Football Talk

Λίβερπουλ: Κάθε ταξίδι της είναι σαν να παίζει στο… Άνφιλντ και «γράφει» ιστορία!

Λίβερπουλ: Κάθε ταξίδι της είναι σαν να παίζει στο… Άνφιλντ και «γράφει» ιστορία!

Ένα απίστευτο ρεκόρ στις εκτός έδρας αναμετρήσεις της πέτυχε η Λίβερπουλ, μετά την επικράτησή της στο Ντα Λουζ με 3-1 απέναντι στην Μπενφίκα, με τους «κόκκινους» να μετρούν οκτώ σερί νίκες μακριά από το Άνφιλντ, σε όλες τις διοργανώσεις, για πρώτη φορά στην ιστορία τους!

Μία μεγάλη ομάδα, πρέπει δεδομένα να μάθει να διαχειρίζεται τόσο τα εντός έδρας ματς της, όσο και τα… ταξίδια και τις εξορμήσεις της. Δεν είναι εύκολο να παίζεις μακριά από το «σπίτι», αλλά αν καταφέρεις και το κάνεις καλά, τότε σίγουρα αυξάνεις τις πιθανότητές σου να κάνει κάτι αξιέπαινο στο τέλος της σεζόν.

Αυτό είναι και το βασικότερο επίτευγμα της Λίβερπουλ. Το γεγονός πως αφήνει το Άνφιλντ για να παίξει εκτός έδρας και κατά βάση, είναι το… φαβορί, εν αντιθέσει με τις περισσότερες ομάδες στον πλανήτη!

Συγκεκριμένα, μετά την επικράτησή τους με 3-1 επί της Μπενφίκα, στο Ντα Λουζ, οι «κόκκινοι» έφτασαν τις οκτώ σερί εκτός έδρας νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, πράγμα που κατορθώνουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους, την ώρα που σε 19 σερί πρώτα ημίχρονα, δεν έχουν δεχθεί γκολ!

Δεν έχουν καταγράψει ούτε… ισοπαλία μακριά από το «σπίτι» τους από τις 20/01 και έπειτα, ενώ έχουν πετύχει 17 γκολ και έχουν δει την εστία τους να παραβιάζεται μόλις σε δύο περιπτώσεις.

Φυσικά, μαέστρος και σε αυτή την επιτυχία για την Λίβερπουλ, είναι σαφώς ο Γιούργκεν Κλοπ. Ο καλύτερος προπονητής της ιστορίας της, αν αναλογιστεί κανείς μόνο τους αριθμούς, καθώς κανένας και… ποτέ, δεν έχει φτάσει στο σημείο να συγκεντρώνει 2,14 πόντους ανά παιχνίδι.

Σε διαφορετική περίπτωση άλλωστε, δεν θα μπορούσε να μειωθεί και η διαφορά από τη Μάντσεστερ Σίτι, είναι προφανές. Συνεπώς, ό,τι και να γίνει στον «τελικό» ανάμεσα σε «πολίτες» και «κόκκινους» την Κυριακή, η Λίβερπουλ μεταβαίνει στο Έτιχαντ με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

Με ένα ανεπανάληπτο ιστορικά… 8Χ8, το οποίο αν συνεχιστεί, ενδέχεται στο τέλος της σεζόν, να χαρακτηρίζεται και ως… μυστικό, για την κατάκτηση της Premier League!

Αναλυτικά τα οκτώ σερί νικηφόρα αποτελέσματα της Λίβερπουλ μακριά από το Άνφιλντ:

Άρσεναλ – Λίβερπουλ 0-2

Κρίσταλ Πάλας – Λίβερπουλ 1-3

Μπέρνλι – Λίβερπουλ 0-1

Ίντερ – Λίβερπουλ 0-2

Μπράιτον – Λίβερπουλ 0-2

Άρσεναλ – Λίβερπουλ 0-2

Νότιγχαμ Φόρεστ – Λίβερπουλ 0-2

Μπενφίκα – Λίβερπουλ 1-3

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0