Football Talk

Άρης: Χωρίς σκόρερ στα play-offs της «κυνικότητας», τι να… σωθεί απ’ τους εξτρέμ και τον Εντιαγέ; (video)

Άρης: Χωρίς σκόρερ στα play-offs της «κυνικότητας», τι να… σωθεί απ’ τους εξτρέμ και τον Εντιαγέ; (video)

Ο Άρης «κόλλησε» εντός έδρας απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα (03/04, 0-0), έμεινε για δεύτερο σερί ματς στα play-offs «άσφαιρος» και έκανε ξεκάθαρο πως μία αλλαγή προπονητή, δεν μπορεί να καλύψει τις χρόνιες παθογένειες ενός ρόστερ.

Η επιστροφή των έξι βαθμών, η παρουσία του Μπούργος, το κακό «φεγγάρι» αγωνιστικά της ΑΕΚ, ο παρολίγον βαθμός στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Όλα συνέβαλαν, λίγο ή πολύ, ώστε ο Άρης να πειστεί πως μέσω των play-offs ο στόχος της 3ης θέσης δεν είναι άπιαστος.

Δεν χρειάζονται δράματα. Παρά την εντός έδρας ισοπαλία με τον ΠΑΣ Γιάννινα (03/04, 0-0) παραμένει σε απόσταση «αναπνοής» από την ΑΕΚ και με μία υπέρβαση στο ΟΑΚΑ την Κυριακή (10/04, 19:30), μπορεί όχι μόνο να διορθώσει το λάθος, αλλά και να προσπεράσει την «Ένωση». Με τις παθογένειες που εμφανίζει -και- στο μίνι πρωτάθλημα των play-offs, όμως, σε τι μπορεί να ελπίζει;


Ο Άρης ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος χωρίς να έχει βρει δίχτυα στις 11 από τις 26 αγωνιστικές, ένα ποσοστό της τάξης του 42%. Με 28 γκολ είχε ελαφρώς καλύτερη επίθεση από τον 12ο Ατρόμητο και ταυτόχρονα τη δεύτερη καλύτερη άμυνα πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, έχοντας δεχθεί μόλις 21 γκολ.

Είναι ξεκάθαρο πως στα play-offs δεν μπήκε λόγω των επιθετικών του αρετών, αλλά λόγω της άμυνάς του. Στην παρούσα φάση, όμως, δεν αρκεί το να αμύνεσαι καλά, πόσω μάλλον αν εσύ «κυνηγάς» βαθμούς. Με δύο λευκές ισοπαλίες, κόντρα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα, το ξέρει πλέον από πρώτο «χέρι».


Λάθη μεταγραφικού σχεδιασμού ή λάθος εκτιμήσεις, δεν γίνονται να διορθωθούν τον Απρίλιο. Ο Καμαρά, με μεγάλη διαφορά η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου, έχει βρει έξι φορές δίχτυα σε 23 ματς. Οι τρεις από αυτές ήταν από την «άσπρη βούλα».

Με λύσεις κυρίως από τα άκρα και τον άξονα, ο Άρης πορεύτηκε ως εδώ, αλλά σε ένα κλειστό πρωτάθλημα, όπου συμμετέχουν οι έξι καλύτερες ομάδες της Super League, οι απαιτήσεις αλλάζουν, το αρνητικό αποτέλεσμα «πονά» δύο φορές και εν ολίγοις, αναζητείται κυνικότητα, κάτι που ο σύλλογος δεν το διαθέτει σε ολόκληρη τη σεζόν.
αρης222.jpg


Οι ελπίδες πως η έλευση Μπούργος θα έριχνε «γέφυρα» προς τον Μήτρογλου και θα κέρδιζε έναν επιθετικό, με ό,τι είχε να προσφέρει, αποδείχθηκαν φρούδες. Η μοναξιά του Καμαρά συνεχίζεται κανονικά, από τη στιγμή που Λόπεθ και Μάνος αδυνατούν να βοηθήσουν ουσιαστικά.

Ο κόουτς του Άρη αδυνατεί να βγάλει «λαγό» από το καπέλο του για τις επτά αγωνιστικές που απομένουν, αφού ως διά μαγείας το ρόστερ και τα ελαττώματά του δεν γίνεται να αλλάξουν.

Αν με υπερβάσεις από άλλες θέσεις τα καταφέρει, έχει καλώς. Αν όχι, θα είναι τουλάχιστον άδικο να δεχθεί κριτική που δεν κατάφερε να διορθώσει την παθογένεια του σκοραρίσματος, έχοντας ακριβώς τα ίδια υλικά με τον προκάτοχό του.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0