γάλλος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024. Έτσι, αν αναλογιστούμε τα προηγούμενα deal με τους Ουπαμεκανό (42,5 εκατομμύρια ευρώ) και Βέρνερ (53 εκατομμύρια ευρώ) τότε δεδομένα, οι πιθανοί αγοραστές του άσσου της Λειψίας θα πρέπει να βάλουν... βαθιά το χέρι στην τσέπη, ώστε να αποσπάσουν την υπογραφή του.

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0