Football Talk

Μπέρνλι – Έβερτον 3-2: Αρνείται να πέσει η ομάδα του Σον Ντάις που πήρε το «εξάποντο»! (video)

Μπέρνλι – Έβερτον 3-2: Αρνείται να πέσει η ομάδα του Σον Ντάις που πήρε το «εξάποντο»! (video)

Τις πιθανότητές της για το τρίποντο της νίκης εξάντλησε η Έβερτον στο Τερφ Μουρ, αλλά η Μπέρνλι αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά, πολύ σκληρή για να πεθάνει. Ισοφάρισε τα πέναλτι του Βραζιλιάνου, και με το γκολ του Κορνέ στο 85ο λεπτό, πανηγύρισε μία νίκη που στο τέλος της σεζόν μπορεί να της χαρίσει την παραμονή στην Premier League (3-2)!

Μπορεί ο Ριτσάρλισον να ευστόχησε δύο φορές από το σημείο του πέναλτι, βάζοντας την Έβερτον και μπροστά στο σκορ, όμως η Μπέρνλι αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να «πεθάνει». Ισοφάρισε σε 2-2, σκόραρε το «χρυσό» γκολ στο 85’ και πήρε το τρίποντο που την φέρνει στο -1 από τα «ζαχαρωτά»!

Αναλυτικότερα, το προβάδισμα της Μπέρνλι στο 13ο λεπτό ήρθε με τον αγαπημένο της τρόπο. Από κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε ο Κορνέ στο πίσω δοκάρι, με τον Κόλινς να προλαβαίνει τον Πίκφορντ και να πετυχαίνει το πρώτο γκολ της καριέρας του στην Premier League!


Η απάντηση των φιλοξενούμενων όμως ήταν άμεση. Ο Γκόρντον κέρδισε πέναλτι και ο Ριτσάρλισον στο 16’ το εκτέλεσε σωστά, σταματώντας την κακοδαιμονία των 10 ματς χωρίς γκολ! Από εκεί και πέρα, το ματς έγινε… ροντέο.


Η Έβερτον κέρδισε και δεύτερο πέναλτι στο 41ο λεπτό, με τον Βραζιλιάνο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, στην ίδια γωνία, στέλνοντας ξανά από την άλλη τον Πόουπ!

Το προβάδισμα της Έβερτον στο ημίχρονο έκανε τον Ριτσάρλισον να αναζητήσει το χατ-τρικ, όμως στο 53ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία, αστοχώντας με το αριστερό από κοντά.

Ό,τι δεν έκανε αυτός, έκανε ο Ροντρίγκες στο 56ο  λεπτό, ισοφαρίζοντας σε 2-2, ενώ ο επιθετικός της Έβερτον είχε την ευκαιρία να βρει δίχτυα για 3η φορά ξανά, αλλά ο Πόουπ αυτή την φορά τον κέρδισε από κοντά, στην προσπάθειά του να τον «σκάψει»!

Από εκεί και πέρα, και οι δύο προσπάθησαν να κερδίσουν, έχοντας όμως στο πίσω μέρος του μυαλού τους να μην ηττηθούν! Η Μπέρνλι τα κατάφερε, χάρη στο γκολ του Κορνέ και πήρε μία σπουδαία νίκη που της επιτρέπει να θεωρεί πως ίσως στο τέλος της χρονιάς, το… κάνει και πάλι!

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Μπέρνλι: Πόουπ. Ρόμπερτς (72΄ Λόουτον), Ταρκόβσκι, Τέιλορ, Κόλινς, Γουέστγουντ, Λένον (85' ΜακΚλίν), Μπράουνχιλ, Κορνέ, Ροντρίγκες, Βέγκορστ (80' Βίντρα)

Έβερτον: Πίκφορντ, Γκόντφρι, Μπρέθγουεϊτ, Χόλγκεϊτ, Κένι, Μικολένκο, Ιγουόμπι, Ντουκουρέ, Γκόρντον (73' Γκρέι), Ριτσάρλισον, Κάλβερτ Λιούιν (87΄ Ροντόν)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0