Football Talk

Ο «στρατηγός» Ιβάν παίρνει άριστα και θέλει να οδηγήσει Ευρώπη τον Παναθηναϊκό! (video)

Ο «στρατηγός» Ιβάν παίρνει άριστα και θέλει να οδηγήσει Ευρώπη τον Παναθηναϊκό! (video)

Ένα πολύ ωραίο παιχνίδι είδαμε στο Απόστολος Νικολαΐδης το απόγευμα την ηλιόλουστης Κυριακής (3/4), με τον Παναθηναϊκό να σπάει το αήττητο του ΠΑΟΚ για το 2022. Πλέον το «τριφύλλι» κάθεται στην τέταρτη θέση και κοιτάει προς τα πάνω.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Ο Παναθηναϊκός πήρε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο απέναντι, στον δεύτερο της βαθμολογίας, ΠΑΟΚ. Μπορεί οι Θεσσαλονικείς να είναι μια ομάδα με μεγάλη ποιότητα και πολύ καλή χημεία, αλλά και η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει πυγμή, «θράσος» και μπορεί να καταφέρει τα πάντα… αρκεί να παίζει στη Λεωφόρο.

Το αήττητο και ο «Βίγια»

Η σημαντικότητα της συγκεκριμένης νίκης αντικατοπτρίζεται στο γεγονός πως το σύνολο του Ραζβάν Λούτσέσκου διέτρεχε σερί 16 αήττητων αγωνιστικών. Μέσα στο 2022 ήταν αήττητη στο πρωτάθλημα και ήταν η πιο φορμαρισμένη ομάδα. Λίγο η διακοπή του πρωταθλήματος, λίγο πως το μυαλό των Θεσσαλονικιών βρίσκεται στο παιχνίδι της Πέμπτης (7/4) με την Μαρσέιγ, έδωσαν την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να πάρει τα μέγιστα στο Κυριακάτικο ντέρμπι.

Ο Βιγιαφάνιες στο 26ο λεπτό, στράφηκε προς τον πάγκο του «τριφυλλιού» και ζήτησε αλλαγή ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Αργεντινός μέσος του Παναθηναϊκού βρέθηκε στο έδαφος με προφανή ενόχληση στο οπίσθιο μηριαίο. Την Δευτέρα (4/4), ο Λούκας, αναμένεται να κάνει μαγνητική για να αποφανθεί και το μέγεθος του προβλήματος. Λύσεις στο κέντρο υπάρχουν, αλλά ο Βιγιαφάνιες αποτελεί «μοναδικό» όπλο στα χέρια του Ιβάν, καθώς έχει άριστη ικανότητα στο παιχνίδι με μια επαφή και στο «1-2». Επίσης έχει την ικανότητα να βλέπει γήπεδο και να ψάχνει τις μεγάλες μπαλιές στην πλάτη της άμυνας δημιουργώντας συνθήκες ανισορροπίας για τις αντίπαλες άμυνες, στοιχείο που δεν υπάρχει σε πληθώρα στην ομάδα.
ipiccy_image_9_2.jpg


Ορατή η Ευρώπη

Ο Παναθηναϊκός με το σημαντικό αυτό τρίποντο που σφραγίστηκε από Αϊτόρ και Χουάνκαρ, σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Άρη στο «Βικελίδης» απέναντι στον σκληροτράχηλο ΠΑΣ Γιάννινα, βρίσκεται στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα σε ισοβαθμία με τον Άρη. Μας τα «χάλασε» λίγο η ισοπαλία της ΑΕΚ στο «Καραΐσκάκη» γιατί το τριφύλλι θα μπορούσε να βρίσκεται και στην τρίτη θέση. Ωστόσο, όλα πλέον κρίνονται από τα αποτελέσματα που θα φέρει η ομάδα και την… σκληράδα που θα δείξει στα επόμενα παιχνίδια.

Είναι πολύ νωρίς ακόμη και τα Play Off έχουν μέλλον. Ο Παναθηναϊκός δεν θα πρέπει να κοιτάει κάτι λιγότερο από την τρίτη θέση, όπου εξασφαλίζει και την έξοδο στην Ευρώπη. Θα πρέπει να κοιτάει αμιγώς την έξοδο από το πρωτάθλημα, χωρίς όμως να παραμερίζει την πορεία του Κυπέλλου. Η Ευρώπη είναι ορατή, αλλά και το πρωτάθλημα είναι ακόμη «ανοιχτό». Οπότε σοβαρότητα μέχρι και το τέλος, καταθέτοντας όλες τις δυνάμεις μέχρι και το τέλος της σεζόν είναι η μόνη λύση.
277608829_511919813845312_7919040545787583698_n.jpg


Τι περιμένουμε για την ανανέωση Χουάνκαρ;

