Football Talk

Μήνυση του Πλατινί κατά του Ινφαντίνο για προσπάθεια επιρροής με συκοφαντία!

Μήνυση του Πλατινί κατά του Ινφαντίνο για προσπάθεια επιρροής με συκοφαντία!

Ο πρώην πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, κατέθεσε ποινική μήνυση κατά του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, για προσπάθεια επιρροής και δυσφήμισής του, μέσω συκοφαντίας, για να πάρει την θέση του στην Παγκόσμια Ομοσπονδία!

 

Μπορεί να μοιάζει με… μεξικάνικο σίριαλ, όμως είναι πραγματικότητα! Ο πρώην πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, κατέθεσε και πάλι μήνυση κατά του νυν προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ισχυριζόμενος πως προσπάθησε να ασκήσει επιρροή μέσω πλαστογραφίας!

Αναλυτικότερα, την Τρίτη (05/04) δόθηκε στη δημοσιότητα μία δήλωση εκ μέρους του Πλατινί, ο οποίος την περίοδο που ήταν πρόεδρος ήταν επί της ουσίας, το… αφεντικό του Ινφαντίνο.

Οι δικηγόροι του Πλατινί είπαν ότι υπέβαλαν την καταγγελία στη Γαλλία, ισχυριζόμενοι ότι ο Ινφαντίνο ασκούσε επιρροή για να του πάρει την θέση και ότι ο Μάρκο Βίλιγκερ, νομικός διευθυντής της FIFA μέχρι το 2018, ήταν συνένοχος.

Παράλληλα, ο Πλατινί ζήτησε από τους Γάλλους εισαγγελείς να ανακρίνουν τον Ινφαντίνο, τον Βίλιγκερ αλλά και τέσσερις άλλους άνδρες στην Ελβετία, συμπεριλαμβανομένου του πρώην γενικού εισαγγελέα, Μίχαελ Λάουμπερ.

Όσον αφορά τη μήνυση, αυτή λέγεται ότι υποβλήθηκε στις 17 Νοεμβρίου, δύο εβδομάδες αφότου ο Πλατινί κατηγορήθηκε στην Ελβετία μαζί με τον πρώην πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, για απάτη. Η υπόθεση αυτή σχετίζεται με την πληρωμή δύο εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (τότε 2 εκατομμυρίων δολαρίων) το 2011 στον Πλατινί ,που οδήγησε στον αποκλεισμό και των δύο ανδρών από το ποδόσφαιρο το 2015.

Το περίεργο της υπόθεσης, είναι πως δύο εβδομάδες αργότερα, το 2016, ο Ινφαντίνο εξελέγη πρόεδρος, με τον Πλατινί έκτοτε να θεωρεί πως όλα αυτά υποκινήθηκαν από αυτόν.

Για την ιστορία, η δίκη των Μπλάτερ και Πλατινί στο ομοσπονδιακό ποινικό δικαστήριο της Ελβετίας αναμένεται φέτος, ενώ ο τρεις φορές κάτοχος της χρυσής μπάλας, κινείται νομικά εναντίον του πρώην γενικού γραμματέα του για δεύτερη φορά σε τέσσερα χρόνια!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0