Ο Χουάνκαρ πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Παναθηναϊκού από την έλευση του στην ομάδα το Σεπτέμβριο του 2020. Να σταθούμε λίγο στην δυσκολία που είχε η εκτέλεση του. Όπως πολλοί ανέφεραν, σε εκατό προσπάθειες της ίδιας προσπάθειας, η μία θα κατέληγε στα δίχτυα. Τις υπόλοιπες η μπάλα θα βρισκόταν είτε τη «Λεωφόρο Αλεξάνδρας», είτε στα καθίσματα της «Θύρας 13». Δυόμιση χρόνια μετά τον ερχομό του, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της άμυνας των «πράσινων». Ίσως να αναφερόμαστε στο καλύτερο αριστερό μπακ της λίγκας, όπου ουκ ολίγες φορές έχει αποδείξει την ικανότητα του τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση. Η συμβολή του είναι κομβική, καθώς σε ρόλο μπακ χαφ… αλωνίζει σε ολόκληρη της αριστερή πτέρυγα.


Το συμβόλαιο του 32χρονου Ισπανού αμυντικού το καλοκαίρι ολοκληρώνεται και ο λόγος για την ανανέωση του έχει ανοίξει πολύ καιρό τώρα. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως οι συζητήσεις θα συνεχιστούν στο τέλος του Απριλίου, αλλά ο παίκτης «φωνάζει» πως πρέπει να παραμείνει στην ομάδα. Το συγκεκριμένο θέμα θα πρέπει να διευθετηθεί άμεσα και να βρεθεί λύση ανάμεσα στις δύο πλευρές. 

Ο Ιβάν «νιώθει» και το κόλπο γκρόσο με τριάδα

Στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης (95ο λεπτό) είδαμε πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει μέσα του «ψυχή» και… νιώθει και αυτός την πίεση που δέχεται η ομάδα. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός δεν είναι καθόλου εκδηλωτικός και εχτές πραγματικά φάνηκε να βγάζει μεγάλη ένταση από μέσα του, ξεσηκώνοντας ολόκληρο το «Απόστολος Νικολαΐδης». Φαίνεται πως έχει πλέον δεθεί με την ομάδα και τον κόσμο. Που ξέρετε (;) μπορεί να είναι και ένας καλός οιωνός για το μέλλον της σχέσης των δύο πλευρών.

Έχουμε αναφερθεί ξανά στο παρελθόν, πως η ομάδα δεν πρέπει να έχει αναλώσιμους προπονητές, αλλά να έχει ανθρώπους όπου εμπνέουν αυτοπεποίθηση και δίνουν όραμα στους παίκτες. Τι είδαμε και εχτές από τον 59χρονο τεχνικό; Όταν τα πράγματα… στένεψαν και έγιναν ασφυκτικά, ο Ιβάν τράβηξε στον πάγκο τον Ιωαννίδη και στη θέση του πέρασε ο Σάρλι δημιουργώντας τριάδα στα μετόπισθεν του «τριφυλλιού». Η συγκεκριμένη κίνηση έγινε, διότι ο προπονητής του Παναθηναϊκού είδε το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει υπεροχή μετά την επίτευξη του γκολ από τον Ζίβκοβιτς στο 70ο λεπτό και ήθελε να προφυλάξει την ομάδα του από την… πολιορκία των φιλοξενούμενων. Και αυτό πέτυχε. Εχτές ήταν μια νίκη τακτικής, καθώς οι «πράσινοι» από το πρώτο κιόλας λεπτό της αναμέτρηση πρέσαραν τον αντίπαλο μέσα στην περιοχή του και τον αιφνιδίασαν.
ipiccy_image_10_1.jpg

ΥΓ. Όσο για τις αμφισβητούμενες φάσεις, τα δύο πέναλτι που ζητάνε από πλευράς ΠΑΟΚ και το γκολ του Ζίβκοβιτς για το αν έχει ακουμπήσει τη μπάλα ο Άκπομ. Οι διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενες είναι άσκοπες καθώς και στις δύο περιπτώσεις τα χέρια των Βέλεθ και Χουάνκαρ βρίσκονται σε φυσική θέση και «μαζεμένα». Για το αν ακούμπησε ο επιθετικός του «Δικέφαλου» τώρα, είναι η αλήθεια πως με προβλημάτισε και εμένα. Είναι πραγματικά μια πολύ δύσκολη φάση, αλλά η απάντηση έρχεται από τη μπάλα η οποία φανερά δεν αλλάζει στροφές κατά την πορεία της. Στην περίπτωση που ο Άκπομ είχε έστω μια επαφή με τη μπάλα, εκείνη θα άλλαζε στροφές. Η διαιτησία του Βόσνιου ήταν άριστη και άφησε το σκληρό παιχνίδι που αρέσει τόσο στους ποδοσφαιριστές όσο και στους φιλάθλους.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0